Home » , » Π. Παπακωνσταντίνου: Η τρομοκρατία στην Ευρώπη δεν θα εξαλειφθεί όσο υπάρχουν τα αίτια που την δημιουργούν (Βίντεο)

Π. Παπακωνσταντίνου: Η τρομοκρατία στην Ευρώπη δεν θα εξαλειφθεί όσο υπάρχουν τα αίτια που την δημιουργούν (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 | 1:43 μ.μ.

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου είναι ένας δημοσιογράφος πολύ καλά ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα και σίγουρα οι αναλύσεις του για τα διεθνή γεγονότα ξεχωρίσουν.
Απ' αυτή την άποψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση που έκανε για το τρομοκρατικό μακελειό στην Γαλλία το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει κοστίσει την ζωή σε πάνω από 85 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες, κάποιοι απ' αυτούς πολλοί σοβαρά ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο είναι πρόωρο να αποδίδουμε αυτή την ενέργεια στο ISIS αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.
Δεν αποκλείεται ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης -είναι ο 31χρονος Τυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel, μετανάστης τρίτης γενιάς-να είναι "είναι ένας τρελαμένος μοναχικός λύκος" που εμπνέεται από τις "διεστραμμένες" αντιλήψεις του ισλαμικού κράτους, εκτίμησε ο Π. Παπακωνσταντίνου.

Η τρομοκρατία δεν θα εξαλειφθεί στην Ευρώπη αν δεν εξαφανιστούν τα αίτια του προβλήματος, τόνισε ο ίδιος αναφέροντας ποιες είναι οι καταστάσεις που δημιουργούν αυτό το φαινόμενο. Και μια απ' τις κύριες αιτίες εντοπίζει τις στρατιωτικές επεμβάσεις των "μεγάλων δυνάμεων αυτού του πλανήτη σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου που  πλέει πάνω στο πετρέλαιο και βουλιάζει μέσα στην φτώχεια".

Η αντίδραση των ηγετών του Γαλλικού κράτους ήταν η αναμενόμενη που συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την επίθεση ως «τερατούργημα», ενώ τόνισε ότι θα αναπτυχθούν στρατιώτες και αστυνομικοί σε όλη τη χώρα και ειδικά στα σύνορά της, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς,  μίλησε ξεκάθαρα για «τρομοκρατική ενέργεια», τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο, τον οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες».

Ως συνήθως δηλαδή οι αστοί ηγέτες παρουσιάζονται να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος, αποσιωπώντας τα πραγματικά γεγονότα που συντηρούν και θεριεύουν την μια πλευρά της τρομοκρατίας. (Η άλλη είναι αυτή που επιβάλλουν στους πολίτες της χώρας τους και στους λαούς των κρατών που θέλουν να κατακτήσουν οικονομική ή στρατιωτικά).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger