Home » , » Η φαρσοκωμωδία των "σκληρών διαπραγματεύσεων (Βίντεο)

Η φαρσοκωμωδία των "σκληρών διαπραγματεύσεων (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Απριλίου 2016 | 3:42 μ.μ.

 Η φαρσοκωμωδία την οποία ο δημοσιογράφος του Mega Χρήστος Τσιγουρής μεταφέροντας την άποψη της Κουμουνδούρου, την ονομάζει «θρίλερ διαπραγματεύσεων» συνεχίζεται με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη να κάνει λόγο για «σενάρια που αφορούν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ».
Εχουμε δηλαδή το γνωστό αφήγημα του καλού και κακού μπάτσου με την διαφορά όμως ότι τώρα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον κάνει σμπαράλια αυτό το σενάριο και μεταδίδει πληροφορίες ότι ΔΝΤ και ΕΕ είναι σε αγαστή συνεργασία χαρακτηρίζοντας «παραμύθια» ότι υπάρχει συζήτηση «περί ελάφρυνσης του χρέους» και ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ «εταίρων».  

Το τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτή την φάση των λεγόμενων «σκληρών διαπραγματεύσεων» της κυβέρνησης με τους «εταίρους» αφήνουμε τον Τσίπρα να μας το πει παραθέτοντας λεγόμενα του τότε που ο ίδιος ήταν στην αντιπολίτευση και σχολίαζε την πορεία των διαπραγματεύσεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση: «Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση. Διαπραγματεύεσαι όταν έχεις κόκκινες γραμμές. Διαπραγματεύεσαι όταν έχεις επίδικο διαπραγμάτευσης.  Όταν όλο το προηγούμενο διάστημα διακηρύττεις ότι το χρέος σου είναι βιώσιμο τι είναι αυτό που διαπραγματεύεσαι με τους εταίρους; Στην πραγματικότητα είμαστε για πολλοστή φορά θεατές του ίδιου έργου. Στην αρχή η ελληνική κυβέρνηση διακηρύττει ότι έχει κόκκινες γραμμές, κάνει το λιοντάρι. Στην πορεία διαπιστώνουμε ότι η τρόικα είναι σκληρή και ανάλγητη. Στην συνέχεια διακόπτονται οι συνομιλίες και κάθε φορά διαμορφώνεται ένα κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό. Και στο τέλος βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές στην ίδια άτακτη οπισθοχώρηση, πολλές φορές και αυτογελοιοποίησης».

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε στα όσα έλεγε αρχές Δεκέμβρη του 2014 ο σημερινός πρωθυπουργός. Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και σήμερα. Αναμφισβήτητα είχε απόλυτα δίκιο σ’ αυτές τις δηλώσεις του ο Τσίπρας, όπως απόλυτα σωστές ήταν τότε και οι διαπιστώσεις του ότι το λιμάνι του Πειραιά έπρεπε να παραμείνει στον δημόσιο χαρακτήρα του,το οποίο όμως σήμερα ξεπουλάει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger