Home » , , , » Η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου μιλάει στην "Ελληνοφρένεια" για την κατάσταση υγείας των απεργών πείνας, κάνοντας μια συγκλονιστική καταγγελία (Ηχητικό)

Η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου μιλάει στην "Ελληνοφρένεια" για την κατάσταση υγείας των απεργών πείνας, κάνοντας μια συγκλονιστική καταγγελία (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 | 3:02 μ.μ.

 Η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου που μαζί άλλους συνάδελφους/σες της παρακολουθεί την υγεία των κρατουμένων που σήμερα βρίσκονται στην 33η μέρα απεργία πείνας, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» όχι μόνο περιέγραψε παραστατικά στην δραματική κατάσταση, από άποψη υγείας των απεργών αλλά έκανε και μια συγκλονιστική καταγγελία.

Και οι 22 απεργοί πείνας μας είπε η γιατρός βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.  Ολοι έχουν χάσει βάρος πάνω από 15-20% του αρχικού τους,  που είναι μεγάλος δείκτης επικινδυνότητας, έχουν κάνει υπογλυκαιμίες έχουν όλοι σχεδόν βαριά ορθοστατική υπόταση και αρκετοί απ’ αυτούς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Κοσμοπούλου  ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Μιχάλη Νικολόπουλου που βρίσκεται στην εντατική του Ευαγγελισμού, με επεισόδια σοβαρότατης βραδυκαρδίας που μπορεί να είναι και προοίμιο για μια ποιο σοβαρή κατάσταση άμεσα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο, συμπλήρωσε η γιατρός χωρίς να αποκλείει αυτή η κατάσταση να αφήσει στον νεαρό απεργό μόνιμη βλάβη. Η κατάσταση του είναι απρόβλεπτη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί ανακοπή αφού έχει 20 σφίξεις το λεπτό, τόνισε!

Συνέχισε, η γιατρός, κάνοντας αναφορά στην σημερινή τρομοϋστερία και στις παραβιάσεις της δημοκρατίας, θεωρώντας αναγκαιότητα την πάλη ενάντια σε τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουμε ξαναζήσει όπως είπε.

Ολοκλήρωσε την παρέμβασή της στην ραδιοφωνική εκπομπή η Ολγα Κοσμοπούλου κάνοντας μια συγκλονιστική καταγγελία. Σήμερα στο νοσοκομείο Νίκαιας γυναίκα απεργού πείνας θέλησε να επισκεφτεί τον άντρα της για να τον βοηθήσει αφού ο ίδιος αδυνατεί να εξυπηρετηθεί απόλυτα λόγω της κατάστασή του.  Γυναίκα αστυνομικός την υποχρέωσε σε σωματικό έλεγχο. «Την έβαλε στο μπάνιο του κελιού της είπε να βγάλει όλα της τα ρούχα και της έκανε και έλεγχο – επισκόπηση γεννητικών οργάνων», είπε φανερά σοκαρισμένη η γιατρός για να συμπληρώσει: «Αυτό το πράγμα και μόνο που το λέω ντρέπομαι, ντρέπομαι που ζω σ’ αυτή την χώρα».

Το επίσης εξωφρενικό είναι ότι οι μπάτσοι δεν φέρουν διακριτικά ενώ αρνούνται να δώσουν τα ονόματα τους, σύμφωνα πάντα με την γιατρό.

Κάποτε λέγαμε ότι οι μπάτσοι έχουν ασυδοσία λόγω πολιτικής κάλυψης και δεν διστάζουν να βιαιοπραγούν σε πολίτες. Σήμερα με την «κυβέρνηση της αριστεράς», … προχώρησαν ένα βήμα μπροστά: εξευτελίζουν και ταπεινώνουν συγγενείς κρατουμένων. Πρόοδος…

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2015 στις 2:03 π.μ.

Τι να λεμε τωρα!! Εδω υπαρχουν σχολια,που παρουσιαζουν τους κρατουμενους,σχεδον ...ανυπομονους!! Παει...τρελλαθηκαμε στην χωρα αυτη!!Εδω συμβαινουν ,τερατα και σημεια,και ενοχλημενοι καποιοι διαμαρτυρονται!! Εδω ξεγυμνωνουν γυναικες, συγγενεις κρατουμενων, και δεν σηκωθηκαν και οι πετρες αυτης της χωρας,να πεσουν σε κεφαλια!! Ολοι οι υπολοιποι,εκτος φυλακης,χασαμε τον μπουσουλα,απο την λιτοτητα....αλλα 20 ανθρωποι,πρεπει να πεθανουν επειδη δεν εχουν υπομονη,να περιμενουν για ανασες ζωης!! Να περνεις φορα και να κτυπας το κεφαλι σου ,στον τοιχο!Αυτη ειναι η περιφανη Ελλαδα του σημερα!! Αντε,και δεν μας βλεπω καλα! Ας τα κλεισουμε τα σχολια εδω,μην παραφερθουμε!! Η λεπτομερεια του σωματικου ελεγχου,μου εφερε στο μυαλο,μια σκηνη απο τον 'Θιασο" του Αγγελοπουλου!! Ανατριχιαζω ακομα,μετα απο τοσα χρονια!! Και τωρα....."για πρωτη φορα αριστερα"......ακομα και εγω που δεν τους ψηφισα.......δεν το περιμενα! Κλειστε πορτες και παραθυρα,να ντραπουμε ,μονοι μας,ελληνες!!

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2015 στις 3:12 π.μ.

http://katalipsiprytaneias.espivblogs.net/

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 6 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Για το θεμα της απεργιας κ των αιτηματων κυριως.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger