Home » , , » Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης ...

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 | 8:01 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175
Κύριε υπουργέ καλά κάνατε κι εκφράσατε "την λύπη και θλίψη και του υπουργείου και της κυβέρνησης" για την αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας. Καλά κάνατε και ντραπήκατε. Όπως είπατε η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν ταιριάζει σε καμία χώρα.
Σήμερα λοιπόν που κυβερνάτε εσείς οφείλατε ήδη να απελευθερώσετε τους άδικα φυλακισμένους συνανθρώπους μας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, να υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται παρά τη θέληση τους, ενώ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα κακό.

Απορώ όμως για την απορία σας ότι αυτά που είδατε δεν τα πιστεύετε. Επίσης απορώ γιατί αφού δεν είναι φυλακές δεν δώσατε αμέσως εντολή να απομακρυνθούν όλοι οι φύλακες και να έρθουν στη θέση τους νοσοκόμοι, ιατροί, μάγειρες κοκ, ώστε να παρέχουν τις απαραίτητες φροντίδες. Προς τι οι φράχτες και οι μπάτσοι, αν δεν είναι φυλακισμένοι; Κύριε υπουργέ, άλλο το είναι εντελώς αθώοι κι άλλο το είναι φυλακισμένοι. Δυστυχώς στη χώρα μας σήμερα άνθρωποι αντί να βρουν βοήθεια βρίσκουν τη σκληρότητα. Ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα εξακολουθούν να μην μπορούν να πάνε ελεύθερα, όπου αυτοί επιθυμούν. Γιατί;

Ας δούμε πως Ρώσοι κι Αμερικανοί αντιμετώπισαν μια ανάλογη κατάσταση όταν βρήκαν μπροστά τους, τους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Τα στρατόπεδα είτε πυρπολήθηκαν, είτε καταστράφηκαν, είτε απλά εγκαταλείφτηκαν αμέσως μετά την απελευθέρωση των θυμάτων του ναζισμού. Τα πιο καλοδιατηρημένα χρησιμοποιήθηκαν ως στρατώνες, για λίγο καιρό.

Σε κάθε περίπτωση αναζητήθηκαν ευθύνες ενώ οι υπεύθυνοι για τη φρίκη πλήρωσαν τα εγκλήματα τους. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όσο για τους βασανισμένους κρατούμενους δόθηκαν αμέσως τα απαραίτητα κι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ξέρω ότι θα πουν πολλοί πως δεν υπάρχει καμιά σύγκριση της Αμυγδαλέζας με το Άουσβιτς ή το Νταχάου. Πράγματι, όσον αφορά τους φόνους, τα πειράματα κλπ δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ομοιότητα στον τρόπο σκέψης. Ένας αθώος, ένας φτωχός, ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στην πλειοψηφία βρίσκεται φυλακισμένος χωρίς να έχει γίνει δίκη και χωρίς να έχει διαπράξει καν έγκλημα το οποίο θα δικαιολογούσε αυτή τη συμπεριφορά.

Κύριε υπουργέ, κάθε θύμα από εδώ και στο εξής θα βαραίνει εσάς. Κάθε μέρα καθυστέρησης από το να γίνει το αυτονόητο όσον αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα είναι δική σας καθυστέρηση, της κυβέρνησής σας, μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει αυτό το αίσχος και που δώσαμε μαζί και με πολλούς άλλους σκληρούς αγώνες. Αυτούς τους αγώνες σας θυμίζω.
Τα σέβη μου.
.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

Δεν γινεται δουλεια ετσι κ. Πανουση μου!!! Δεν γινεται να μην εχετε κατι να πειτε,και να κανετε καλε μου!! Δεν γινεται,εγω,ως μια απλη πολιτης της χωρας,που δεν προκαλεσα προωρες εκλογες,και δεν διεκδικησα την ψηφο του λαου,να εχω να πω ,πολλα,και εσεις να εκφραζετε μονο την θλιψη σας!!Δεν εχουμε την ιδια θεση κ. Πανουση μου!! Σεβαστα τα συναισθηματα σας,και φυσικα σας τιμουν,αλλα τωρα ειστε κυβερνηση και πρεπει να πραξετε.Βεβαια,δεν πρεπει να εισαστε ο μονος που....δεν ξερει.......γιατι πολλες παραξενες επιλογες,κανουν και αλλοι συναδελφοι σας!! Ομως,να χαρει την ομορφια του,και ο κ.Τσιπρας μας και ολος ο Συριζα,δεν διαβαζατε τις δημοσκοπισεις,να προετοιμαστητε ,να μελετησετε τα θεματα,να.....!!!Εε ναι,δεν μπορω να ακουω ανοησιες,και ουτε ολοι ,σε αυτη την χωρα ειμαστε ηλιθιοι!! Ο συνανθρωπος μας,εφτασε σε σημειο να αυτοκτονησει,και ο αρμοδιος υπουργος,δεν ξερει ...τι να πει,βεβαιως και απο θλιψη,δεν το αμφισβητω!! Δεν εισαστε αντιπολιτευση κ.Πανουση. Προτιμω να μην ακουω,το τι θα πειτε,μα να ακουσω και να δω το τι κανετε!! Και οχι τιποτα αλλο....πολυ υποψιαζομαι,οτι και "αλλοι "σας,συναδελφοι,ψαχνουν ,τι να πουν,και τι να κανουν!! Γι'αυτο λετε να ειχαμε ,αυτες τις υπερπαραγωγες ανεσης ,ενδυσης,υποδησις και χαμογελου;; Να κρυψουμε την αμηχανια μας; Αντε λεμε,πιαστε δουλεια,καντε κατι χθες,εχουμε πολεμο λεμε,δεν ειναι κανονικες οι συνθηκες ζωης,εδω και πολυ καιρο.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:19 π.μ.

Το δικτυο για τα κοινωνικα και πολιτικα δικαιωματα δεν βλεπω να εχει ιδρωσει καθολου για τελευταια ζητηματα.
Να υποθεσω οτι κανουνε ΄΄σπιτι'';
Ο σπαρτακος πλακα πλακα αναπαρηγαγε διαφορα εχθρικα κατα του Πανουση π του ειπανε απο το σαιτ εκδοχη.
Δεν φοβηθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger