Home » » Μαζικές και δυναμικές οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Μαζικές και δυναμικές οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 | 3:41 μ.μ.

Μαζικές και δυναμικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σήμερα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο για τα λαϊκά στρώματα που συζητείται αυτή την στιγμή στην βουλή.

Αύριο, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο ως «ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας», όπως και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 7 μ.μ. θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε:

«Πρόκειται για πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα. Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, θέλουμε ιδιαίτερα να καταγγείλουμε τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ. Η ασφυξία, που νιώθει ο λαός μας, θα πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί σε μαζική λαϊκή αντεπίθεση. Να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω, για να μπορέσει να ανοίξει τελικά ο δρόμος, όσο είναι νωρίς να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger