Home » , » Η πολιτική διαδρομή του Νίκου Κοτζιά

Η πολιτική διαδρομή του Νίκου Κοτζιά

Από giorgis , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 | 7:05 π.μ.

Του Γ. Γ.

Είχαμε πρόθεση να κάνουμε μια ανάρτηση παραθέτοντας το ηχητικό από τα λεγόμενα του Νίκου Κοτζιά στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μπογιόπουλου – Κοττάκη και σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών.
Μας «έφαγε» όμως την «δουλειά» η ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος» οπότε δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε στην ανάρτηση που έκανε.

Για να μην μείνουμε όμως στην «ανεργία», ας θυμίσουμε μερικά από τα πολιτικά πεπραγμένα του Νίκου Κοτζιά.

Για όσους δεν γνωρίζουν την πολιτική του διαδρομή να πούμε ότι ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου την εποχή της δικτατορίας.
Αργότερα υπήρξε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ (μάλιστα επί Χαρίλαου Φλωράκη ήταν επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ) και απ’ τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών.

Αποχωρεί από το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΚΚΕ, μαζί με τον Κώστα Μπατίκα (ευτυχώς που δεν ζει ο κομμουνιστής Κώστας Μπατίκας που ήταν αυτός που τον στρατολόγησε και τον προώθησε στο ΚΚΕ για να δει την κατάντια του «πνευματικού» τέκνου του), το 1989, καταγγέλλοντας την συνεργασία του ενιαίου τότε Συνασπισμού με την Ν.Δ.
Πριν βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ χρηματίζει πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ- «Ανδρέας Παπανδρέου»,  κολλητός του Γ. Παπανδρέου, και για πολλά χρόνια πρωτοκλασάτο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών. Οι προσωπικές του φιλοδοξίες τον κάνουν να τα «σπάσει» με τον ΓΑΠ όταν το 2009 διορίζει υπουργό τον Δημήτρη Δρούτσα και όχι αυτόν όπως περίμενε.

Το επόμενο βήμα του ήταν να φτιάξει κάποια πολιτική κίνηση με το όνομα «ΠΡΑΤΤΩ» και σαν πρόεδρος αυτής στις 2/1/2014 ανακοινώνει την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εξασφαλίσει στα παρασκηνιακά παζάρια εκλόγιμη θέση βουλευτή Επικρατείας.

Πάμε τώρα να θυμηθούμε μερικά από τα πεπραγμένα του σαν υπουργός Εξωτερικών, διαβάζοντας την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε: «Ελληνική κυβέρνηση: Φιλική προς το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ. εχθρική απέναντι στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό - Ιστορικά μαθήματα στον Ν. Κοτζιά»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Ιουνίου 2016 στις 2:09 μ.μ.

Δεν ξερατε για τη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια του κερατα οταν τρεχατε απο πισω της και συνεργαζοσασταν σε ολα τα επιπεδα μαζι της εναντια στο ΚΚΕ;
Τωρα τι, ξεπλενετε τη στηριξη σας στην εξαπατηση του λαου;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger