Home » , » Συρία 8/6/2016.

Συρία 8/6/2016.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 | 3:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Μετά τις νίκες του Συριακού Στρατού επί της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι και επί του ISIS στην Παλμύρα, το "Ισλαμικό Κράτος" έχει χάσει κι άλλα εδάφη, ιδιαίτερα στο Βορρά.

Στην ηρωική Deir-ez Zur, έναν από τους λίγους θύλακες, που είναι ακόμα περικυκλωμένοι οι κυβερνητικοί, ο ISIS, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε εξαπολύσει σφοδρότατες επιθέσεις, αναγκάστηκε σε υποχώρηση, τόσο εξ αιτίας των απωλειών, όσο και λόγω της επίθεσης του Στρατού Ν.Α. της Raqqah, όπου διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες. Τα άρματα του Συριακού Στρατού με υψηλό ηθικό και υποστήριξη Πυροβολικού προελαύνουν προς την κατεχόμενη πόλη, την οποία οι μισθοφόροι έχουν κάνει "πρωτεύουσα" τους. Η Αεροπορία (κυρίως Σύριοι αλλά και Ρώσοι) διεξάγει συστηματικούς βομβαρδισμούς κατά στρατιωτικών στόχων των φανατικών και της "αντιπολίτευσης" στο Χαλέπι και τη Ράκκα.

Ταυτόχρονα οι Κούρδοι κατόρθωσαν πλήρη αιφνιδιασμό και μεγάλη νίκη απελευθερώνοντας τεράστιες περιοχές, που ήταν ως τώρα υπό των έλεγχο του "Ισλαμικού Κράτους". Η μεγάλη πόλη Manbij έχει ήδη κυκλωθεί από τρεις μεριές και οι ισλαμιστές βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και υποχώρηση. Οι Κούρδοι μάλλον θέλουν να σφραγίσουν τα σύνορα με την Τουρκία, ώστε να αποκόψουν πλήρως τους Ισλαμιστές και από το Βορρά, ενώνοντας ταυτόχρονα τις περιοχές τους. Αν είναι αρκετά γρήγοροι - και μέχρι τώρα η πρόοδος ξεπερνά κάθε προσδοκία - θα καταφέρουν επίσης να παγιδεύσουν και στη συνέχεια να εξολοθρεύσουν πλήρως ολόκληρο τον όγκο των εχθρικών δυνάμεων της περιοχής, πριν προλάβει να οργανώσει την άμυνα του ή να ξεφύγει υποχωρώντας!

Τις προηγούμενες μέρες το Ισλαμικό κράτος είχε την μοναδική προσάρτηση εδαφών, στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, αφού έθεσε υπό τον έλεγχο του λίγες περιοχές της αντιπολίτευσης, οι οποίες ήταν αποκομμένες μετά τη ήττα τους στο Χαλέπι. Έτσι βορείως της περιοχής, μόνο οι πόλεις Azaz και Marea παραμένουν στα χέρια τις "αντιπολίτευσης". Η τελευταία μάλιστα είναι τελείως κυκλωμένη ανάμεσα σε Κούρδους και Ισλαμιστές.

Εν τούτοις η "αντιπολίτευση" είχε αρχίσει επιθέσεις Νότια και δυτικά του Aleppo με προφανή σκοπό να βοηθήσει τους ισλαμιστές από την αφόρητη πίεση του Συριακού Στρατού. Οι επιθέσεις αυτές όμως στοίχησαν στο Ερτογάν αρκετούς από τους "εθελοντές" του και πολύτιμο υλικό. Τίποτα πλέον δεν σώζει τους φανατικούς δολοφόνους.

Ο Πρόεδρος Άσαντ δήλωσε ότι θα πάρει πίσω κάθε εκατοστό της Συρίας και τόνισε πως το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του μεγαλύτερου χορηγού των ανταρτών που μάχονται για να τον ανατρέψουν.
"Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ (Παλμύρα) και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία". Ευχαρίστησε επίσης τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη Χεζμπολάχ για την υποστήριξη. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Ιουνίου 2016 στις 10:08 μ.μ.

'Ηλθε η ώρα να εκδιωχθούν οι μισθοφόροι ισλαμοφασίστες από το Χαλέπι και την Ρακκα
Ευγε στον λαό της Συρίας και τους Κουρδους που πολεμα για την απελευθερωση της πατρίδας τους
Εΰγε στην Ρωσία. Περσία. Χεσμπολάχ που στηρίζουν αυτό τον δίκαιο αγώνα
η νικη είναι πλέον κοντα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger