Home » , » Οι ¨Αγιοι" μας

Οι ¨Αγιοι" μας

Από giorgis , Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 | 10:10 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πολύς ντόρος έγινε με αφορμή το ¨κάρφωμα" που έκανε σε αρχιρασοφόρους, τους οποίους παρουσίασε φίλα προσκείμενους στην Χ,Α, μιλώντας σε στενό κύκλο οπαδών του ο ¨φυρερίσκος" του ναζιστικό μορφώματος. Δεν πρέπει όμως αυτό να μας εντυπωσιάζει.

Διαχρονικά ο φασισμός και ο ναζισμός είχε ισχυρές προσβάσεις στους "εκπροσώπους του θεού".
Να θυμίσουμε τα συγχαρητήρια που έστελναν με επιστολές τους, οι καλόγεροι της "Ιεράς" Επιστασίας του "Αγίου" Όρους στον Χίτλερ όταν αυτός αιματοκυλούσε την ανθρωπότητα στο Β' Π.Π; Τις φωτογραφίες του που τις είχαν μαζί με τα εικονίσματα;
Τα αντικομμουνιστικά τάγματα θανάτου που έκαναν οι ρασοφόροι στον εμφύλιο πόλεμο;

Με την ευκαιρία να βάλω μια ανάρτηση που είχα γράψει στο μπλοκ μας το 2008

Οσοι αγωνιστές μετά τον εμφύλιο πόλεμο βρέθηκαν εξόριστοι στο κολαστήριο της Μακρονήσου, σίγουρα θα θυμούνται έναν πολύ σκληρό βασανιστή.
Αυτός δεν φορούσε άρβυλα και στολή αλλά καλυμμαύχι και ράσα. Ηταν τότε καλόγερος.

Αργότερα, λόγω των ιδιαίτερων «χριστιανικών προσόντων» του, έγινε δεσπότης Πρέβεζας.

Συνήθιζε, που λέτε, ο τράγος, κάθε φορά που μεθούσε να βασανίζει μαζί με τους άλλους ασφαλίτες τους κρατουμένους.
Μια μέρα ένας εξόριστος αιμόφυρτος από τα χτυπήματα του «αγιασμένου» βούρδουλα τόλμησε να ρωτήσει: «Γιατί παπά μου με χτυπάς; Τι σου έκανα»; Ο τράγος είχε έτοιμη την απάντηση του: «γιατί είσαι κομμουνιστής, ρε, και δεν πιστεύεις στον θεό». «Α ρε παπά και να υπήρχε θεός τι θα τραβούσαν κάτι καθάρματα σαν εσένα!!!»,του ήρθε πληρωμένη η απάντηση απ τον σύντροφο.

Από τότε μέχρι σήμερα οι ρασοφόροι εκσυγχρονίστηκαν. Σήμερα εκτός των άλλων αρκούνται να ουρλιάζουν απ’ τα τηλεοπτικά χαζοκούτια για την «κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας» για το ότι «κινδυνεύουν τα ιερά και όσια της φυλής μας». Αφορμή τους δόθηκε οι γάμοι κάποιων ομοφυλοφίλων.
Να βγαίνει τώρα το παπαδαριό μας να καταδικάζει τον πισογλεντισμό πολύ δεν πάει; Πριν λίγο καιρό δεν διαβάσαμε ότι ο «άγιος» Ζακύνθου απευθυνόταν σε ομόσταυλο του στην «ιερά σύνοδο» με εκφράσεις «κάτσε κάτω μωρή» και «αντε να παίξεις με τις κούκλες σου»;

Ξεχάσαμε τα βίτσια του «αγίου» Αττικής; Στην Αμερική η Ορθόδοξη εκλλησία, η δικιά μας, δεν έχει γίνει ρόμπα από τις υποθέσεις βιασμών των παπάδων σε παιδάκια; των ορθόδοξων ιερέων; 

Αϊ σιχτίρ υποκριτές.
_____________

 Και ένα χαμόγελο.

Συζητούσαν, δυο παπάδες και η κουβέντα τους ήρθε περί του «θείου οίκου» τους.
 - Πώς τα κουλαντρίζεις με το παγκάρι αδελφέ; ρωτάει ο ένας.
 – Α, το έχω λύσει εντελώς δημοκρατικά το θέμα. Πετάω τα όβολα ψιλά και όσα κάτσουν κορώνα τα αφήνω στην εκκλησιά. Τα υπόλοιπα τα κρατάω.
 – Εγώ το αντιμετωπίζω πιο πνευματικά το ζήτημα, του απαντάει ο άλλος. Πετάω τα όβολα στον ουρανό. Οσα θέλει τα κρατάει ο θεός για πάρτι του και τα υπόλοιπα τα επιστρέφει σε μένα.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

πετρος
13 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:25 μ.μ.

Κάνε και μια αναφορά στους παπάδες του ΕΑΜ (για αντιπαραβολή) και στην "τύχη" τους (μητροπολίτες Κοζάνης, Ηλείας και Χίου, παπά-Ανυπόμονος, παπα-Στάθης Κτενάς κτλ.).
Γιατί ο ψόγος στα ρασοφόρα καθίκια είναι απαραίτητος μεν, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι όλοι ίδιοι.

14 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:04 μ.μ.

στη φωτογραφια με τα ζευγαρια ναζι και παπαδων, ο ασπρογενης εχει την φατσα του εφραιμ.....ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger