Home » , » Θάνατος 19χρονου με ερωτηματικά για τα αίτια που προκλήθηκε. (Βίντεο)

Θάνατος 19χρονου με ερωτηματικά για τα αίτια που προκλήθηκε. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 | 3:22 μ.μ.

Συγκλονίζει ο θάνατος του 19χρονου χτες στο Περιστέρι ο οποίο σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή πήδηξε από τρόλεϊ εν κινήσει για να μην πάρει κλήση επειδή εντοπίστηκε από ελεγκτή να μην έχει εισιτήριο.

 Κι αν ήταν έτσι το πραγματικό περιστατικό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια περίπτωση που θα αναφερόταν σε ένα μονόστηλο εφημερίδας στα κοινωνικά θέματα. Όμως δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι ο νεαρός τσακώθηκε με τον ελεγκτή και δημοσιεύματα κάνουν λόγω ότι «κάτω από ομιχλώδεις συνθήκες ο νεαρός σπρώχτηκε έξω από το μέσο μεταφοράς».
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο ο κόσμος που ήταν παρόν στο γεγονός στρέφονται λεκτικά εναντίον του οδηγού και του τρόλεϊ.

Μέχρι τώρα έχουμε απανωτά περιστατικά με κάποιους απ’ τους ελεγκτές αλλά και τους οδηγούς να δείχνουν μια εξουσιαστική αντίληψη ειδικά σε αλλοδαπούς επιβάτες.

 Στην προκειμένη περίπτωση τι ακριβώς συνέβη και που οφείλεται ο θάνατος του 19χρονου δεν μπορεί να ξέρουμε. Το γεγονός όμως ότι αρχικά ο οδηγός του τρόλεϊ και ο ελεγκτής κατέθεσαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Περιστερίου και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τώρα κλήθηκαν ξανά στο Τμήμα Τροχαίας όπου και συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. 
Τα λεγόμενα του προέδρου των εργαζομένων Τρόλεϊ που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε μπορεί να τα αποδώσει κανείς στην κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη

 
Ένας «τζαμπατζής» λιγότερος... για ένα γαμοεισιτήριο κι ένα κωλοευρώ  

Του Πέτρου Κατσάκου - left.gr
«Ο νόμος, στην μεγαλοπρεπή του ισότητα, απαγορεύει και στους πλούσιους όπως και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από τα γεφύρια ή στις παραλίες, να ζητιανεύουν στους δρόμους και να να κλέβουν ψωμί» καθώς και να μην πληρώνουν εισιτήριο στο τρόλεϊ θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στην ρήση του Ανατόλ Φράνς. 
Δυστυχώς, όμως, σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή κοστίζει 1,40 ευρώ, αμέσως μετά την τραγωδία, τα στοιχήματα άρχισαν να πέφτουν βροχή για το ποιος κρατικός «διανοούμενος» ή αξιωματούχος θα ζητούσε πρώτος να σταλεί το πρόστιμο για την μια ακύρωση εισιτηρίου στην οικογένεια του νεκρού 18χρονου - και να τους κατασχεθεί το σπίτι ενδεχομένως αν δεν το πληρώσουν αμέσως. 
Το στοίχημα κέρδισε λίγες ώρες μετά το θάνατο του απελπισμένου αγοριού η συγγραφέας Λένα Διβάνη που σχολιάζοντας το γεγονός έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Συμπέρασμα. Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν την δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».
 
Αλήθεια, τι πιο λογικό από το να πηδάνε οι «τζαμπατζήδες» από τα τρόλεϊ και οι χρεωμένοι από τα μπαλκόνια; Αυτοί οι σταμπαρισμένοι κηφήνες της κοινωνίας που με την στάση τους πιάνουν κορόιδα όλους τους υπόλοιπους, μαζί και την κυρία Διβάνη, που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους και ακυρώνουν τα εισιτήρια τους. Και φυσικά όποιος τολμήσει να ψελλίσει έστω και λέξη για τα κρούσματα της μνημονιακής «καθημερινότητας της απόγνωσης» θα κατηγορηθεί πάραυτα ως φτηνός λαϊκιστής. Σαν τους λαϊκιστές συνεπιβάτες του αγοριού που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν αυτοί από την τσέπη τους το αντίτιμο του εισιτηρίου στον μαινόμενο ελεγκτή που επέμενε να οδηγήσει τον «τζαμπατζή» στο αστυνομικό τμήμα. 
Αυτό όμως δεν χωράει στην λογική των κρατικών «διανοούμενων» που μη έχοντας μπει ποτέ στη ζωή τους σε τρόλεϊ και λεωφορείο αδυνατούν να καταλάβουν την αλληλεγγύη των «κορόιδων» στους «τζαμπατζήδες» των ημερών μας. Γιατί απλά δεν ξέρουν πως η ανθρωπιά κρατιέται ακόμα από τις χειρολαβές των λεωφορείων.
_____


Και από την ιστοσελίδα eurospy.gr από την οποία είναι και το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ λίγα μέτρα πριν από το Δημαρχείο του Περιστερίου. 

Ρεπόρτερ του Eurospy.GR βρέθηκε τυχαία στο σημείο και κατέγραψε το γεγονός. Όλα ξεκίνησαν κατά τις 23:00. 

Ένας 18χρονος επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Μία στάση αργότερα μπαίνει στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και μέσα σε λίγα λεπτά κατευθύνεται προς τον νεαρό και του ζητά το εισιτήριο. 

Όπως ανέφεραν στον ρεπόρτερ μας αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός είπε ότι του έπεσε. Ο ελεγκτής άρχισε επιτακτικά να ζητά το εισιτήριό του. Τότε ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι δεν το είχε. Η κουβέντα φούντωνε μιας και ο ελεγκτής ζητούσε με επιτακτικό ύφος το εισιτήριο από τον νεαρό λέγοντάς του ότι θα του πληρώσει πρόστιμο, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Λίγα λεπτά μετά λέει στον 19χρονο «Ή μου δίνεις την ταυτότητα σου ή σε πάω στο τμήμα τώρα». Ο νεαρός απαντά πως δεν την έχει μαζί του. 
Και συνεχίζει λέγοντας «είμαι άνεργος, αλήθεια σου λέω. Και οι γονείς μου δεν έχουν δουλειά. Είμαστε σε τραγική κατάσταση». 

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα κάποιων εκ των επιβατών του τρόλεϊ, ελεγκτής και νεαρός άρχισαν να λογοφέρουν. Τότε επενέβη λεκτικά και ο οδηγός όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Η κατάσταση ξέφυγε. Οι 2 άνδρες ήρθαν στα χέρια. Ο ελεγκτής έσκισε την φανέλα που φορούσε ο 19χρονος. Οι επιβάτες άρχισαν να ωρύονται για την αντίδραση του ελεγκτή και του οδηγού. «Αφήστε το παιδί ρε. Είναι 18χρονών που να πάρει. Να σας δώσουμε εμείς το ένα ευρώ» ήταν μερικές από τις φράσεις που ειπώθηκαν. Ξαφνικά ο μεγαλόσωμος νεαρός απωθεί έναν εκ των δύο και πηδά από το τρόλεϊ που βρισκόταν εν κινήσει. Με ένα περίεργο τρόπο κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να πηδήξει στο κενό. 

Το παλληκάρι πέφτει με το πρόσωπο στην άσφαλτο. «Ποτάμι» από αίμα καλύπτει το σημείο. Όλοι παγώνουν στη θέα του νεαρού που κείτεται στην άσφαλτο. Οι επιβάτες σπεύδουν να τον βοηθήσουν. Το παιδί δεν έχει σφυγμούς. Πέφτει σε κώμα. Αμέσως έντρομοι όσοι είδαν το γεγονός καλούν το 166. 

Ο 18χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο και τότε τα πνεύματα ανάβουν. Εν τω μεταξύ στο σημείο έχουν καταφθάσει 5 περιπολικά. Η «μάχη» φουντώνει. Επιβάτες και περαστικοί βρίζουν τον ελεγκτή ενώ ένας από τους επιβαίνοντες έρχεται στα χέρια μαζί του. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να χωρίσουν τους δύο άνδρες. Μάταια όμως. 

Το πλήθος είναι οργισμένο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν τον ελεγκτή. Μία κοπέλα, που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;» Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα. Σκηνές τραγικές! 

Και όλα αυτά ενώ το νεαρό παλληκάρι δίνει μάχη για την ζωή του για ένα καταραμένο ευρώ! Για ένα ευρώ να πάρει η ευχή… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger