Home » , » «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» ή για όλα φταίει ο καπιταλισμός;

«Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» ή για όλα φταίει ο καπιταλισμός;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 | 10:06 μ.μ.

Σχόλιο για την πώληση του "902"

Του Θανάση Κάππου - iskra.gr

Πουλήθηκε η συχνότητα του 902 λόγω σημαντικών οικονομικών προβλημάτων σε επιχειρηματία ακόμη..... χωρίς όνομα και κυρίως.... με άγνωστο το τίμημα. Ένα γεγονός που δημιούργησε σημαντικές αντεγκλήσεις μεταξύ της Αριστεράς, για το που, το πώς, το τι και κυρίως το γιατί.

Η πώληση της συχνότητας του 902 αποτελεί συνέχεια της πτώχευσης της Τυποεκδοτικής και της ..... καταστροφικής πορείας των "ευεργετικών" συνεπειών του αναπτυξιακού νόμου. Του κλεισίματος του 902 Αριστερά στα FM, των μεγάλων προβλημάτων που υπήρχαν και δυστυχώς ακόμη θα συνεχίζουν να υπάρχουν στον Ριζοσπάστη με τις μεγάλες περικοπές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και απολύσεις δημοσιογράφων. Αναμφίβολα σημαντικά προβλήματα και ζητήματα που οξύνονται εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Ας προσπαθήσουμε με όλη την νηφαλιότητα που επιτρέπεται να κατανοήσουμε την θέση της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ και την υιοθέτηση για μια ακόμη φορά της πάγιας «Γραμμής Μαζινό», όταν προκύπτουν θέματα για τα οποία καλείται πειστικές απαντήσεις.

Επανήλθαν στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά όλοι εκείνοι που επιβουλεύονται την επαναστατικότητα της (και σε καμία περίπτωση όχι της βάσης, των απλών μελών και συντρόφων μας που ανήκουν στο ΚΚΕ), που έχουν ως στόχο το να σπείρουν την "σύγχυση στον λαό" και φυσικά έχουν λοξοδρομήσει ιδεολογικά......

Άραγε γιατί; Oι δύσκολες καταστάσεις αποτελούν και πειστικές απαντήσεις από τις οποίες η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται να έχει πάρει διαζύγιο.

Eπίσης ας μας επιτραπεί να κάνουμε μερικές επισημάνσεις και αναμοχλεύσεις στο παρελθόν για να καταλάβουμε καλύτερα το όποιο σήμερα.

- Η ηγεσία του ΚΚΕ πουλάει μια άδεια την οποία είχε αποκτήσει ΔΩΡΕΑΝ την περίοδο των πιο άγονων συμβιβασμών ( 1989-90) για την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα.

- Μια άδεια η οποία της χαρίστηκε στα πλαίσια των πιο ατέρμονων συμβιβασμών και παραχωρήσεων για την δήθεν ιδιωτική τηλεόραση.

- Η πώληση αποτελεί συνέχεια των περίφημων.... αποτυχημένων πειραμάτων σε επιχειρηματικό επίπεδο που μας ταξιδεύει στο μακρινό 1986 και στην έκδοση της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ.

- Η απόπειρα για την έκδοση της απογευματινής εφημερίδας της Αριστεράς που για την οποία θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι ολόκληροι από πολλούς που δεν ανήκουν μόνο στο ΚΚΕ.

Μήπως τελικά το ΚΚΕ δρώντας και ζώντας μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος κατανόησε διαφορετικά τα όρια και τα πλαίσια της άσκησης του επιχειρίν με τις δυσάρεστες συνέπειες που φαίνονται και θα συνεχίσουν να φαίνονται στον χρόνο....

Πέραν όμως απ΄ όλα αυτά που σίγουρα είναι σημαντικά για την σημερινή κατάσταση υπάρχει μια ακόμη σοβαρότερη παράμετρος που πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Τα διαρκώς αυξανόμενα αδιέξοδα στα οποία βαδίζει η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ. Μια γραφειοκρατική νοοτροπία που σε συνδυασμό με την αποσύνδεση της στρατηγικής από την τακτική και τα πολιτικά κενά, την αναγκάζουν πάντα να ανακαλύπτει παντού ΑΝΤΙΚΚΕ(κορώνες και σχόλια), αντικομουνιστές, αντεπαναστάτες, αρνητές της τάξης τους και πάει λέγοντας.......

Μια χωρίς αμφιβολία αρνητική εικόνα σε άκρως δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις. Όταν το μαζικό λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε σημαντική υποχώρηση αναγκαζόμενο να υποστεί βάρβαρες συνέπειες που του επιβάλλουν να γυρίσει διακόσια χρόνια πίσω. Με τον λαό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο βασικές του ανάγκες, αναζητώντας τρόπους και διεξόδους άμεσα χωρίς καμία χρονοτριβή.

Κάνοντας μέρα με τη μέρα ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για συσπείρωση των όποιων αριστερών δυνάμεων σε ένα ευρύ προγραμματικό πλαίσιο που θα έχει ως στόχο την στρατηγική αντιμετώπιση της λαίλαπας που υπάρχει και θα διογκώνεται βασανιστικά όσο περνάει ο χρόνος.
Κάτι που επιτέλους πρέπει να καταλάβει και η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ. Πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 11:13 μ.μ.

το iskra με ποιον ειναι?
με τον ...ανθρωπινο καπιταλισμο του λαφαζανη?
με τον ...ανθρωπινο καπιταλισμο του δραγασακη?
με τον ...ανθρωπινο καπιταλισμο του δασκαλοπουλου,του ιδρυματοs λατση και τηs γιανναs αγγελοπουλου?
με τον ...ανθρωπινο καπιταλισμο των ψεκασμενων και τηs καραμανλικηs δεξιαs?
οι ...νεοφιλελευθεροι που ονειρευονται εισοδο στη βουλη και σκεφτονται-στο f/b-πιθανη συνεργασια με τον συριζα-Ενιαιο Καπιταλιστικο Μετωπο χωρανε στον ...ανθρωπινο καπιταλισμο?

αs λυσουν με ποιον ...ανθρωπινο καπιταλισμο ειναι....

το ΚΚΕ φταιει που τουs αντιμετωπισε ΚΑΙ οταν δεν ειχαν μαντηλι να κλαψουν στην αυγη και στον κοκκινο ΠΟΛΙΤΙΚΑ και οχι κατινιστικα/βρωμικα/χυδαια/νταβαντζιλιδικα οπωs εκαναν αυτοι μια ζωη...



Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 11:20 μ.μ.

Ειμαι ενας απλος φιλος του ΚΚΕ.
Διαβαζοντας την αναρτηση του συγκεκριμενου στελεχους του ΣΥΡΙΖΑ αισθανθηκα εμετο.
Θελει πολυ θρασος οι οπορτουνιστες και οι εχθροι του ΚΚΕ να μας δινουν μαθηματα.
Αγαπητε μου δεν ειμαστε προβατα, ειμαστε αγωνιστες, ειμαστε κομμουνιστες και μας προσβαλλει αφανταστα το υφος σου, ποιος σουδωσε το δικαιωμα να μας αποκαλεις συντροφους?
Συντροφους να αποκαλεσεις τους προδοτες της παραταξης σου, συντροφους να αποκαλεσεις τον ΣΕΒ , τον Δασκαλοπουλο και το λοιπο συναφι της αστικης ταξης.
Εμεις ειμαστε σε αλλη ταξη , εμεις ειμαστε εργατες και ΕΣΥ μαζι με την παρεα σου εισαι απεναντι μας, εισαι ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.
Αφηστε τις κλαψες και τα δακρυα για τους φιλους και τα μελη του ΚΚΕ, ειναι υποκριτικα και κροκοδειλια,
δεν σας ζητησε κανενας να μας συμπαρασταθειτε.
Καλα θα κανετε να πατε να συμπαρασταθειτε στην οικογενεια Αγγελοπουλου και των λοιπων αστων γιατι σας εχουν αναγκη, εμεις τον ξερουμε τον δρομο μας, δεν τον χασαμε εδω και 95 χρονια παρολη την προσπαθεια την δικια σου και της παρεας σου, παρολους τους διωγμους και τις εξοριες που εσυ και η ταξη σου μας εκανε.
Εμεις δεν πεθαναμε οπως εσυ και η ταξη σου περιμενατε, αλλα ειμαστε εδω, ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ για να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ τον σαπιο κοσμο σου , τον καπιταλισμο.
Και θα το ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, νασαι σιγουρος.
Υ.Γ.
Παλια η ταχτικη να διαχωριζεις την "ηγετικη ομαδα" του ΚΚΕ απο τα μελη, ουτε ο Μανιαδακης τα καταφερε τοτε, ουτε και εσεις σημερα, απλα σπατε τα μουτρα σας για ακομα μια φορα.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2013 στις 12:50 μ.μ.

Κατανοούμε την αμηχανία των απλών μελών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ που πρέπει να απολογούνται για τις κατάπτυστες αποφάσεις της ηγεσίες τους. Οι συντριπτικά περισσότεροι δια της σιωπής συναισθάνονται τη βαριά προσβολή στην καρδιά και στο νου τους από μια σειρά αλλεπάλληλων τραγικών λαθών που κορυφώθηκαν με την πώληση του 902. Λίγοι, ελάχιστοι που βγαίνουν και ομιλούν είναι πασιφανές πως το κάνουν μουδιασμένα και με εμφανή στόχο να εκτρέψουν την κουβέντα σε άλλες κατευθύνσεις. Είναι ολοφάνερο πως η ηγεσία του ΚΚΕ έχει διαλέξει εδώ και καιρό στρατόπεδο. Και προκειμένου να μη βγουν οι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει το άσπρο μαύρο. Το ΚΚΕ δυστυχώς από ένα αριστερό και κομμουνιστικό κόμμα έχει μετεξελιχτεί σε μια μαύρη, κατάμαυρη και αντικομουνιστική θρησκευτική σέχτα. Ας απλώσουμε το χέρι στους απλούς αγωνιστές του που ακόμα μπορούν και βλέπουν και ας καταγγείλουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την ηγεσία του. ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΕΛΠΙΔΑ. Για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα με ελευθερία και δημοκρατία..

Τ.Τ.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
10 Αυγούστου 2013 στις 4:46 μ.μ.

Ανωνυμε των 11:20 ο θανασης καππος δεν ειναι στελεχος του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ. Ειναι ο γιος του Κωστα μας, του συντροφου αγωνιστη κωστα καππου.Ειναι μελος της Ανταρσυα. Βεβαίως ο ιδιος ξεχνα τον πατερα του οταν ασκει τετοιου ειδους κριτικη στο κομμα.Ο Κωστας αντιθετως ηταν αυτός που οταν ασκουσε κριτικη στο κομμα παντα την στηριζε μεσα απο την προοπτική της εργατικης ταξης στην οποια ανηκε ολη του η σκεψη.Ποτε δεν ασκουσε κριτικη για να ριξει νερο στον μυλο των αστων καθως γνωριζε καλυτερα απο ολους μας τα εμποδια που θετουν οι αστοι στο κινημα και την Ε.Τ

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
10 Αυγούστου 2013 στις 5:21 μ.μ.

Βαθυ κοκκινο ζηταω να μπει το βιντεο της Χρυσης Αυγης για την επιθεση που εξαπολυει στο ΠΑΜΕ και στους κομμουνιστες στην ναυπηγοεπισκευαστικη.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2013 στις 8:01 μ.μ.

«Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»ή για όλα φταίει ο καπιταλισμός;-----------------------------------

ή για όλα φταίει κομουνισμός;-------------------
Που Το 1992, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ,παραμύθιαζατε τον ελληνικό λαό για μια νέα λαμπρή σελίδα στην πορεία της χώρας.Σήμερα: 21 χρόνια μετά, Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 600 ευρώ.---------
21 χρόνια μετά, Το 70% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.----------------------
Την τελευταία 20ετία, περίπου 20.000 μικρομεσαίοι αγρότες κάθε χρόνο ξεκληρίζονται, ελέω Κοινής Πολιτικής της ΕΕ--------------------
21 χρόνια μετά,λουκέτα παντού
21 χρόνια μετά, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έφτασαν Στον άγιο Πέτρο στα 67 συν 2 χρόνια παραμονής!--------------------------------------
21 χρόνια μετά, 10δες 1000δες το χρόνο απόλυσης
21 χρόνια μετά,3.000.000 άνεργη-----------------
21 χρόνια μετά, μετρώντας μόνο τα 3ια τελευταία 4,000 δες αυτοκτονίες πανηλιθιε!!!!!!!!!!!!!!!!
21 χρόνια μετά, τα παιδιά μας είναι χωρίς δουλειά και σύνταξη-----------------------------
21 χρόνια μετά «stage»,(65ωρο, εκ περικοπής εργασίας).--------------------------------------
21 χρόνια μετά φορολογούν- άνεργους-κοτέτσια-μαντριά-χωράφια και λ.π
21 χρόνια μετά πουλάτε, για 33 ευρό το στρέμμα
χρυσοφόρα γη- με παράλιες- και δάση Χαλκιδική- --νησιά στο ιόνιο με!1000 ευρό το στέρεμα--------
λιμάνια-το νερό μας

μετά Έχουν ελαστικοποιηθεί πλήρως οι εργασιακές σχέσεις με την καθιέρωση της ανασφάλιστης εργασίας των «stage», τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (65ωρο, εκ περικοπής εργασίας).--------
21χρόνια μετά Το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε τα 300,3 δις. ευρώ, η αποπληρωμή του οποίου βαραίνει τα λαϊκά νοικοκυριά.-------------------
«Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» ή για όλα φταίει ο καπιταλισμός;-----------------------------------
21 χρόνια μετά η ηγεσία του ΣΎΡΙΖΑ ανταμείφθηκε από το καπιταλισμό ηλίθιε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
για τη προσφορά της, αριστεράς στο ψήφισμα της
Συνθήκης του Μάαστριχτ, και σε Βασικές ---------ψηφοφορίες σε Συνθήκες και άλλα μέτρα ΕΕ κατά
τον Ελλήνων!!!!!!!!!
Σήμερα: 21 χρόνια μετά την υπογραφή της--------- Συνθήκης, η ζωή επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, το μόνο---- κόμμα που την καταψήφισε------------------------
-Τι επαγγέλεσθε; -Είμαι πρώην κομμουνιστής. -Μμμμ... πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και τι μπορείτε να κάνετε για μας; -Ο,τι ακριβώς χρειάζεστε κι έχετε ανάγκη. Δηλαδ... Όπου μαζεύεται ...σκόνη, φυσάμε επαναστατικά και σκορπίζει πριν γίνει πέτρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger