Κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον είναι το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc που ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της δραστηριότητας της πρώην γενικής γραμματέως Εσόδων, Κατερίνα Σαβαϊδου, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τις επαφές της με τον «εθνικό προμηθευτή» Σωκράτη Κόκκαλη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κ. Σαββαϊδου, ξεκίνησε την καριέρα της σαν senior manager στην εταιρεία λογιστικού ελέγχου και συμβούλων Price Waterhouse Cooper. Αυτή η εταιρεία ήταν, όπως αποκαλύφθηκε από το σκάνδαλο των Luxleaks που φρόντισε ώστε να διευκολύνει τους έλληνες ολιγάρχες να βγάλουν τα λεφτά τους στο Λουξεμβούργο με διάφορες μεθόδους φοροαποφυγής.
Επίσης η PWC ήταν η εταιρεία η οποία διενήργησε λογιστικό έλεγχο, με εντολή του ΟΤΕ, για τις αμαρτωλές συμβάσεις στις οποίες εμπλεκόταν και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Στον έλεγχο της αυτό, η εταιρεία δεν βρήκε καμιά ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, παρότι η ίδια η SIEMENS είχε παραδεχθεί πως είχε υπερκοστολογήσει τις συμβάσεις.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα μας γνωστοποιεί, και αυτό είναι πολύ σημαντικό- ότι το εισαγγελικό πόρισμα που στρέφετε κατά της Κ. Σαββαϊδου, δεν αναφέρει καθόλου ότι στην εταιρεία που επιδείχθηκε από την Κ.Σ τόσο «ευνοϊκή» συμπεριφορά είναι συμφερόντων του Σ. Κόκκαλη.
Να θυμίσουμε ότι η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων, τώρα βρίσκεται κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου γιατί απέτρεψε την είσπραξη προστίμου 78 εκατομμυρίων από την εταιρεία που αναφέραμε.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το δημοσίευμα του περιοδικού:
Η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, γιατί, σύμφωνα με όσα της καταλογίζουν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου, απέτρεψε την είσπραξη προστίμου 78 εκατομμυρίων από εταιρία, η οποία είχε κόψει εικονικά τιμολόγια για να εμφανίσει την τοκογλυφία στην οποία επιδιδόταν ως συναλλαγές.
Η Σαββαΐδου, αντί να υπογράψει τις διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε καταλογισμό των προστίμων, ζήτησε τον επανέλεγχο της εταιρίας. Δηλαδή, αμφισβήτησε τα πορίσματα των εφοριακών, που αφορούσαν την τοκογλυφία, και έδειξε να πιστεύει τους υπευθύνους της εταιρίας, που έλεγαν πως επρόκειτο για πραγματικές συναλλαγές.
Ως εδώ η υπόθεση φαντάζει ως μια υπόθεση εξυπηρέτησης μιας άγνωστης εταιρίας, η οποία ακόμα και αν δεν έκανε τοκογλυφία, έπρεπε να πληρώσει και στην συνέχεια να προσφύγει – όπως είναι αναγκασμένες να κάνουν ακόμα και ταβέρνες, στις οποίες η εφορία καταλογίζει πως δεν έκοψαν αποδείξεις.
Η άγνωστη εταιρία GENNET, η οποία εξυπηρετήθηκε από την κυρία Σαββαΐδου, δεν είναι απλώς μια εταιρία. Πρόκειται για εταιρία η οποία την εποχή της τοκογλυφίας ήταν εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ στο διοικητικό της συμβούλιο δύο μέλη, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης και ο Δημήτρης Κλώνης, είναι άνθρωποι που εμφανίζονται ως μέτοχοι και μέλη Δ.Σ. σε πλήθος εταιριών του Κόκκαλη.
Μπορεί την παράσταση στην υπόθεση να κλέβει η συμμετοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος με βάση το εισαγγελικό πόρισμα ήταν ο ενδιάμεσος και σύνδεσμος στην τοκογλυφία, ωστόσο πιο σημαντική είναι η συμμετοχή του εκπροσώπου κύκλου Κόκκαλη, που αποσιωπάται και στο εισαγγελικό πόρισμα.
Η ουσία του δημοσιεύματος είναι ότι η υπόθεση της ρύθμισης Σαββαϊδου δεν είναι παρά μια ρύθμιση υπέρ του Κόκκαλη και των ανθρώπων του. Και ο «εθνικός προμηθευτής» μας έχει βγει εντελώς από το κάδρο αυτής της λαμογιάς. Γιατί άραγε; (Ρητορική φυσικά η ερώτηση).
+ σχόλια + 1 σχόλια
Αχ βρε κ. Κατερινα μου!! Και εχεις και ενα βλεμμα ,και μια εκφραση.....γραμμενα ολα στο κουτελο σου ,βρε κοριτσι μου!! Τ ι να λεμε τωρα!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου