Home » , » Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν αναστατώνει και την Ολλανδία

Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν αναστατώνει και την Ολλανδία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 | 5:16 μ.μ.

Το «Μακρύ Χέρι» του Ερντογάν αναστατώνει την Ολλανδία, αφού έχει ήδη Χαντακώσει τη Μέρκελ

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ολλανδία εγκύκλιος - διαδικτυακό μήνυμα, του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, προς όλες τις τουρκικές οργανώσεις και τους Τούρκους  κατοίκους της χώρας, με τη σύσταση να αναφέρουν το όνομα και την ηλεκτρονική διεύθυνση όποιου εκφράζεται υβριστικά σε βάρος του τουρκικού έθνους,  του προέδρου  του και της Τουρκίας γενικότερα.

Η «οδηγία» στοχοποιεί έτσι τους ενδεχόμενους «δράστες» δια του προφορικού λόγου, αλλά και δημοσιογράφους, ιστοσελίδες και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσους  ενημερώνονται και εκφράζονται μέσω αυτών.
Οι επικεφαλείς τουρκικών ΜΚΟ καλούνται να καταδίδουν άτομα του προσωπικού τους, "ένοχα" αυτού του  "εγκλήματος".

Η –πρωτοφανής στη διεθνή διπλωματική ιστορία- τουρκική εγκύκλιος καταλαμβάνει τιμητική πρώτη θέση στα σημερινά δελτία του διεθνούς ρωσικού καναλιού Ρ.Τ. (Russia Today), συνοδευόμενη από  εκρήξεις  αγανάκτησης  Ολλανδών κοινοβουλευτικών και δημοσιογράφων.

Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαντέτ Καραμπουλούτ  δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το καθεστώς Ερντογάν διεκδικεί τώρα να συγκυβερνά την Ολλανδία, όπως το πέτυχε στη Γερμανία.

Ολλανδή δημοσιογράφος, σε προφανή έξαψη, κατήγγειλε  απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού, δοθέντος ότι το επιχειρούμενο φακέλωμα αφορά και βουλευτές και δημοσιογράφους και μίλησε χαρακτηριστικά για «το μακρύ χέρι της ΄Αγκυρας».

Ενώπιον του θορύβου, το τουρκικό προξενείο απέσυρε την εγκύκλιο οδηγία και ανακοίνωσε ότι δεν είχε επίσημη προέλευση αλλά ήταν «ιδιωτική πρωτοβουλία υπαλλήλου» (της ΜΙΤ;)

Σε πρόσκληση του Ρ.Τ. στον πρόξενο να σχολιάσει την σχετική ειδησεογραφία, το προξενείο δεν έδωσε απάντηση.

Στο μεταξύ στη Γερμανία η ασκηθείσα δίωξη κατά του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν, με την κατηγορία της διακωμώδησης του Ερντογάν τείνει ν’ αποδεχθεί η χαριστική βολή –μετά το πλήγμα του μεταναστευτικού- για την ΄Ανγκελα Μέρκελ.
Ο δείκτης δημοτικότητας της οποία έχει πέσει στο 33% ,σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται το  Αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Martin Armstrong και το δελτίο Zero Hedge. Αμφότερα αναφέρουν ότι το 66% των Γερμανών έχουν πλέον στραφεί εναντίον της.

Ως γνωστόν η Μέρκελ είχε αρχικώς απορρίψει την τουρκική αξίωση να διωχθεί ο ασεβής κωμικός, επικαλούμενη το γερμανικό Σύνταγμα που στο πέμπτο κεφάλαιο των βασικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά την  παραμονή της επίσκεψής της στην ΄Αγκυρα, η καγκελάριος  υπαναχώρησε και εκίνησε την διαδικασία δίωξης, βάσει νόμου υπερεκατό ετών, που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί.

Το γεγονός προκάλεσε εκρήξεις στη γερμανική βουλή, αρθρογραφία καταδίκης στον τύπο και τσουνάμι χλευαστικών σχολίων στο διαδίκτυο σε βάρος της «Καϊζερίν».

Κατόπιν και των νέων αναταράξεων, ανακοινώθηκε σήμερα πως ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης προχωρεί προς την κατάργηση αυτού του νομικού καταλοίπου του γερμανικού παρελθόντος, που αντιστρατεύεται το μεταπολεμικό Σύνταγμα της Γερμανίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger