Home » , » Χτυπήματα "κάτω απ' την ζώνη" στον πόλεμο μεταξύ βαρόνων των ΜΜΕ;

Χτυπήματα "κάτω απ' την ζώνη" στον πόλεμο μεταξύ βαρόνων των ΜΜΕ;

Από giorgis , Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 | 5:29 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Είναι φανερό ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των βαρόνων των ΜΜΕ για το πώς θα γίνει η μοιρασιά στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται αφού τώρα κάνουν την εμφάνιση τους και νέοι «παίχτες».

«Ο πρώτος παράγοντας είναι ασφαλώς η δραματική πτώση της διαφημιστικής δαπάνης και η συρρίκνωση της πίτας. Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι ασφαλώς η αντίδραση των ήδη εδραιωμένων μεγαλοεκδοτικών και κατασκευαστικών συμφερόντων τα οποία εδώ και δύο δεκαετίες νέμονται έσοδα, προνόμια και… δημόσια έργα τα οποία φυσικά δεν είναι διατεθειμένα να απολέσουν αμαχητί», εκτιμούσε σύντροφος στην πολύ καλή του ανάρτηση «Διεργασίες και ανατροπές στο τηλεοπτικό σκηνικό».

Η αναμενόμενη έλευση του καναλιού E-Channel, το οποίο διαδέχεται τον «902 TV», στις τηλεοπτικές οθόνες φαίνεται ότι έχει αναστατώσει τους σημερινούς επικυρίαρχους των ΜΜΕ.
Ετσι, λοιπόν, μετά την «πρόθεση της ηγεσίας του ΔΟΛ να πολεμήσει με όσα μέσα διαθέτει τη μεταβίβαση της άδειας από το ΚΚΕ στη μυστηριώδη υπεράκτια κυπριακή εταιρεία η οποία συν τοις άλλοις αποτελεί «βιτρίνα» μιας άλλης εξωχώριας εταιρείας με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους» που γράφει η ανάρτηση που αναφέραμε, έρχεται σήμερα ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Μάκη Κουρή που έχει πολλές αναγνώσεις. Περισσότερα ερωτηματικά αφήνει, παρά ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Αραγε, ο συντάκτης του δημοσιεύματος γνωρίζει κάτι που εμείς αγνοούμε ή το κείμενο αποβλέπει σε άλλες σκοπιμότητες, που δεν θέλουμε καν να της αναφέρουμε; Και με την ευκαιρία. Ο Μ. Κουρής εκτός απ’ το κανάλι «ΚΟΝΤΡΑ» έχει συμφέροντα στον τηλεοπτικό σταθμό  Action24 που εμφανίστηκε πρόσφατα στις οθόνες μας;

Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα, παραθέτοντας τώρα την εισαγωγή του κειμένου (με δικές μας τις υπογραμμίσεις) από την ιστοσελίδα «Παρόν»:

«Πληθαίνουν τα μυστήρια, μαζί με τις off shore, στην υπόθεση μεταβίβασης του 902 TV. Πίσω από την πώληση της εταιρείας “Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ” από το ΚΚΕ, υπάρχει μια κινητικότητα, προσώπων, τραπεζών και πολιτικών προσώπων, σε σημείο που σοκάρει. Για να αποφευχθεί η αποκάλυψη του βάθους που έχει η συγκεκριμένη συνεργασία με επιχειρηματίες και κόμματα επιχειρείται να εμφανιστούν αξιοσέβαστα πρόσωπα στην εκπροσώπηση του νέου καναλιού με ανακατατάξεις στα υπόλοιπα κανάλια που ανήκουν στον κύκλο συμφερόντων που ανήκουν στον επιχειρηματία, το όνομα του οποίου έχει ήδη ακουστεί. Φαίνεται πως το σχήμα είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει την εμπλοκή τέτοιων προσώπων που μπορεί να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger