Home » , , » Θα στείλω στεφάνι στους δημοσκόπους τη νύχτα των εκλογών

Θα στείλω στεφάνι στους δημοσκόπους τη νύχτα των εκλογών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 | 7:05 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Εκτός κι αν γίνει η μεγαλύτερη νοθεία όλων των εποχών που φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα περάσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει όχι απλά πρώτος αλλά αυτοδύναμος. Ακόμα και οι φιλικές εταιρείες προς τη ΝΔ τον δείχνουν πάνω από 30% στα έγκυρα, κοντά στο 35%. Επομένως το ποσοστό του πιθανό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η προπαγάνδα της δεξιάς πέφτει στο κενό, αφού διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Ο στόχος της ΝΔ είναι το 25% πράγμα που θα επιτρέψει στο Σαμαρά να ελπίζει πως θα διατηρήσει τον έλεγχο σε συνδυασμό με την εκλογή των κομματικών του πραιτοριανών. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει δύσκολο καθώς ο κόσμος έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τη ΝΔ για τη λεηλασία των εισοδημάτων. Θα βρίσκονταν πολύ κάτω από το 20% αν δεν υπήρχε ένα κλίμα διχαστικό, ένας καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος και τα ΜΜΕ που παίζουν τα ρέστα τους. Βαδίζουμε προς ένα νέο δικομματισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τρίτο κόμμα θα είναι το ΚΚΕ με αυξημένα ποσοστά από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Η συνέπεια και η αλήθεια εκτιμώνται παρά τη λογική της δήθεν χαμένης ψήφου, που και τα δυο μεγαλύτερα κόμματα προσπαθούν να επιβάλουν.

Η τέταρτη θέση θα παιχθεί ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. Τα δυο αυτά κόμματα θα έχουν πτώση από τις ευρωεκλογές με ποσοστά γύρω στο 5 ίσως και πιο κάτω.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε δυο κομμάτια και έχει τεράστιες απώλειες. Πιθανότατα να μείνουν εκτός βουλής και οι δυο αρχηγοί του. Ακόμα κι αν ένας από αυτούς καταφέρει στο όριο να μπει (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) η βουλή δεν χωράει και το Βενιζέλο και το ΓΑΠ. Δεν φτάνουν τα κουκιά. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το πιο πιθανό είναι να καταφέρουν να μπουν στη βουλή καθόσον έχουν δείξει αξιοσημείωτη αντοχή κι υπάρχουν διαρροές από τη ΝΔ που κρύβουν οι δημοσκόποι.

Από τα υπόλοιπα κόμματα ξεχωρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα έχει άνοδο. Πάλι λόγω της νοθείας τόσο στους νέους, που η Αριστερά έχει συντριπτικά ποσοστά πολύ μεγαλύτερα του μέσου όρου, αλλά κυρίως λόγω του εκλογικού νόμου, μια χρήσιμη φωνή θα δυσκολευτεί να στείλει εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο.

Όμως τα πάντα εξαρτώνται από την κινητοποίηση ιδιαίτερα των ετεροδημοτών και μην ξεχνάμε πως η κάλπη είναι πάντα "γκαστρωμένη" κι ο αγώνας λήγει το βράδυ των εκλογών, αφού μετρηθούν σωστά τα ψηφοδέλτια. Ειδικά για όλα τα κόμματα της Αριστεράς χρειάζεται να υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι, που να έχουν τα μάτια τους "δεκατέσσερα".

Οι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν αλλά δεν απαντάνε στα στημένα γκάλοπ είναι πάρα πολλοί. Φίλος που δουλεύει σε εταιρεία δημοσκοπήσεων μου είπε, κάτι που είναι ήδη γνωστό, ότι δηλαδή πάνω από τους μισούς δεν απαντούν στα γκάλοπ κι ακόμα περισσότεροι δεν τα εμπιστεύονται. Το συναίσθημα πάντως που κυριαρχεί είναι η οργή και η αίσθηση είναι "μια ευρύτατη νίκη των Αντιμνημονιακών κομμάτων".

Θα στείλω στεφάνι στους δημοσκόπους τη νύχτα των εκλογών όταν πάλι θα μας λένε κουταμάρες, για να δικαιολογήσουν το πόσο έξω έπεσαν. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger