Home » , , » Οι Γερμανικοί κολοσσοί είναι «μανούλες» στην φοροδιαφυγή. Εμπλέκεται και ο Σόιμπλε

Οι Γερμανικοί κολοσσοί είναι «μανούλες» στην φοροδιαφυγή. Εμπλέκεται και ο Σόιμπλε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Απριλίου 2016 | 1:36 π.μ.


Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του Spiegel που μετέδωσε η Deutsche Welle, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου του, αρνούνταν, για χρόνια να συναντηθούν με πληροφοριοδότη που ήθελε να τους αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές εικονικής εταιρίας στον Παναμά.

«Ούτε ο Σόιμπλε που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των υπεράκτιων εταιριών, ούτε ο Γκάτσερ –ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου– αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά» του πληροφοριοδότη «ο οποίος τους είχε γράψει προσωπικά», επισημαίνει το Spiegel και διευκρινίζει ότι η υπεράκτια εταιρία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και επίσης αναφέρεται στα Panama Papers, ιδρύθηκε από την παναμαϊκή δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca.

Αυτή η αποκάλυψη που εμπλέκει τον Σόιμπλε και το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στις αποκαλύψεις για την φοροδιαφυγή είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ας δούμε αναλυτικά τι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger