Home » , » Βουλή: Συνεδρίαση -παρωδία.

Βουλή: Συνεδρίαση -παρωδία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 | 3:30 μ.μ.

Δεν αναμέναμε καμιά διαφορετική εξέλιξη απ’ αυτή που έγινε σήμερα στην βουλή με την απόρριψη της άθροισης υπογραφών για τη σύγκληση της Ολομέλειας σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». Στην συνεδρίαση-παρωδία δεν πήραν μέρος οι βουλευτές του Σύριζα, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, ενώ στην φηφοφορία δεν συμμετείχαν ΔΗΜΑΡ και Χ.Α.

Υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, εκτίμησε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ για βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή, ένανε λόγο ο Σύριζα.

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου "Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας", του γνωστού ως "μικρή ΔΕΗ".
Παρ' όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Συνεπώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».  

Π. Λαφαζάνης: Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό.  Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας,  που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός.

Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 4:24 μ.μ.

μας δουλευει το κκε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger