Home » » Ο Ελληνικός στρατός της άρχουσας τάξης στρέφει τα όπλα κατά του λαού

Ο Ελληνικός στρατός της άρχουσας τάξης στρέφει τα όπλα κατά του λαού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 | 4:56 μ.μ.

Ο Ελληνικός στρατός της άρχουσας τάξης στρέφει τα όπλα κατά του λαού. Πάει παντού για να προστατεύσει τα κέρδη και τα στρατηγικά του συμφέροντα.  

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας αποκαλύπταμε ότι στις 2 και 3 Ιουνίου 2016, στο Βερολίνο, η γερμανική προεδρία του ΟΑΣΕ διοργάνωσε συνέδριο με θέμα «Κώδικας Δεοντολογίας: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος και Εποπτεία στον τομέα της ασφάλειας”.
Το συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 100 εκπρόσωπους από 30 κράτη και θεσμούς. Εκτιμούσαμε ότι πρόκειται για μια τεράστια τομή στη λειτουργία του κράτους, των κατασταλτικών και στρατιωτικών του δυνάμεων, την προσαρμογή τους στην σύγχρονη φάση του καπιταλιστικού συστήματος: αυτός είναι ο σύγχρονος ρόλος και αποστολή των δυνάμεων Άμυνας-Ασφάλειας και του αστικού κράτους, που με νέους όρους-μεθόδους-μέσα της κρατικής τρομοκρατίας/ελέγχου/χειραγώγησης έρχονται να διαχειριστούν το συντεταγμένο χάος που προκαλεί η αστική πολιτική, εντός και εκτός συνόρων, υπηρετώντας και θωρακίζοντας το αστικό καθεστώς εξουσίας.

Από αυτή επομένως την σκοπιά εξετάζουμε το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία που προβλέπει την πιθανή εφαρμογή "στρατιωτικής ισχύος" και στο πλαίσιο της "επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας": «Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνεισφέρουν στο πλαίσιο επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας συμμορφούμενες με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Μερικές δραστηριότητες αυτού του τομέα, σε ακραίες καταστάσεις, είναι πιθανόν να απαιτήσουν την εφαρμογή Στρατιωτικής Ισχύος. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται επιχειρήσεις για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών εντός της χώρας, όπως της τρομοκρατίας, της μετανάστευσης, της ασφάλειας μεγάλων αθλητικών οργανώσεων κλπ...» αναφέρεται στο Στρατιωτικό Στρατηγικό  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger