Home » , » Το "Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ξαναβρίσκει το νόημά του με τη δεύτερη φορά "αριστερά"!

Το "Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ξαναβρίσκει το νόημά του με τη δεύτερη φορά "αριστερά"!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 | 2:58 μ.μ.

Μια ομάδα φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διασχίζει την Εγνατία, πηγαίνοντας στην πορεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ένας ΜΑΤατζής, (ψευδο)μάρτυρας σε δίκη κατά την οποία αθωώθηκαν πριν λίγες μέρες οι κατηγορούμενοι, αναγνωρίζει μεταξύ των φοιτητών έναν από τους κατηγορούμενους κι αφού τον βρίζει με τα γνωστά "γαλλικά" των ...ευγενών αυτών "ανθρώπων", ολόκληρη η διμοιρία ορμά στην ομάδα των φοιτητών, τραυματίζει 2 φοιτήτριες (διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου") και συλλαμβάνει 2 φοιτητές τραυματίζοντας τον ένα από τους δυο (τον αθωωθέντα στο δικαστήριο που ο ΜΑΤατζής βαρούσε το κεφάλι του στο δρόμο...).

Η πορεία για τους πρόσφυγες κατευθύνεται στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνται (Βαρδάρη) οι δυο συλληφθέντες σύντροφοί μας κι εκεί διαπιστώνουμε ότι η αστυνομία του Δένδια και των Σαμαροβενιζέλων ήταν ...γατάκια μπρος στη σημερινή της ντεμέκ αριστεράς: 7 λεωφορεία των ΜΑΤ κάθετα τοποθετημένα στους δρόμους κόβουν την πόλη στα δύο, κι εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες με πλήρη εξάρτηση απαγορεύουν την πρόσβαση στο αστυνομικό τμήμα.
Όταν μάλιστα δηλώνουμε ότι αντιπροσωπεία αποτελούμενη από περιφερειακό σύμβουλο, δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΕΛΜΕ, μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, μέλη Δ.Σ. άλλων σωματείων και φοιτητικών συλλόγων με τη συνοδεία δικηγόρων θέλουμε να πάμε στο τμήμα για να υποβάλλουμε μήνυση στην αστυνομία και τα όργανά της, ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής (τα στοιχεία του στη διάθεση όποιου θέλει να πιστεύει ότι αποτελεί την κυβέρνηση αυτού του τόπου...) μας δήλωσε χαμογελώντας ότι οι ιδιότητές μας δεν του λένε τίποτα και γι αυτόν "είμαστε απλοί διαδηλωτές, δηλ. όχλος" και άρα μας απαγορεύει να πάμε στο τμήμα για να καταθέσουμε μήνυση.

Μετά δε από τηλεφωνική επικοινωνία με υφυπουργό που εκλέγεται στη Θεσ/νίκη (κι εξαργύρωσε την συμμετοχή του κάποτε στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα για μια θέση στην κυβέρνηση...) ο συγκεκριμένος αστυνομικός χαζογελώντας συνέχισε να αρνείται όποιο δικαίωμα συλληφθέντων, διαδηλωτών και εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος, ξεφτιλίζοντας ανοιχτά τον υφυπουργό που ακόμη δεσμεύεται ότι θα λύσει το πρόβλημα... Κι όταν ακόμη, ξεγλιστρώντας ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις, λίγοι από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικούς καταφέραμε να φτάσουμε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, νέος αστυνομικός κλοιός μας απαγόρευσε την είσοδο.

Τελικά μετά από ώρες τα όργανα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, αναθαρρυμένα από την κυβερνητική πολιτική και σ' αυτό τον τομέα και αφού φόρτωσαν με 4 κατηγορίες τους δυο συντρόφους μας, τους παραπέμπουν αύριο στο αυτόφωρο, οδηγώντας μάλιστα τον ένα στα κρατητήρια κι ενώ ο άλλος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Κι όσο για μας το ξέρουμε το "έργο": Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12, 11π.μ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και θα απαιτήσουμε την ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ.

Εσείς όμως να δούμε από πού θα φύγετε, ρε καραγκιόζηδες που επιμένετε να βρομίζετε το όνομα της Αριστεράς, πώς θα ξανακυκλοφορήσετε σ' αυτή την πόλη, ρε ξεφτιλισμένοι;

Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος, δημοτ. σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger