Home » , » Απορώ με τη στάση της κυβέρνησης ...

Απορώ με τη στάση της κυβέρνησης ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 | 7:21 μ.μ.

Πότε στην Ιστορία ένα καπιταλιστικό κράτος, που το ίδιο ένιωσε ισχυρό, θέλησε να κάνει έντιμη ειρήνη και επωφελή συμβιβασμό με κάποιο άλλο που το θεωρούσε αδύναμο; Ποτέ! Πάντα η ισχύς συνοδεύονταν από ην υπεροψία. Είτε αυτή ήταν στρατιωτική, είτε οικονομική. Πάντοτε ο επιτιθέμενος ήταν ο ισχυρότερος και ποτέ δεν ζητούσε τίποτε άλλο εκτός από γη και ύδωρ, παράδοση δηλαδή χωρίς όρους.

Σε όλες τις περιπτώσεις δε ο ίδιος εκβιασμός. "Παραδοθείτε αλλιώς θα καταστρέψουμε τελείως". Είναι άπειρα τα παραδείγματα που υπήρξε άνευ όρων παράδοση. Άλλα όταν κάποιος υποτάσσεται αφήνει τη ζωή του στο έλεος του νικητή. Μ' άλλα λόγια το αν τελικά θα ζήσει και πως, δεν εξαρτάται πλέον από τον ίδιο.

Οι μισθοφόροι του ISIS και οι τοκογλύφοι της ΕΕ έχουν την ίδια νοοτροπία, όσο κι αν διαφέρουν στη θρησκεία (αν και πιστεύω πως λατρεύουν όλοι τους το χρήμα) στην πολιτική, ακόμα και στα μέσα (Αμερικάνικα όπλα ή Αμερικάνικοι οίκοι αξιολόγησης). Το να παραδοθούμε στα τσακάλια της ΕΕ και του ΔΝΤ το θεωρώ βλακεία. Είναι σαν να παραδινόμαστε στους φανατικούς θρησκόληπτους μη σου πω τρις χειρότερα. Θα μας πάρουν σίγουρα το κεφάλι, αφού μας βασανίσουν πρώτα φρικτά, τόσο για διασκέδαση όσο και για να δημιουργήσουν φόβο στους υπόλοιπους.

Οι τοκογλύφοι ΔΕΝ θέλουν συμβιβασμό τουλάχιστο με την συνήθη έννοια της λέξης δηλαδή των αμοιβαίων υποχωρήσεων. Θέλουν υποταγή. Κι απορώ.
Απορώ με τη στάση της κυβέρνησης. Απορώ γιατί διστάζει να δώσει μάχη. Πραγματική μάχη εννοώ, δηλαδή να φύγουμε από τον κλοιό, από την παγίδα. Το Ευρώ ωφελεί τη Γερμανία. Το χρέος είναι πληρωμένο από τους μισθούς και τις συντάξεις μας, συν το ότι είναι άδικο, τοκογλυφικό προϊόν απάτης. Κάτι για το οποίο υπεύθυνες είναι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και που φυσικά θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα όσα έπραξαν οι δοσίλογοι κι όχι να ζητείται η συμμετοχή τους στη μάχη, ώστε να μαχαιρώσουν πισώπλατα, όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Αλλά δεν έχω αυταπάτες επομένως δεν περιμένω από ένα νέο διαχειριστή τίποτα, περιμένω από εμάς.

"Η σύγκρουση θα είναι δύσκολη". Πράγματι, θα είναι. Θα απαιτηθούν όλες οι δυνάμεις μας, οι εχθροί θα λυσσάξουν και θα μεταχειριστούν μαζί με τους συνεργάτες τους κάθε μέσο για να επιβληθούν. Αλλά η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι αυτή: Το να προσπαθήσουμε. Δεν θεωρώ αδύνατη τη νίκη, αλλιώς δε θα το πρότεινα. Άλλο δύσκολο, άλλο ακατόρθωτο. Το ακατόρθωτο είναι να πιστεύουμε πως μένοντας σε μια κατάσταση που μας φθείρει, που ο χρόνος κυλά εναντίον μας, πως θα αλλάξει κάτι υπέρ μας, αν παραμείνουμε έτσι. Κάθε μέρα θα είμαστε σε χειρότερη θέση. Κάθε δευτερόλεπτο προστίθενται κάπου 800 ευρώ στα 330 δις που ήδη μας λένε ότι χρωστάμε. Ποιός χρόνος λοιπόν για να γίνει τι;

Αντίθετα τώρα ο κόσμος θέλει την αλλαγή, είναι έτοιμος. Αλλά δε θέλει να αισθανθεί πάλι προδομένος και εγκαταλελειμμένος γιατί τότε θα χάσει τη θέληση του να πολεμήσει κι ο αντίπαλος θα θριαμβέψει. Η χαμένη μάχη είναι η μάχη που θα μπορούσε να δοθεί, αλλά δε δόθηκε ποτέ. Είμαστε πιο ισχυροί από όσο οι ίδιοι πιστεύουμε. Δείτε, πάνω από ένα εκατομμύριο ΝΕΟΙ κυρίως επιστήμονες που το αναμφισβήτητο ταλέντο τους δεν αξιοποιείται. Τα προϊόντα μας από τα καλύτερα ποιοτικά στις χωματερές. Γιατί ξεχνάμε το βασικό: Τα χρήματα τα φτιάχνουμε εμείς ως μέσο συναλλαγής, δε μας φτιάχνουν αυτά, ούτε τα όσα παράγουμε με τα χέρια μας. Θάρρος λοιπόν γιατί θα νικήσουμε σίγουρα, αν φυσικά αποφασίσουμε να παλέψουμε. "Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη" (Σουν Τσου, η τέχνη του πολέμου).

Σχόλιο σε ανάρτησή μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger