Home » , , » Σκηνές αντιτρομοκρατικής υστερίας στην Μυτιλήνη για την υπόθεση των τριών τούρκων αγωνιστών,

Σκηνές αντιτρομοκρατικής υστερίας στην Μυτιλήνη για την υπόθεση των τριών τούρκων αγωνιστών,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 | 7:09 μ.μ.

Γράφει ο Μιχάλης Τ.

Oι σκηνές αντιτρομοκρατικής υστερίας δεν είναι πια προνόμιο των Αθηνών.
Την  Τρίτη 22/7 έλαβε χώρα στη Μυτιλήνη η προανακριτική εξέταση μαρτύρων  του Ερκάν, της Φαντίκ και της Χάρικα, που κατηγορούνται, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, για συλλογή πληροφοριών και οικονομική ενίσχυσης τρομοκρατικής οργάνωσης, και συσχετίζονται, αόριστα και εν πολλοίς αυθαίρετα, με την υπόθεση της Χίου.

 Το όλο σκηνικό θύμιζε μικρογραφία του αντίστοιχου κατά τη σύλληψη της 17Ν. Με το περισσότερο επιχειρησιακό δυναμικό του νησιού παρών (οπκε, ασφάλεια, λιμενικό, κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής) αλλά και ενισχύσεις από Χίο, η περιοχή των δικαστηρίων έμοιαζε υπό κατοχή.
Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι ταυτόχρονα με την ανακριτική διαδικασία εξελισσόταν και σύσκεψη στο Υπουργείο Αιγαίου (Νησιωτικής Πολιτικής) υπό τον υπουργό, παρουσία του δημάρχου Μυτιλήνης και του περιφερειάρχη Β.Αιγαίου.

Κάτω λοιπόν απ αυτές τις συνθήκες κλήθηκαν οι εφτά μάρτυρες υπεράσπισης από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ της Ροσινάντε αλλά και τον συνδικαλιστικό να καταθέσουν επικαλούμενοι το δικαίωμα των λαών στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη.
Στο πλευρό των Τούρκων βρέθηκαν και αρκετοί αλληλέγγυοι ,ενώ σε κάποιους δεν επιτράπηκε η είσοδος στο χώρο ανάκρισης παρ' ότι τους πήραν τα στοιχεία και τους φωτογράφισαν.

Τέλος με δελτίο τύπου η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους πρόσφυγες αγωνιστές.

Υ.Γ Η δίκη προσδιορίστηκε για τα τέλη του χρόνου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger