Home » , , » Περί Λιάνας Κανέλλη και του λεξιλογίου της

Περί Λιάνας Κανέλλη και του λεξιλογίου της

Από giorgis , Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 | 8:02 π.μ.

Του Γ. Γ.

Πολύ μου την «δίνει» με τον υποκριτικό καθωσπεπισμό ορισμένων που «αρπάχτηκαν» από την λέξη «τσογλάνι» -όπως αποκάλεσε δημόσια η Λ. Κανέλλη τον Α. Τσίπρα- για να εξαπολύσουν ένα οχετό εναντίον της.

Αρχικά να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν έχω και την καλύτερη άποψη για την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ βουλευτίνα. Είναι όμως ίσως η μόνη συνεργασία του κόμματος του Περισσού που του «βγήκε». (Ας  μην αναφέρω ονόματα. Είναι γνωστά… απ’ τον Κώστα Ζουράρι μέχρι τον Απόστολο Γλέτσο).

Από κει και πέρα, όπως έγραψα και σε σχόλιο σε ανάρτηση, δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής –πολιτικά μιλάω πάντα- η Λ.Κ. Με χαλάει η θρησκοληψία της, ότι είχε διευθυντή στο περιοδικό της έναν δεδηλωμένη αντικομουνιστή – τον Γιώργο Μπαχά- ότι στην «Νέμεσις», αρθρογραφούσε για χρόνια ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Αϊβαλιώτης με το ψευδώνυμο «Κώστας Κυδωνιάτης» και ζύμωνε πολιτικοϊδεολογικά τους αναγνώστες του στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία. Επίσης αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι δηλώσεις της ότι είχε επιλέξει να εργαστεί στον ραδιοφωνικό ραδιοσταθμό της Γιάννας Αγγελοπούλου «γιατί δεν της φτάνει η βουλευτική αποζημίωση»,…

Απ’ την άλλη αναγνωρίζω ότι διαθέτει ευφράδεια, ταχύτητα σκέψεις και γνώσεις σε ιστορικά θέματα (αυτό το λέω από προσωπική αντίληψη), άσχετα αν διαφωνώ με τον τρόπο που τα προσεγγίζει.

Και επανέρχομαι τώρα στο θέμα του λεξιλογίου αναφέροντας ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 42 σχόλια

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 8:51 π.μ.

Μάλλον αυτό είναι που "κούρδισε" την Κανέλλη:

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/46976
http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/47175

(Επίσης δεν κατηγόρησε τους δημιουργούς που περιέλαβαν την εν λόγω σκηνή, αλλά τον Τσίπρα που επέτρεψε να περιληφθεί η εν λόγω σκηνή, όπου γελάει και λέει ότι "αυτή σηκώθηκε πρώτη").

ΥΓ: Ο Κατρούγκαλος που έκανε μαθήματα ήθους στην Κανέλλη (ο ίδιος που βγαίνει στα κανάλια και υπερασπίζεται τους Νεοναζί για ψηφοθηρικούς λόγους, φοβούμενος μην ευνοηθεί η ΝΔ εκλογικά από μια διάλυση του ναζιστοκόμματος) ξέχασε μάλλον την Κανέλλη να παραδίδει μαθήματα ήθους όταν σηκώθηκε να υπερασπιστεί τη συνάδερφό της/το συνάνθρωπό της (σε μια άνιση "μάχη"). Αλλά ποιός έχασε το ήθος για να το βρούν οι εξουσιομανείς;

ΥΓ2: Κακώς χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό η Κανέλλη, γιατί έτσι η κουβέντα αποπροσανατολίστηκε από την ουσία.
Πολιτικά η Κανέλλη μου είναι συμπαθέστερη από όλους τους επαγγελματίες της "Αριστεράς" που της κουνάνε το δάχτυλο...

John Boy
26 Μαρτίου 2014 στις 9:46 π.μ.

Αγαπητέ ΓΓ η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν είναι πάντοτε σωστή, είτε αυτή αφορά την παγκόσμια πολιτική σκηνή είτε την εντελώς στενή, π.χ. του χώρου της Ελληνικής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Δεν υπάρχει καμία υποκρισία από όσους "αρπάζονται" από το χαρακτηρισμό και θα σου εξηγήσω πολύ εύκολα το γιατί, μιας και σε απασχολεί όντως το γεγονός απ' ότι βλέπω, έχεις προβληματιστεί και δεν το λέω ειρωνικά.

- Πρώτον λοιπόν, είναι άλλο ο "καφενές" και άλλο το "καφενείο της Βουλής". Δεν την θυμάμαι την Κανέλλη να στήνεται σε κανένα δρόμο ή καφενείο και να περιμένει να την μαζέψει το αφεντικό για μεροκάματο. Μιλάμε λοιπόν για άλλους ανθρώπους, που ζουν αλλιώς, έχουν μεγαλώσει αλλιώς, πιθανά και σκέφτονται αλλιώς.
- Το παραπάνω δεν σημαίνει ότι αν σε πει τσογλάνι ο οικοδόμος το δέχεσαι, αν σε πει η Κανέλλη δεν το δέχεσαι. Εξαρτάται πάντα από τις προθέσεις, το ύφος, τις διαθέσεις, την προσωπικότητα του άλλου κλπ. Όπως σωστά είπες δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, υπάρχουν χυδαία μυαλά. Και χυδαίο μπορεί να είναι και το μυαλό του οικοδόμου, όχι μόνο της Κανέλλη. Δυστυχώς όμως σε αυτά πάντα υπεισέρχεται και το υποκειμενικό στοιχείο, γι αυτό και δεν μπορώ να έχω γνώμη στο αν έκανες ή όχι καλά που πήγες να σουλουπώσεις το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι. Μπορεί να μην έκανες, μπορεί και να έκανες, εσύ έχεις δει τα κείμενα αυτού του ανθρώπου.
- Τρίτον, αν πρόσεξες την βρισιά, δεν είπε τσογλάνι, είπε "τσογλάν μπόυ". Το λεξιλόγιό της λοιπόν φανερά δεν είναι λαϊκό, έχει σαφείς επιρροές από το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" (αν θυμάσαι την εν λόγω αμερικανιά). Ακόμη λοιπόν κι όταν θέλει να φανεί λαϊκιά η Κανέλλη, η κουλτούρα της κάνει κρα από χιλιόμετρα, δεν έχει σχέση με αυτό που θα ήθελε να έχει. Πιο "λαϊκά" αν το θες εκφράζονται κάποιοι εφοπλιστές μας, που είναι ψημένοι στο να κυνηγάνε συνδικαλιστές, δημοσιογράφους κι εργαζόμενους με πραγματικά "λιμανίσιο" τρόπο.
- Τέταρτο μην παραλληλίζεις διαφορετικές εποχές (εκτός από διαφορετικούς ανθρώπους). Σήμερα π.χ. το "κίναιδος" δεν θίγει αυτόν στον οποίο απευθύνεται ο χαρακτηρισμός, αλλά αυτόν που το λέει. Δεν νομίζω ποτέ να έβγαινες με τέτοια Σαρτζετάκεια γραμμή, επειδή το είπε ο Βελουχιώτης. :)
- Πέμπτο το πρόβλημα είναι το ΚΚΕ και όχι η Κανέλλη. Το ΚΚΕ καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές και αυτό βάζει την υπογραφή σε τέτοιες δηλώσεις, όσο κι αν η Κανέλλη αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη. Όταν και αν την αδειάσει κάποια στιγμή, θα καταλάβει τι σημαίνει πραγματικά το "προσωπική ανάληψη ευθύνης", αν φυσικά δεν πάει να κολλήσει κάπου αλλού.

Συνολικά λοιπόν εκτιμώ ότι: Η Κανέλλη θέλει εχθρούς για να ξεπεράσει ή να ξεσπάσει τις προσωπικές της νευρώσεις. Εθνικούς εχθρούς, ταξικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς, εχθροί να είναι κι ό,τι να 'ναι. Το ΚΚΕ το εκμεταλλεύεται αυτό προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα αντιπαλότητας και πόλωσης μέσα στην αριστερά, γιατί θέλει να δέσει κάποιο κόσμο, να μη πάθει καμιά εκλογική πανωλεθρία. Το γλυκό λοιπόν "δένει" σε αυτό το επίπεδο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε: Μία λούμπεν πολιτική αντιπαράθεση στην οποία όμως σπανίως το ΚΚΕ μπαίνει άμεσα, απλά βάζει άλλους να την κάνουν: Ανθρώπους με "ειδική" σχέση με το κόμμα. Το ίδιο το ΚΚΕ απλά σιγοντάρει και καλύπτει "θεωρητικά" τις πολιτικές χυδαιότητες του ενός και το άλλου "συνεργαζόμενου" και "φίλου".

Από εκεί και πέρα ναι, στον κόσμο που ζει η Κανέλλη δεν επιτρέπεται να λες τσογλάνι ένα αρχηγό πολιτικού κόμματος και γι αυτό η Κανέλλη ποτέ δεν είπε "τσογλάνι" ούτε τον Παπανδρέου, ούτε το Βενιζέλο, ούτε φυσικά τον Σαμαρά. Ξέρει που την παίρνει να ξεσπά τις νευρώσεις της.

εργάτης
26 Μαρτίου 2014 στις 11:19 π.μ.

Δηλαδή πρέπει να μπούμε μέσα στο μυαλό της βουλευτίνας,
να εξετάσουμε τα εγκεφαλικά της κατασκευάσματα,
να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο η ίδια βγάζει αυτά τα συμπεράσματα,
και να αποφανθούμε για το αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή οχι.
Συγγνώμη αν δε μπορώ να εμβαθύνω τόσο,
και θα μείνω στην επιφάνεια των πραγμάτων.
Ούτε να πέσω στην παγίδα να αναζητήσω οποιαδήποτε μορφή ήθους στα τηλεπάνελ του pretenderi.
Θα θυμήσω απλώς ότι για εκτσογλανισμό της κοινωνίας από το Σύριζα, πρωτομίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και η επανάληψη αυτής της άποψης από τη βουλευτίνα του ΚΚΕ, δε θα με ενοχλούσε καθόλου αν επρόκειτο για ενα μεμονωμένο περιστατικό.
Όταν όμως το ΚΚΕ έχει ριχθεί με ολη του την πολιτική δύναμη στη στήριξη του κυβερνητικού στρατοπέδου,
θεωρώ πως και αυτή η φαινομενικά αθώα προσωπική άποψη της βουλευτίνας πρέπει να ενταχθεί στο ίδιο πλαίσιο πολιτικών επιλογών που έχει κάνει ο Περισσός.
Όταν πάντως είχε κάνει την ίδια δήλωση ο Βαγγέλης, δε θυμάμαι κανείς από εμάς(ούτε και το blog σας) να μιλούσε για κάποια ανάγκη ενδοσκόπησης στο μυαλό του ανδρός, προκειμένου να ανακαλυφθούν τα ελατήρια που ωθούν την πολιτική του σκέψη.
Γιατί τέτοια επιείκεια για τη βουλευτίνα του ΚΚΕ ;
Μήπως τελικά δεν πρόκειται περι επιείκειας, αλλά περι άρνησης της, οδυνηρά σκληρής είναι αλήθεια, πραγματικότητας ;
Αναπόσπαστο μέρος της οποίας είναι σαφέστατα και ο Σύριζα για να προλάβω τους οπορτουνιστοφάγους που θεωρούν ότι όποιος κάνει κριτική στο ΚΚΕ, έχει τυφλωθεί από τη φιλοεργατική λάμψη των επίδοξων διαχειριστών του αστικού βουρκου.

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 4:03 μ.μ.

Δεν είναι το ίδιο να γράφει αυθόρμητα κάποιος ανώνυμος και το να βγαίνει κάποιος επώνυμος πολιτικός (στον Πρετεντέρη!!!) και να χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο, νομιμοποιώντας τον ως πολιτικό λόγο. Γιατί αυτό οδηγεί στον "εκ-τσογλανισμό" (και εκφασισμό τελικά) των πάντων. Ακόμη κι αν το πιστεύει, ακόμη κι αν είναι αλήθεια, οφείλει να το εκφράσει με πολιτικό λόγο όταν τοποθετείται δημόσια, αν θέλει να πλασάρεται ως αριστερή.

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 10:26 μ.μ.

Προς υπερασπιστές Κανέλλη.Φροντίστε κκεδες να μήν είσαστε μόνο απο μια μεριά όταν το ΚΚΕ θα ξεράσει την Λιάνα.Γιατί αυτό θα γίνει σίγουρα αργά ή γρήγορα.Νομίζω γρήγορα γιατί έτσι όπως πάει το ΚΚΕ γρήγορα θα αναγκαστεί να ξεράσει την Κανέλλη,προτιμώντας να κρατήσει τους ελάχιστους βουλευτές που θα έχει,και αυτοί θα είναι αυστηρά κομματικά στελέχη,και όχι η συνεργαζόμενη Κανέλλη.Τότε θα νοιώσετε κανονικά τον βόθρο που κρύβει μέσα της.Δεν θα σας ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης ποταμός,ούτε το ποτάμι του Θεοδωράκη!!Το τι θα πεί ο στόμα της δεν το φαντάζεστε.Οταν το ΚΚΕ ξέρασε τον Μπογιόπουλο,την περάσατε ξώφαλτσα την ζημιά,γιατί ο άνθρωπος είχε ήθος και ήταν πραγματικός κομμουνιστής.Η Λιάνα δεν είναι Μπογιόπουλος και αλίμονό σας όταν ανοίξει το στόμα της.Συνέρθετε!!!

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 11:08 μ.μ.

@εργάτη
Αν είσαι όντως εργάτης, είναι ντροπή αυτά που λες. Εγώ θα σου απαντήσω όχι με γενικούς αφορισμούς, μα με συγκεκριμένα παραδείγματα.
1ο παράδειγμα: Γράμμα του μέλους του σύριζα Λαμίας Ρούλας-Φαλάρα-Κρανιώτη, που δημοσιεύτηκε στην "εφημερίδα των συντακτών". "Ολοι οι έντιμοι και δημοκρατικοί πολίτες αγανακτούν με το ξεπούλημα της χώρας, στα οργανωμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Το ξεπούλημα ιδεολογίας για την εξουσία κι αυτό βιώνουμε τελευταία με θλίψη και οργή, παλαιά και ενεργά μέλη του Σύριζα, που παλέψαμε να τον κάνουμε αξιόπιστο στην κοινωνία. Είχαμε όμως εφόδια τις πολιτικές μας αρχές και τα οράματά μας. Να όμως που οι καιροσκόποι και επαγγελματίες πολιτικοί, έκαναν πάλι το θαύμα τους.
Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς, Βαγγέλη Αποστόλου, που επιλέχθηκε κεντρικά, με αντιδημοκρατικό τρόπο, γιατί δεν ρωτήθηκαν τα τοπικά όργανα και η βάση του κόμματος. Ο ίδιος ήρθε σε διαβούλευση με στελέχη του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν την καλλικρατική μεταρρύθμιση και τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Που ήταν απέναντί μας στους κοινωνικούς αγώνες, που μας ειρωνεύονταν και μας πολεμούσαν. Και τώρα δεν θα αλλάξουν ούτε καρέκλα, γιατί θα συνεχίσουν την καριέρα τους ως στελέχη του Σύριζα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Δημ. Τιμπλαλέξη, εν ενεργεία περιφ/κό σύμβουλο με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί τον έχει επιλέξει προσωπικά, σε πλήρη αντίθεση με τα τοπικά όργανα και τα μέλη του Σύριζα, ο "ηγεμών" στην Στερεά, Β. Αποστόλου, ο οποίος σε μία πολύ κόσμια διαμαρτυρία συντρόφισσας "πώς θα αντικρύσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε" απάντησε να βάλετε "πλερέζες". Αυτός λοιπόν είναι ο νέος Σύριζα των στελεχών".
Μετά από αυτό, θα συνεχίσεις να κουνάς το δάκτυλο στο κκε, εσύ ένας εργάτης? Μήπως πάει πολύ να κάνεις μαθήματα "αγωνιστικότητας" στο ΚΚΕ? Μήπως πάει πολύ "ο κρεμασμένος να μιλάει για σκοινί"? Μανώλης

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 11:28 μ.μ.

@Εργάτη
2ο παράδειγμα: 26/3/2014. Δραγασάκης ενώπιον Γερμανών βουλευτών μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κρίχμπαουμ.
"Εάν ο Ελληνικός λαός αναδείξει τον Σύριζα στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον Γερμανικό λαό. ότι θα έχετε στην Ελλάδα μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδα από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης. Στον Σύριζα έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στην λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς............... απ' αυτή την σκοπιά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και όχι από την σκοπιά η οποία θεωρεί ότι μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας. Εμείς ανησυχούμε για τον δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς....... Είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε μαζί το πρόγραμμα (του σύριζα)....... Εμείς είμαστε έτοιμοι εάν υπάρχουν διαφωνίες, να βρούμε έναν τρόπο να αποτιμήσουμε από κοινού τα αποτελέσματα της πολιτικής, όπως έγινε μια προσπάθεια πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε να αποκτήσει μία κοινή αντίληψη των εξελίξεων, διότι μας ενδιαφέρει το μέλλον το δικό μας και το κοινό μέλλον της Ευρώπης".
Θέλω να παρατηρήσω τα εξής. 1) Αλλη γλώσσα έξω και τσάμπα μαγκιά μέσα, 2) Πού είναι αυτή η "κακιά Μέρκελ" που πουλάγατε στις πλατείες των αγανακτισμένων και το μνημόνια που θα σκίζατε σε μια βραδιά. 3) το δούλεμα πάει σύννεφο και μετά από τέτοιο δούλεμα, θα σπείρετε τέτοια απογοήτευση που ένας κόσμος σας θα τρέξει κατά την ακροδεξιά (άλλωστε μαζί είσασταν στις πλατείες πάνω και κάτω) 4) μετά από αυτά δεν είναι θράσος να ονομάζεστε αριστερά και να εγκαλείτε το κκε για μία καραμπινάτη "¨δεξιά κυβέρνηση"? και 5 ) φαντάσου ο κύριος αυτός (Δραγασάκης) πρίν από 21 χρόνια να είχε εκλεγεί ΓΓ, σε τί χάλια θα ήταν το ΚΚΕ. Θα είχε ξεπεράσει σε ξεφτίλα ακόμα και το γαλλικό ΚΚ. Καί τώρα συνειδητοποιώ τί μεγάλος κίνδυνος πέρασε ξυστά από το κόμμα μας. Μανώλης

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 11:36 μ.μ.

Μανώλη πιάστηκες απο την ανακοίνωση ενός μέλους που διαφωνεί,για να αποδείξεις τί ρε έρμε?
Τι σημαίνει αυτό δηλαδή?. Διαλύεται ο Συριζα? Νομίζεις πως βρήκες παρηγοριά ρε μαύρε?.Αμ δεν σώζεται η παρτίδα για το ΚΚΕ με κάτι τέτοια.Την ίδια ανακοίνωση,δοσμένη απο τα κεντρικά του περισσού,την περιφέρουν στο διαδίκτυο οι κκεδες νομίζοντας οτι έβγαλαν λαυράκι.Φίδι που τους έφαγε.
Στο κάτω της γραφής στον Συριζα ο καθένας μπορεί να δημοσιοποιεί την διαφωνία του ελεύθερα και να κατηγορεί τον Συριζα χωρίς συνέπειες.Μπορείς να το κάνεις αυτό εσύ για το ΚΚΕ,χωρίς να διαγραφείς αυτόματα και να ξάχνεις μετά αν το κεφάλι σου είναι στην θέση του?Δεν μπορείς με τίποτα.
Γιαυτό κοίτα την καμπούρα σου και την νέα συμφορά που σε περιμένει στις εκλογές,και άσε τους άλλους.θέλεις πολλά ψωμιά για να τους φτάσεις.

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 11:49 μ.μ.

@ 26 Μαρτίου 2014 - 10:26 μ.μ.

- Μάθημα "αριστερού ήθους" Νο 1:
"Αδειάστε την Κανέλλη πριν σας αδειάσει!"
Ασχολίαστο...

- Αν κατάλαβες ότι χρήζει υπεράσπισης η Κανέλλη, πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Το δικό μας ήθος χρήζει υπεράσπισης απέναντι στους μικροαστούς, τους λούμπεν και τα φασιστοειδή. Αν δεχτούμε το "αυτή σηκώθηκε να τον μουντάρει" (δηλ. "τά'θελε ο κώλος της"/εξιλέωση του φασισμού), έχουμε γυρίσει 500 χρόνια πίσω.

27 Μαρτίου 2014 στις 2:42 π.μ.

Πολύ κακό για το τίποτα, ένθεν κακείθεν... Αν ο Τσίπρας είναι τσογλάνι είναι μόνο και μόνο ως 'κρυφός' σοσιαλδημοκράτης... αυτό αρκεί, δε χρειάζονται περαιτέρω ηθικολογίες.

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 8:10 π.μ.

@Ανώνυμο 11.36
Αστο, δεν το σώνεις με τίποτα. Σκέψου μόνο τι θα γινόταν αν το έστελνε μέλος του ΚΚΕ. Και δεν είναι μόνο ένα μέλος του συριζα μ.όνο, η μισή Πελοπόννησος έτσι είναι. Σε διαβεβαιώ προσωπικά. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 8:13 π.μ.

Ανώνυμο 11.36
Οχι δεν πιστεύω ότι ο σύριζα διαλύεται, όχι τουλάχιστον μέχρι να παίξει το ρόλο που του έχει η αστική τάξη. Κάθε άλλο μάλιστα. Πιστεύω ότι ταχύτατα πλέον. επειδή πιέζει και η κρίση ως προς την ταχύτητα, μεταλλάσεται σε ένα καθαρόαιμο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ένα ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα, κύριο ποδάρι και στήριγμα της αστικής τάξης. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 1:50 μ.μ.

Γειά σου ρε Μανώλη με τις αναλύσεις σου. Πολύ γατόπαρδος.

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 1:50 μ.μ.

Βρε υαλοπεριφρουρητές, η Αστική Τάξη μετακόμισε.
Η Κανέλλη παιδί της Αστικής Ολιγαρχίας ήταν. Από ευνοούμενη του Κ. Καραμανλή, βρέθηκε στην ΕΡΤ το 1976 και χωρίς χρονοτριβή έγινε η Κεντρική Παρουσιάστρια του βραδινού Δελτίου Ειδήσεων.
Από την ΕΡΤ έφυγε όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ το 1981.
Δεν άντεξε μάλλον τον διπλασιασμό στους μισθούς και στο προσωπικό.
Το '92 φεύγει από το MEGA και πάει στον ΣΚΑΪ (μετέπειτα ALPHA ) του Αλαφούζου και μετά στον ΑΝΤΕΝΑ.
Από το 1996 έως το 1999 ήταν στα αζήτητα, ως εκδότρια του "Αριστερού" Περιοδικού ΝΕΜΕΣΙΣ , με δημοσιογράφους από τα ΙΕΚ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
Το 1998 με χρέη ως το λαιμό, της έκατσε ο Οτσαλάν και το 1999 η Γιουγκοσλαβία ενώ μετά "ανελήφθη" από τα Υψηλά Κομμουνιστικά Ιδεώδη (αυτά, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι κάτι σαν νέφη αόρατα, με τα οποία υπερνικούν τη βαρύτητα, οι φακίρηδες στην Ινδία).
Εγώ πάλι το βλέπω σαν μετάγγιση αστικών αντισωμάτων στο σώμα του ΚΚΕ.
Δεν θα ξεχάσω κάτι συνεντεύξεις της μεσ' στο καταχείμωνο, με κοντομάνικο μακό (εν είδη Αλέφαντου) με τα διακριτικά : I LOVE CCCP, κάτι τιράντες με Σφυροδρέπανα σαν του Τζίμη Πανούση-ξέρετε αυτά που πούλαγαν στο Μοναστηράκι.
Και μη χειρότερα...

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 5:20 μ.μ.

@Ανώνυμο 1.50
Πέρα από τις ακατάσχετε μπουρδολογίες σου, σε παρακαλώ ένα σχόλιο για την ομιλία του Δραγασάκη μπορείς να κάνεις? Για να δούμε πέρα από τις άλλες, ποιές είναι οι απόψεις σου γι αυτά που είπε. Περιμένω τα σχόλιά σου. Μανωλης

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 5:22 μ.μ.

@Ανώνυμο 1.50
Και αν θέλεις σε παρακαλώ, πες μου και το πρόγραμμα του σύριζα για τις ευρωεκλογές. Γιατί ειλικρινά, ψάχνω-ψάχνω και δεν μπορώ να το βρώ. Θα σου είμαι υπόχρεος. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2014 στις 8:37 π.μ.

Προς 27 Μαρτίου 2014 - 5:20 μ.μ. κ 27 Μαρτίου 2014 - 5:22 μ.μ.
Αν ψάχνεις για ΣΥΡΙΖΑΙΟ, σε μένα φίλε Μανώλη, θα βρεις πολύ λίγα πράγματα.
Τι να με συνδέει με το ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ;
Το Μάαστριχτ ή το σχέδιο Ανάν;
Όσο δε για τον Δραγασάκη.
Ο κύριος αυτός είναι προϊόν εκτροφής του ΚΚΕ.
Από το 1974 μέχρι το 1991, οπότε και διαμορφώθηκε ως πολιτική προσωπικότητα, κατέλαβε υψηλότατα αξιώματα, υπό την επίβλεψη, της τότε, ηγεσίας του ΚΚΕ.

Αυτά πάλι περί προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι για τις Ευρωεκλογές, αλλά για τον τόπο γενικά, είναι ακριβώς το ίδιο με της ΝΔ.
Δηλαδή φέρει τον πηχυαίο τίτλο : "Βλέποντας και κάνοντας".

Όλος ο χώρος της Αριστεράς βρωμάει εδώ και χρόνια.
Οι περίεργες αποσκιρτήσεις, οι εξαγορές συνειδήσεων με ανταλλάγματα τις αναλήψεις καθηκόντων σε ανεξάρτητες αρχές, σε εκδοτικά συγκροτήματα και εγώ δεν ξέρω που αλλού, αποτελούν πυκνότατα φαινόμενα στον Μικρόκοσμο της Αριστεράς.

Ύστερα, πάλι, τι να με συνδέει και με το ΚΚΕ;
Υπηρέτης πολλών διαφορετικών αφεντάδων, με διαφορετικό στρατηγικό σχέδιο και προσανατολισμό, ο καθένας.
Να θυμίσω μόνο τις διαδοχικές αποκηρύξεις των : Στάλιν, Χρούτσεφ, Μπρέζνιεφ και τέλος Γκορμπατσώφ.
Από την άλλη, να θυμίσω.
Ότι το ΚΚΕ ήταν η μόνη Κομμουνιστική Οργάνωση που το 1974, επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως έλαβε τον τίτλο του Δηλωσία.
Καμία άλλη Κομμουνιστική Οργάνωση, (ενδεικτικά αναφέρω: ΚΚΕεσ., ΟΜΛΕ, ΕΚΚΕ, Τροτσκιστές κλπ,) δεν διανοήθηκαν να πράξουν παρομοίως.
Για να μην σε κουράζω άλλο υπάρχουν άφθονα περιστατικά από την Σύγχρονη Ιστορία (δηλαδή των τελευταίων 40 ετών) που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου.
Και για την Κανέλλη αυτά που αναφέρω είναι γεγονότα κι όχι εικασίες ή χαρακτηρισμοί.
Και από όσα, συμβαίνει να γνωρίζω, πρόκειται

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2014 στις 9:56 π.μ.

Μανωλάκη δεν έχεις καταλάβει κάτι σημαντικό: Στα παπάρια μου το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Δεν με νοιάζει ρε παιδί μου, πως το λένε. Εγώ δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να στείλει στο ευρωκοινοβούλιο (το οποίο επίσης το έχω για τ' αρχίδια μου, μιας και μπορούμε να μιλάμε αθυρόστομα) 10 και όχι 7 βουλευτές. Στο κάτω κάτω όποτε θέλουν φτιάχνουν ένα εκλογικό νόμο στο πόδι και σου λένε ότι το δεύτερο κόμμα στέλνει τους περισσότερους ευρωβουλευτές γιατι "πρέπει να ενισχύουμε τους αδύναμους".

Εμένα λοιπόν αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα ΠΟΣΟΣΤΑ. Θέλω να βγουν ποσοστά που να τους είναι απαγορευτικά να κυβερνήσουν. Γίνεται; Αν γίνεται έχει καλώς, αλλιώς ούτε που με απασχολούν οι ευρωεκλογές. Εγώ Μανωλάκη -αντίθετα μ' εσένα- θέλω να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Εσύ δεν ενδιαφέρεσαι και το έχεις πει, μάλιστα κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρεσαι να ΜΗΝ πέσει. Εγώ όμως που ενδιαφέρομαι, εγώ που επί 15 χρόνια που δουλεύω απεργώ σε όλες τις απεργίες της ΓΣΕΕ και του σωματείου μου χωρίς κολπάκια και δήθεν, εγώ που βλέπω ότι ο ψάρι βρωμάει από το κεφάλι στο συνδικαλιστικό κίνημα (και μέσα στο κεφάλι είναι και το κόμμα σου), δεν βλέπω άλλο τρόπο σήμερα πέραν από την πολιτική πρέσσα από τον κόαμο.

Κι επειδή οι οργανωμένες δυνάμεις αυτού του τόπου είναι για κλάματα (και τον ΣΥΡΙΖΑ βάζω μέσα, που οργανωτικά είναι εντελώς αναντίστοιχος με αυτό που καλείται να κάνει), στο μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι αυτή η κατά μόνας αγανάκτηση να εκφραστεί μαζικά και σε μία κάλπη. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που όχι μόνο ελπίζουν αλλά επιδιώκουν και το αντίθετο και είναι πολύ πιο ισχυροί και οργανωμένοι από εμένα. Επίσης πολλά καθάρματα όπως η χρυσή αυγή περιμένουν κι αυτοί από την κάλπη να τους ξελασπώσει. Το γνωρίζω, όμως δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση. Οι εκλογές είναι το πιο κεντρικό πολιτικό γεγονός και το κόμμα σου το ξέρει πολύ καλά αυτό όταν πριν από κάθε εκλογές ξεχύνεται κυριολεκτικά φωνάζοντας και δημιουργώντας "επαναστατικό" θόρυβο.

Σε αυτό λοιπόν το κεντρικό πολιτικό γεγονός θέλω να λειώσει ο κόσμος όλο το πλέγμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ελιά-Ποτάμια κλπ. και ναι να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρή δύναμη. Κι αυτό όχι γιατί εγώ ήμουν ποτέ ευρωκομμουνιστής, αλλά γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ έκατσε ο κλήρος να εκπροσωπήσει έστω εκλογικά προς το παρόν, τις μάζες. Μάλιστα γνωρίζω και γνωρίζει φαντάζομαι ότι δεν μπορεί (ακόμη κι αν ήθελε) να κάνει πίσω χωρίς να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Κι αυτό είναι ένα ισχυρό ατού για τον κόσμο που θα τον ψηφίσει.

Εγώ λοιπόν θα ψηφίσω ΕΤΣΙ. Εσύ που είσαι και...."ιδεολόγος" τράβα να ψηφίσεις ΚΚΕ που έχει "επαναστατικό" πρόγραμμα για την ΕΕ:
"Καταστροφική η έξοδος από το ευρώ, αλλά με επανάσταση εντάξει, βγαίνουμε"!!!
χααααααχαχαχαχαχαχαχααχαχα

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2014 στις 11:43 π.μ.

Εσυ Μανώλη θες και πρόγραμμα ,οι άνθρωποι ειναι παντελώς αστοιχείωτοι ,δεν βλεπεις τι κανουν εκτος απο το να μπερδεύονται συνεχώς?
Περιμενε θα σου πουνε..

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2014 στις 5:39 μ.μ.

Ναι ρε ανώνυμε είμαστε αστοιχείωτοι. Γκάου που δεν πιάνουμε την μεγαλοφυία του Γόντικα. Ψηφίζουμε όμως κι εμείς οι αστοιχείωτοι, οπότε έχεις κάτι να μας πεις ιδεολόγε της συμφοράς; Τελικά το ΚΚΕ μας χρησιμεύει σε κάτι; Σήμερα δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί δεν έχει νόημα. Επίσης δεν μπορεί να κάνει την επανάσταση γιατί αυτή είναι δουλειά του λαού.

Τελικά ποιόν ρόλο δίνετε ρε παλικάρια στον εαυτό σας μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα;
Του εχθρού του ΣΥΡΙΖΑ; Του αριστερού Σαμαρά;
Για πείτε μας με δικά σας λόγια.

Ο ανώνυμος 1:50 και 9:56

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2014 στις 1:30 π.μ.

- "Τελικά ποιόν ρόλο δίνετε ρε παλικάρια στον εαυτό σας μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα;"

Όταν οι οπορτούνες γίνεστε "ρεαλιστές", μού'ρχεται να τραγουδήσω:
https://www.youtube.com/watch?v=VdfBfwYh-AQ

- "Μανάρι μου", πώς σκοπεύετε να ρίξετε την κυβέρνηση; Σκίζοντας τα καλσόν; Ή κάνοντας "δηλώσεις μετανοίας" στα διεθνή φόρα (βλέπε Δραγασάκη);

- Ο ρόλος του ΚΚΕ είναι να οργανώσει την αντιπολίτευση του λαού στην πολιτική που υπηρετεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και τα λοιπά κόμματα και αποκόμματα του ευρωμονοδρόμου και να δώσει προοπτική στον αγώνα του λαού.

Το ΚΚΕ δε θα "σας"* χρησιμεύσει ως τσόντα-άλλοθι στην "κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας" ενώ ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση (η κυβέρνηση της Αριστεράς μας τελείωσε βλέπεις / προετοιμάζεται μάλλον ο "μεγάλος συνασπισμός" για τη σωτηρία... των μονοπωλίων. ).

* με το "σας" εννοώ το κόμμα σου.

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2014 στις 10:09 π.μ.

χαχα...προφανώς θες να θυμηθείς τα νιάτα σου κλόουν και τραγουδάς τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ,. Στα νιάτα σου, όταν είχες ενώσει την φωνή σου με τις δημοκρατικές δυνάμεις του Παπαντρέα. Αλλά τότε περίμενες κι εσύ φαί καψερέ, τώρα δεν έχει "κοκο" οπότε τι να κάνεις..."οργανώνεις" κι εσύ την αντιπολίτευση.

Τότε όμως προτιμούσες να επεκτείνεις τις δουλειές της τυποεκδοτικής, να ανοίγεις ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, να εκμεταλλεύεσαι και καμιά επιδοτησούλα από τα χρέη της ΕΕ προς το λαό, να κάνεις real estate με το κτίριο στη Μπουμπουλίνας κλπ.
Έτσι δεν πήγαινε και χαμένο το αίμα του κόσμου μέσα στα κολαστήρια: Γινόταν σοβαρή επένδυση στην τυποεκδοτική.

Άντε τώρα, παίξε με το κουβαδάκι σου επαναστατικά κι άσε μας εμάς να κάνουμε life style. Ο καθένας με τον τρόπο του, παρόλο που δεν είναι και πολύ σωστό να μπαίνετε στα χωράφια μας και να βγάζετε κάθε μέρα φόρα παρτίδα στα κανάλια celebrities τύπου Κανέλλη. Έλεος, έχει γυρίσει τα πάντα: Από Μπογδάνο μέχρι Αρναούτογλου και φωνάζει για το νεοφιλελεύθερο ΣΙΡΥΖΑ!
Αυτός όμως είναι ο δίκός μας χώρος, έτσι δεν είναι Έλληνα Τσε Γκεβάρα;

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2014 στις 11:27 π.μ.

Α...και κάτι ακόμη ανώνυμε: Δεν σε είδα να αρνείσαι ότι δεν θέλεις να πέσει αυτή η κυβέρνηση.
Για πες μας λοιπόν: Σου είναι απλά αδιάφορο ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να πέσει αυτή η κυβέρνηση;
Έχει μία διαφορά όπως καταλαβαίνεις κι εγώ πιστεύω το δεύτερο: Δεν θέλεις ανώνυμε. Ο Σαμαράς μια χαρά σε βολεύει, που να τρέχετε τώρα με τις ταρζανιές (βλ. οπορτουνισμούς) του ενός και του άλλου? Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν καμιά μαλακία και να βγούμε από το ευρώ χωρίς λαϊκή εξουσία! (="καταστροφή", έτσι σκέφτεται σήμερα ο επαναστάτης...)

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2014 στις 4:02 μ.μ.

Ρε παιδιά του κκε έχουν ρωτήσει εκατό άνθρωποι, θα ρωτήσω κι εγώ γιατί το κάνετε γαργάρα:

1. ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, δηλαδή με τους ελληνοαμερικάνους καπιταλιστές;
2. Γιατί ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;

Είστε φτυστά αδερφάκια με το συριζα, μόνο που αυτοί είναι πιο τίμιοι και ειλικρινείς. Το παραδέχονται ότι παίζουν στο σύστημα. Εσείς είστε ακόμα πιο χωμένοι και πουλάτε τρέλα

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 1:07 π.μ.

@Ανώνυμο 4.02
Εσύ ρε μεγάλε για απάντησέ μας τι λέτε σε όλα τα φορουμ που πηγαίνετε σε ευρώπη και αμερική.? Τι λέτε με τον ΣΕΒ? Τί λέτε με τον Ομπάμα και τον "αριστερό" Ολάντ? Γιατί έχεις θράσος να μας κουνάς και το δάκτυλο μετά από τόσες κωλοτούμπες. Τι είπες ο Δραγασάκης στους Γερμανούς βουλευτές της Μέρκελ? Τι ε'ιπε η Δούρου με όλο το παπαδαριό του αγίου όρους? Τί θα κάνει ο Τσίπρας σας πρόεδρος της Κομισιόν? ή είναι κι αυτό ένα ¨"στάδιο προς ον σοσιαλισμό"? Οταν το κκε θα παίρνει αμπάριζα τα επιμελητήρια να μιλάει τότε να μας την πείτε. Γιατί το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο πήγε στον Περισσό και όχι ο Περισσός στο ΤΕΧΑΣ. Πρός το παρόν απολογείστε. Ας αρχίσουμε απόαυτά που είπε ο Δραγασάκης. Μανώλης

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 1:24 π.μ.

Πω, πω! Από που ξεκινήσατε και που φτάσατε (ορισμένοι). Και μου κάνετε τάχα και συζήτηση για ηθική στον λόγο! Καλά, με αυτά κάθεστε και ασχολείστε; Κάντε τότε και ένα πείραμα: Πέστε, πως το ΚΚΕ αποστασιοποιούνταν από την Κανέλλη. Ποια θα ήταν η αντίδραση; Οτι το ΚΚΕ τιμωρεί, συμμορφώνει, δεν δέχεται διαφορετικότητες κλπ. Να δείτε τι καλή που θα ήταν τότε η Κανέλλη. Και κάτι άλλο: Τιμά αυτόν που συνεργάζεται με την εργατική τάξη και το κόμμα της η συνεργασία, όχι αντίθετα! Όποιος δεν έχει κότσια να στρατευτεί με την τάξη του, κάνει αντικομμουνισμό και βάλλεται κατά του κόμματος. Η κριτική γίνεται μέσα στον χώρο του (όποιος είναι, γνωρίζει και μπορεί να πάρει μαθήματα δημοκρατίας που φτάνουν για δυό ζωές) και όχι εκ του ασφαλούς. Το πρόβλημα είναι άλλωστε, πως και αριστεροί (ορισμένοι μάλιστα αυτοαποκαλούμενοι ¨επαναστάτες¨) θέλουμε να είμαστε, αλλά η εργατική τάξη να κάνει όπως εμείς νομίζουμε! Άιντε, άιντεεεε! Και σε τελευταία ανάλυση, τι είπε η Κανέλλη; Οτι ο Τσίπρας είναι τσογλάνι. Διαφωνείτε; Εγώ πάντως από τότε που τον είδα να αγορεύει σαν τον Παπανδρέου (τρόμαξα, και όσο φαντάζομαι πως ΘΑ ΓΙΝΕΙ χειρότερος από εκείνον...), δεν έχω με τον χαρακτηρισμό απολύτος κανένα πρόβλημα - άσχετα αν δεν τον χαρακτήρισα ποτέ ο ίδιος έτσι και ασχέτως του οτι θα ήταν όντως ηθικό θέμα, έτσι και ξεστομούσε κομματικό μέλος κάτι τέτοιο!!!

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 9:16 π.μ.

Η γνωστή κκεδικη υποκρισία 1:24, μόνο που ξεχειλίζει αυτή τη φορά κι έχεις λερώσει όλο το πάτωμα του Βαθύ Κόκκινου..

Ώστε επειδή δέχεστε την...διαφορετικότητα καλύπτετε την Κανέλλη; Ουάου! Τι συγκινητικό! Γι αυτό έχετε παροπλίσει αλήθεια τον πιο γνωστό σας δημοσιογράφο και μέλος του κόμματος, παρόλο που έχει πολλαπλάσια διεισδυτικότητα σε όλους τους χώρους σε σχέση με την Κανέλλη;.
Από υπερβολική ανοχή στην διαφορετική άποψη; Για φαντάσου...

Ναι ρε τσοπάνη διαφωνούμε, δεν είναι τσογλάνι ο Τσίπρας. Κι άμα είσαι μάγκας βγάλε την κότα σου να πει τσογλάνι τον Βενιζέλο, το Σαμαρά ή έστω και τον Κουβέλη. Αμ δεν θα το κάνει όμως! Και δεν θα το κάνει όχι γιατί δεν είναι ικανή, αλλά γιατί ξέρει πολύ καλά που τα λέει και που την παίρνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι στο πάνελ υπερασπίστηκαν την "άποψή της" έναντι του Κατρούγκαλου. Πρετεντέρηδες, δεξιοί, ΟΛΟΙ.

χαχα...ώστε θα υπήρχε ηθικό θέμα αν ξεστομούσε μέλος του κόμματος κάτι τέτοιο;
Τι μας λες?!
Πολύ καλοί γαμπροί τα μέλη του κόμματος! Ηθικοί, ακέραιοι, δεν βρίζουν, δεν καπνίζουν, μπράβο, μπράβο, θα τους έχω υπόψιν μου για το μέλλον, μιας κι έχω μια κορούλα και δεν θέλω να κακοπέσει. Όμως ξέρεις πιο μέλος του κόμματος από την Κανέλλη ΔΕΝ γίνεται. Εκπροσωπεί το κόμμα σε όλα τα ΜΜΕ, το ΚΚΕ καλύπτει κάθε μαλακία της, κάνει την βρώμικη δουλειά για εσάς; (μιας κι εσείς δεν...βρίζετε κλπ.), στην βουλή καθαρίζει για το ΚΚΕ, τι άλλο θες για να είναι μέλος του κόμματος γραφειοκρατίσκε; Άλλωστε στην ΚΝΕ δεν την έχετε την...νεολαία;

Άσε λοιπόν ανώνυμε 1:24. Μας ήρθες σοβαρός-σοβαρός αλλά ο κώλος σου φαίνεται δυστυχώς.
Ο ανώνυμος 1:50 και 9:56 κλπ.

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 9:25 π.μ.

Α και κάτι ακόμη Μανώλη: Μη ρωτάς για τον Τσίπρα ανθρώπους που φανερά δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεσαι λίγο ρεζίλι με τέτοιες χοντροκομμένες συνδικαλιές. Ρώτα εμένα άμα θέλεις. Ποιές είναι οι απορίες σου για πες μου επαναστάτη της φακής και θα προσπαθήσω να στις λύσω.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 12:56 π.μ.

9.25
εχω εγω μια απορία τα κορδόνια σου τα δένεις μονος σου,η' λαος χωρις μνήμη=ψαρι χωρις ποδήλατο

Σωματείο μετάλλου Πειραιά

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 1:48 π.μ.

Μπα. Υπάρχει ακόμα σωματείο μετάλλου Πειραιά; Γιατί εγώ που είμαι της γειτονιάς βλέπω ότι ουσιαστικά το διαλύσατε όπως τα διαλύσατε και τα οδηγήσατε στην παρακμή όλα

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 8:55 π.μ.

@Ανώνυμο 9.25
Τις ερωτήσεις μου τις έχω θέσει τόσες φορές.Δεν είναι καλύτερο να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση από το να βρίζει ο ένας τον άλλον? Μανώλης

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 8:58 π.μ.

@Ανώνυμο 1.48
Λάθος σου είπανε ΄για το σωματείο μετάλλου Πειραιά. Πολλοί θα θέλανε, αλλά δεν θα καταφέρουν. Η συντάσσεσαι με αυτούς που πήγαν να το διαλύσουν με σιδερογροθιές, νύχτα και κουκούλες? Ο νοώ νοείτο. Μανώλης

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 2:51 μ.μ.

ωχουου...να και οι μαγκιές. Ολόκληρο το συνδικάτο μετάλλου ασχολείται μ' εμένα ανώνυμε; Τιμή μου, αλλά σου είπα: Άμα είσαι πραγματικά μάγκας βάλε την δικιά σου να πει τσογλάνι το Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Κι όχι σε ταβέρνα...ξέρεις: Φόρα παρτίδα στο Mega.

Όμως μετά εκτός του ότι το ΚΚΕ θα απολογείται κανα δυό χρόνια, προσκλήσεις σε εκπομπές τέλος. Μπογδάνους, Πρετεντέρηδες και Αρναούτογλου θα βλέπει μόνο σε φωτογραφίες.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

λαθος κατάλαβες ,γενικά καταλαβαίνεις οτι θελεις και οτι μπορείς ..ολο θα και θα εισαι ,ζεις σε μια φαντασίωση..αερολογοντας
Μανωλη ο άνθρωπος μονο απο εξω περνάει ,τι να πει ,ενω θα μπορούσε να συνομιλήσει με εργάτες ωστε να συμβάλει στο καλο του εργατικού κινήματος προτιμά να εκτονώνει τα φανερά συμπλέγματα του στο Νετ

Αυτο ειναι θαρος,γνησιο


https://www.youtube.com/watch?v=G14siLxK5NE

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 9:43 μ.μ.

Ωραία να μην βρίζουμε ο ένας στον άλλο, ας ξαναγίνουμε πολιτισμένοι.

Πες μου ΠΟΙΑ είναι τα προβλήματά σου στην ομιλία Δραγασάκη.
1. Είπε ότι δεν μας φταίνε οι ξένοι, εμείς φταίμε για την κρίση (ως Ελλάδα εννοούσε).
Αυτό είναι κάτι που το λέει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια. Ολόκληρη την άποψη περί εξάρτησης αφαίρεσε/ακύρωσε προκειμένου να μην "αθωώσει" (όπως το ίδιο -και όχι εγώ- λέει) την ΕΛΛΗΝΙΚΗ αστική τάξη, που είναι υπεύθυνση κλπ. κλπ.. Που είναι το πρόβλημά σου τώρα; Ότι το λέει και ο Δραγασάκης; Μάλλον να χαίρεσαι έπρεπε, τουλάχιστον εσύ.
2. Είπε ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στην δημόσια διοίκηση, στο φορολογικό σύστημα κλπ.
Ποιός το αρνείται αυτό; ΠΟΙΟΣ θέλει το κράτος του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Μητσοτάκη κλπ. Το θέλει κάποιος; Ναι, γνωρίζω ότι με αυτά τα συνθήματα ξεκίνησαν και οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Όμως ΓΙ ΑΥΤΟ επέλεξαν αυτά και όχι άλλα συνθήματα: Για να μην δείξουν την αντιδραστικότητά τους. Λόγια ουδέτερα, άοσμα και άχρωμα που μπορεί να τα πει από τον Κασιδιάρη μέχρι τον Κουφοντίνα. (αν βγάλουμε ένα τέτοιο πολιτικό φάσμα) Γι αυτό τον κατηγορείς; Ότι δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του στους Γερμανούς;
3. Είπε ότι θα ζητήσει λύση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης.
Γιατί δεν το ξέρατε αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει να κάνει σοσιαλιστική επανάσταση με...εκλογές, το γνωρίζετε, θα ήταν και παράλογο άλλωστε. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ λοιπόν λέτε ότι αν δεν γίνει σοσιαλιστική επανάσταση θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ η έξοδος από το ευρώ. Το ξεχάσατε τώρα; Για ποιό πράγμα κατηγορείς λοιπόν τον Δραγασάκη; Για το ότι....συμφωνεί μαζί σας και δεν θέλει να φύγει από την ευρωζώνη;

Κοίταξε να δεις Μανώλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία τρομακτικά δύσκολη συγκυρία (Ελληνική αλλά κυρίως διεθνή) διεκδικεί να πάρει την κυβέρνηση. Γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ οργανισμοί, κράτη, ακόμη και...άνθρωποι κλπ. πολύ πιο ισχυροί από αυτόν, ενώ αντίθετα υπάρχουν ελάχιστα πατήματα παγκοσμίως για μία άλλη πολιτική. Και οι Κινέζοι και οι Ρώσοι και όλοι σε ένα πράγμα συμφωνούν: Ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να...παταχθούν. Επομένως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι λες και πως το λες, τι κλίμα δημιουργείς στην διεθνή κοινή γνώμη (που δεν είναι πάντα η φιλικότερη στις διεθνείς σχέσεις) κλπ. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι φροντίζουν ακόμη και στην Ελλάδα να υπάρχει μία πολύ χλιαρή και χαλαρή υποστήριξη/σχέση/συνεργασία, ακόμη και ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενοι κάθε υπαρκτή και ανύπαρκτη αδυναμία του.

Όλα αυτά είναι δεδομένα και τα ξέρει και ο Δραγασάκης, τα ξέρω κι εγώ, τα ξέρεις κι εσύ, απλά έχουμε διαφορετικούς πιθανά στόχους ή καλύτερα, διαφορετική πολιτική λογική.
Και το ότι έχουμε διαφορετικούς στόχους φαίνεται από ένα πολύ απλό γεγονός: Ότι ο ΜΟΝΟΣ ουσιαστικά που δεν δέχεται ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή είμαι...εγώ! Και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΚΑΙ το ΚΚΕ θεωρούν καταστροφική την έξοδο από το ευρώ! Αυτό που δήλωσε ο Τσίπρας στο περίφημο Τέξας κι έγινε χαμός, πανικός κι ομίχλη, το είχε πει η Παπαρήγα ένα χρόνο πριν!!! Έχε λοιπόν υπόψην σου στην κουβέντα μας, ότι ο μόνος εδώ μέσα που υποστηρίζει ότι δεν είναι μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή η έξοδος από την παραμονή στο ευρώ είμαι εγώ.
Το γιατί υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι μια άλλη ιστορία, θα την πούμε στο δεύτερο μέρος, αν υπάρξει.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 10:03 μ.μ.

Ενώ εσύ 2:51 μπαίνεις στο νετ, δένεις τ κορδόνια σου, πετάς κι ένα άσχετο βιντεάκι και φεύγεις χωρίς κόμπλεξ να μιλήσεις στους εργάτες που σε περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού.
Τι τραβάμε κι εμείς οι κομπλεξικοί...

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 11:02 μ.μ.

@Ανώνυμο 9.43
Εσύ ξεκινάς από ότι βλέπω με δεδομένο ότι ο σύριζα δεν έχει στο πρόγραμμά του καιν στις προθέσεις του την ανατροπή του καπιταλισμού, αλλά απλά μία άλλη διαχείριση. Γι αυτό σχολιάζεις τις δηλώσεις Δραγασάκη σαν κάτι το "αναγκαίο κακό". Γιατί όταν έχεις στόχο να ανατρέψεις τον καπιταλισμό, τότε δεν σε ενδιαφέρουν οι τρομακτικές συγκυρίες, που είναι τρομακτικές ακριβώς επειδή είσαι στην ΕΕ, με καπιταλιστική οικονομία., ούτε σε ενδιαφέρει η κοινή γνώμη (πιστεύω ότι εννοείς τις κυβερνήσεις και όχι τους λαούς, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) και καμμία υπαρκτή ή ανύπαρκτη αδυναμία δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς όσο παραμένεις εντός των τειχών. Και σίγουρα όταν έχεις στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού, προετοιμάζεις τον λαό, αγωνιστικά, τον ατσαλώνεις, εξηγώντας του ότι αυτό είναι δύσκολο, όμως πολύ πιο εύκολο από την βαρβαρότητα που θα ζεί στο αιώνα τον άπαντα πλέον, Γιατί το σύστημα έχει φτάσει στο τελευταίο του στάδιο και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γυρίσει η κοινωνία πίσω. Γιατί για τον καπιταλισμό τα μέτρα αυτά και η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση που κάνει είναι βήμα του συστήματος. Την ζωή όμως των λαών θα την πηγαίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω. Η έξοδος από το ευρώ με την οικονομία στα χέρια των καπιταλιστών, δηλαδή χωρίς να τους αφαιρέσεις την εξουσία (των καπιταλιστών) φυσικά και θα είναι καταστροφική. Γιατί ενώ θα παραμένουν τα πάντα στα μονοπώλια, τρόφιμα, πετρέλαιο, γή, λιμάνια, συγκοινωνίες κ.λ.π.(δηλαδή θα σε έχουν στο χέρι), με ένα νόμισμα που θα κατρακυλάει σε κάθετη πτώση, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, θα σου αγοράζουν τα πάντα για πενταροδεκάρες. Τρίβουν τα χέρια τους τμήματα του κεφαλαίου με μια τέτοια εξέλιξη. Γι αυτό το ΚΚΕ λέει, έξω από ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Και όσο αποκοιμίζεις τον κόσμο με δήθεν καπιταλισμό που μπορεί να γίνει ανθρώπινος (ούτε στην τρίτη παρουσία), τόσο χάνεις χρόνο από το να πιστέψει ο λαός στην δύναμή του. Μανώλης

ΚΚΕδοφρένεια
1 Απριλίου 2014 στις 10:29 π.μ.

Που 'σαι ρε Μανώλη και σε ψάχνω από θέμα σε θέμα;
Που κρύβεσαι βρε αλύγιστε που θα ρίξεις τον Καπιταλισμό με Λιάνα, Μαϊλη και τ' άλλα παιδιά;

Ψιτ, Μανώλη;
Περιμένω ακόμα απάντησε σε αυτό:

Για το τι είπαν ΚΚΕ και Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στον Περισσό, ακόμα δεν έβγαλες άχνα!
http://www.sofokleousin.gr/archives/160876.html

"Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννος Γραμματίδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι έγινε εγκάρδιος, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με την ηγεσία του ΚΚΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη ανάγκη εθνικής συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν τους πολίτες, όπως η πάταξη της διαφθοράς και η εξισορρόπηση μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα με αναπτυξιακά, έτσι ώστε να μην συνεχίζεται η επιβάρυνση των πολιτών."

Ώστε Μανώλη:
"Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη ανάγκη εθνικής συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν τους πολίτες"
δηλαδή ΚΚΕ και Ελληνοαμερικάνικο επμελητήριο ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ στην ανάγκη ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!!!!


Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ φερόμενος πιο έντιμα από σας, δεν έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι θα ανατρέψει τον Καπιταλισμό.

Εσύ που τον ανατρέπεις όπου τον πετύχεις και εδώ και 60+ χρόνια και " προετοιμάζεις τον λαό, αγωνιστικά, τον ατσαλώνεις" με τρομερή επιτυχία όπως διαπιστώνεις καθημερινά, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ να ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ στην ανάγκη ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ με το Ελληνοαμερικανικό Κεφάλαιο;;;;

Ποιός εμπαίζει τον λαό τελικά;

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2014 στις 10:49 π.μ.

Συγνώμη ρε Μανώλη, αλλά εγώ δεν ήρθα εδώ να κάνω συνδικαλιές. Να βγάλω τα κόμπλεξ μου ήρθα ο καψερός, όπως με ιδιαίτερη ευστροφία παρατήρησε και ο Μέταλλος από πάνω. Επομένως δεν ήρθα για να σε δουλέψω, όπως κάνουν άλλοι κακεντρεχείς.

Ναι λοιπόν, όσο κι αν για εσένα είναι αποκαλυπτικό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατ' εμέ δεν έχει ως στόχο την σοσιαλιστική επανάσταση. Ούτε επίσης τον έχω δει πουθενά να μιλά για κεντρική διεύθυνση της οικονομίας κλπ. Τον έχεις δει εσύ; Όμως πρόσεξε: Η ιστορία έδειξε ότι οι προθέσεις απλά δεν σε σώζουν. Οι νόμοι της πραγματικότητας είναι πολύ σκληροί. Αυτούς τους νόμους αντιμετωπίζει λοιπόν ο καθένας μας, είτε είναι Σοβιετική Ένωση, είτε είναι Δραγασάκης. Είναι αυτή η ριμάδα η "αντικειμενική πραγματικότητα" που είναι πολύ πεισματάρικη όπως έλεγε και ο Λένιν. Μόνο που η αντικειμενική πραγματικότητα δεν σε οδηγεί μόνο σε υποχωρήσεις, μπορεί και να σε οδηγήσει σε υπερβάσεις, σε άλματα, σε ξεπέρασμα ιδεοληψιών.

Παράδειγμα (λέω εγώ τώρα) μπορεί να σου έχει κολλήσει η ιδέα ότι ΕΕ σημαίνει ένωση λαών, ειρήνη, πολιτισμός. Σου κόλλησε ρε παιδί μου, είδες την ήττα του άλλου δρόμου, πήγες και δύο ταξίδια σε "Λονδίνο, Άμστερνταμ και Βερολίνο", θαμπώθηκες (δεν θέλει και πολύ) και λες ωραίο είναι αυτό ρε γαμώτο, καλά είναι έτσι, ας είναι και καπιταλισμός, δε βαριέσαι. Όμως όταν θα έρθει η πραγματικότητα που λέγαμε και σου χτυπήσει την πόρτα "τοκ-τοκ-τοκ" και δεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς κι ότι φαντασιωνόσουν λίγο, τότε θα επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου με την ιδέα της Ευρώπης. Η συνείδηση (όπως και τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή) είναι κάτι που επηρεάζεται, αλλάζει, επαναπροσδιορίζει αντιλήψεις, απόψεις κλπ. Ειδάλλως με το 85% που έπιανε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πριν 4 χρόνια, θα είχαμε κλείσει ως κοινωνία.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2014 στις 10:50 π.μ.

Ο Δραγασάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, μπορεί κατά την γνώμη μου κατά πλειοψηφία να διακατέχονται από λανθασμένες ιδέες σε σχέση με τον ιμπεριαλισμό και την ΕΕ, όμως είναι αποφασισμένοι (ελπίζω) να αναμετρηθούν με αυτές (με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ιδέες), πράγμα που φυσικά δεν σκοπεύει να κάνει το κόμμα σου. Ήδη ακόμη και οι πιο "δεξιές" τάσεις προβληματίζονται για το τι θα γίνει αν οι "φίλοι" Ευρωπαίοι τους απαντήσουν "δεν δεχόμαστε τίποτε, άμα δεν σας αρέσει πάρτε το πούλο". Όπως ακριβώς προβληματίζεται και ο Ελληνικός λαός με καταστάσεις πρωτόγνωρες γι αυτόν, που τον έπιασαν στον ύπνο (βλέπεις οι περισσότεροι δεν διάβαζαν Προλεταριακή Σημαία :) ).

Είναι μία κατάσταση ρευστή λοιπόν εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, συνειδήσεις μεταβάλλονται είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο μέσα στην Ελληνική κοινωνία (βλ. χρυσή αυγή) και σε αυτή την κατάσταση (που είναι η κατάσταση του ίδιου του λαού αν το καλοσκεφτείς) καλείσαι να λειτουργήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα (και όχι ένα Γραφειοκρατικό Κόμμα) θα είχε τεράστια δουλειά να κάνει, θα ανοίγονταν προοπτικές πρωτόγνωρες μετεμφυλιακά γι αυτό, σε εξαιρετικά φυσικά δύσκολες εγχώριες και ΚΥΡΙΩΣ διεθνείς συνθήκες. Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει όπως φαίνεται. Οι δύσκολες συνθήκες όμως υπάρχουν και κάπως, κάτι, με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιδράσεις, αλλιώς ας αφήσουμε τα μεγάλα και φουσκωτά λόγια κι ας σπρώξουμε το διπλανό μας στην θάλασσα για να πάρουμε την θέση του στην γαλέρα, όπως μας καλούν να κάνουμε. Αυτή είναι η κοινωνία που ετοιμάζουν κι όσο προχωρά η διαδικασία, όσο περισσότερο εγγράφονται στην συνείδηση πράγματα που κάποτε ήταν αδιανόητα, τόσο πιο δύσκολη και με μεγαλύτερο ανθρώπινο κόστος θα είναι αύριο η ανατροπή τους.

Εσένα ποιό είναι το άγχος σου λοιπόν; Ότι θα μας κοροϊδέψει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι τόσο σατανικός και πουλημένος; Ε δεν πείθεις ρε φιλαράκο. Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά π.χ. με το Μηλιό (σε περισσότερα από εσένα πάντως), αλλά δεν τον θεωρώ πουλημένο. Μπορεί να μην θεωρώ "τσαμπουκά" τον Τσίπρα, αλλά δεν τον θεωρώ απατεώνα και ταμένο με την αστική τάξη. Και επίσης δεν έχει καμία σχέση η σημερινή περίοδος με το 1981, όπου οι "πρόθυμοι" είχαν όλα τα μέσα για να κατευνάσουν μια κατάσταση. Σήμερα αν δεν χτίσεις κάτι άλλο η κατάσταση όλο και θα εκτραχύνεται και θα σε παίρνει κι εσένα ο διάολος.

Και τι θα είναι αυτό το άλλο; Εσύ που έχεις την απάντηση (άρα είσαι και πιο μπροστά θεωρητικά από το ΣΥΡΙΖΑ) γιατί δεν το διεκδικείς;
Κι εδώ οι απαντήσεις ποικίλουν.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2014 στις 12:10 μ.μ.

...και κάποια τελευταία πράγματα επιπλέον Μανώλη:
Οι συγκυρίες είναι "τρομακτικές" είτε είσαι μέσα είτε έξω είτε παραδίπλα από την ΕΕ. Το "τρομακτικό" έγκειται στο ότι υπάρχουν περίπου....3, άντε 4 κράτη παγκοσμίως που να έχουν έστω στοιχειωδώς μία ανεξαρτησία, κάποιες αποστάσεις από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Αυτό είναι το τρομακτικό αγαπητέ, όχι η (αναγκαία κατ' εμέ) έξοδος από την ΕΕ. Και θα το αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προοδευτική κυβέρνηση είτε επαναστατική είτε όχι. Το "εκτός των τειχών" που λες δεν είναι τόσο απλό, όταν τα τείχη πιάνουν σχεδόν όλο το πλανήτη σήμερα.

Επίσης ξεπέρασε επιτέλους αυτή την ιστορία με τις "πενταροδεκάρες", που παραπέμπει στην λογική ότι με ευρώ θα πουλήσουμε ακριβά και με δραχμές φτηνά. Είναι μία τεράστια μαλακία. Οι ίδιοι που έχουν ευρώ, μπορούν να έχουν και δραχμές, τίποτε δεν αλλάζει. Τα λόμπι της δραχμής που θέλουν να αγοράσουν φτηνά υπάρχουν μόνο στην φαντασία της Παπαρήγας. ΟΛΟΙ φτηνά θέλουν να αγοράσουν, ακριβό ξεπούλημα της δημόσιας δεν υπάρχει. Αλλού είναι το θέμα με το νόμισμα και την ΕΕ κι όχι στο πόσο φτηνά θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία.

Τρίτον όσο παρουσιάζεις τα πράγματα άσπρο-μαύρο δημιουργείς χειρότερες αυταπάτες από αυτές που θέλεις να καταπολεμήσεις. Υπάρχει μία διαδικασία, Δ-Ι-Α-Δ-Ι-Κ-Α-Σ-Ι-Α: Ούτε η αλλαγή συνειδήσεων, ούτε η οργάνωση, ούτε η εργατική εξουσία, ούτε ο σοσιαλισμός έρχονται σε μία μέρα. Με το να λες "Αχ όλα είναι μαύρα, ας έρθει το άσπρο επιτέλους" δημιουργείς χριστιανούς και όχι κομμουνιστές. Είσαι πεισμένος για το μαρξισμό λενινισμό; Είσαι πεισμένος για την εργατική εξουσία; Ε, μην φοβάσαι τίποτε. Αν πάλι δεν είσαι, τότε εκεί είναι το πρόβλημά σου, δεν σου φταίει ούτε η θεωρία ούτε οι άλλοι.

Ο γνωστός ανώνυμος

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2014 στις 5:33 μ.μ.

{αιδιά συγνώμη αλλά μάλλον χάθηκε απ' ότι βλέπω το πρώτο μέρος της απάντησης, οπότε σβήστε και το δεύτερο (10:50). Κρατήστε αν θέλετε το τρίτο που είναι μόνο του :)

Αλήθεια, αφού θέλετε απ' ότι φαίνεται κουβέντες, γιατί δεν κόβετε αυτούς τους ηλίθιους περιορισμούς στο μέγεθος;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger