Home » , » Δυστυχώς το «πνεύμα» Φορτσάκη δεν απουσιάζει απ τα ΑΕΙ

Δυστυχώς το «πνεύμα» Φορτσάκη δεν απουσιάζει απ τα ΑΕΙ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 | 4:12 μ.μ.

Αφού ξεσήκωσε σάλο σε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα το βίντεο  που είχε αναρτήσει  στο διαδίκτυο ο Σύλλογος  φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής στο οποίο ακούγετε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ . Γιάννης Τζιφόπουλος να κάνει ένα φασιστικό κήρυγμα σε τηλεοπτική του παρουσία, αυτός ο ανεκδιήγητος «πνευματικός δάσκαλος» αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του.

Με αστείες δηλώσεις του τύπου ότι τα λεγόμενα του «ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου», αυτός ο «πνευματικός ηγέτης», προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Να θυμίσουμε ότι στο βίντεο παρουσιάζεται σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κατερίνης όπου λέει μεταξύ άλλων: «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε», ακούγετε να λέει χαρακτηριστικά –δείτε εδώ
.
Δυστυχώς το «πνεύμα» Φορτσάκη δεν απουσιάζει απ τα ΑΕΙ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
25 Νοεμβρίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

Επεσαν οι μάσκες των εργοδοτικών, παρά την προσπάθεια να τα «μαζέψουν» άρον άρον μετά την κατακραυγή


http://4.bp.blogspot.com/-NZOq43NCrqg/VHRmpwlaQYI/AAAAAAAAqWY/uPMM_F3OIYQ/s280/255.jpg

Συναγερμός σήμανε στις τάξεις της εργοδοσίας, μετά τη μαζική Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του νεοσύστατου Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, την περασμένη Τετάρτη. Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς μεγάλους χώρους δουλειάς, ο ενθουσιασμός για το νέο σωματείο, που καταγράφηκε και στη Συνέλευση, έβαλαν «φωτιά στα μπατζάκια» των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Μέχρι τότε, η κοινή τους «γραμμή» ήταν να απομονωθεί το Συνδικάτο, να απαξιωθεί, να μη μαζικοποιηθεί. Αλλωστε, στις γενικές συνελεύσεις των κλαδικών Συνδικάτων, όπου συμμετέχουν οι λιγοστές δυνάμεις τους, ψήφιζαν κατά της προσχώρησης στο ενιαίο κλαδικό της Αττικής και συκοφαντούσαν εδώ και ενάμιση χρόνο κάθε προσπάθεια για το συντονισμό του κλάδου σε επίπεδο Αττικής, για τον οποίο πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις.

Τώρα, προσπαθούν να δηλώσουν παρουσία στις εκλογές, μ' ένα συνονθύλευμα από εργοδοτικούς συνδικαλιστές, απεργοσπάστες, τσιράκια του Μάνεση από το εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αναμασούν εδώ και χρόνια τα ίδια με τους χρυσαυγίτες για τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Πρωτομάστορες σ' αυτήν την προσπάθεια, είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ, Γιάννης Στεφανόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο Βίκτωρας Γεράρδης, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, πρόεδρος του εργασιακού συμβουλίου στα ΕΑΣ Υμηττού και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ και ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος, συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζώνη και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.


Ανώνυμος
25 Νοεμβρίου 2014 στις 11:03 μ.μ.

4.23
κκεδακι εχεις χαζεψει τελειως!! ποιο ειναι το θεμα; διαβασες πανω;

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
26 Νοεμβρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

Καλα εσυ ρε 11:03 τι ενοχλησε τι γραφει για τον ΣΥΡΙΖΑ αφου δεν ειναι ψεμα!!!!! Μηπως εισαι ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ? Ρε ξεφτιλες επειδη ειμαι στο χωρο, να ξερετε οτι εχετε γινει ρομπες.

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2014 στις 7:35 μ.μ.

4.59
συνεχιζεις να εισαι χαζος!!ποιο ειναι το θεμα; διαβασες πανω;
αν θες να το αλλαξω το θεμα ευκολο ειναι. Μηπως εισαι ΚΚΕ; Ρε ξεφτιλες επειδη ειμαι στο χωρο, να ξερετε οτι εΙχετε γινει ρομπες ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ με τζανετακη-ζολωτα το 89-90! μηπως ειναι ψεμα;;;;;

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
26 Νοεμβρίου 2014 στις 10:25 μ.μ.

ΚΚΕ ειμαι κ επειδη μου λες για το 89 σου απανταω οτι δεν ειναι ψεμα κ οτι ναι γιναμε ρομπες που συμμετειχαμε σε αστικη διακυβερνηση. Εσυ λοιπον τωρα που θες να μπεις σε αστικη διακυβερνηση με μητροπουλο, σταθακη,κουρουμπλη,μηχελογιαννακη,βουδουρη,τζακρη,γιαταγαννα κ ολο το σκυλολοι του ΠΑΣΟΚ που ψηφησαν μνημονια καποιοι απο αυτους, που καποιοι μιλανε για συνεχιση τους,που αλλοι αναγνωριζουν την αποπληρωμοι του χρεους, εσυ λοιπον τι θα πεις δεν ηξερα δεν ειδα δεν ακουσα? Παρε απο τωρα λοιπον το χρισμα του ξεφτιλα γιατι η εμπειρια διδασκει για να βγαζεις συμπερασματα κ οχι να υπογραφεις νεα βαρκιζα.

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2014 στις 4:18 μ.μ.

οχι να υπογραφεις νεα βαρκιζα!!! τολμα και μιλα το κκε γι αυτο;

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 9:27 μ.μ.

Η τοποθέτηση του Θ.Φορτσάκη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, επιβεβαιώνει τη συνέχιση της φασίζουσας λογικής του κόμματος που ήταν ο πυρήνας της μέχρι τώρα συγκυβέρνησης των υποτελών.

Το Μαξίμου, μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα στις επερχόμενες εκλογές, δεν διστάζει -προκειμένου να διασωθεί πολιτικά- να διχάζει επιδιώκοντας να ενεργοποιήσει τα αντιαριστερά ανακλαστικά τμήματος του λαού. Άλλωστε τι άλλο να επεδίωκε και η επικοινωνιακή παρουσία του φερόμενου ως πρωθυπουργού μπρος στα «συρματοπλέγματα» της ντροπής, αν όχι να ψαρέψει ψηφοφόρους στα θολά νερά της ακροδεξιάς;

Ο κ. Πρύτανης του ΕΚΠΑ ή κατ' άλλους ο κ. Πρύτανης των ΜΑΤ, είναι ένα πρόσωπο που εκφράζει ακριβώς αυτή την πρόθεση του Μαξίμου.

Το ΕΠΑΜ, ως φορέας που στοχεύει στην ένωση του λαού, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές που εκπορεύονται μέσα από τον σκληρό πυρήνα των έως τώρα κυβερνώντων και είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντησή τους από τον ίδιο τον λαό.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 12/01/2015

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger