Home » , » Επιστροφή στον τόπο του … εγκλήματος. Στη ΔΕΘ της εξαπάτησης ο Τσίπρας επιχειρεί να καναλιζάρει το νέο καθεστώς

Επιστροφή στον τόπο του … εγκλήματος. Στη ΔΕΘ της εξαπάτησης ο Τσίπρας επιχειρεί να καναλιζάρει το νέο καθεστώς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 | 4:33 μ.μ.

Πηγή: Παύλος Δερμενάκης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Την τελευταία δεκαετία έχουμε βιώσει, ως λαός, τα ψέματα από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που ανεβαίνει στην πασαρέλα της ΔΕΘ, κάνοντας εξαγγελίες, υποσχόμενο καλύτερο αύριο, για να πράξει τα εντελώς αντίθετα. Όμως, το απόλυτο ψέμα ήταν οι υποσχέσεις Τσίπρα τα δύο τελευταία χρόνια. Από την κατάργηση των μνημονιών και το τέλος στη λιτότητα, έφερε το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο. Το 2015, προκειμένου να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, υποσχέθηκε την επαναδιαπραγμάτευση τμημάτων του μνημονίου. Τελικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις δεσμεύσεις και ικανοποίησε όλες τις επιπλέον απαιτήσεις των δανειστών αποσύροντας το «παράλληλο πρόγραμμα» και οδηγώντας την κοινωνία στην καταστροφή.

Επικοινωνιακοί χειρισμοί εξαπάτησης

Για το 20166 η κυβέρνηση είναι ήδη αρκετά στριμωγμένη από τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και από την «κουτοπονηριά» να καθυστερεί τάχα την υλοποίηση προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Στο τέλος, όπως έχει αποδείξει σε όλη τη θητεία της, υποκύπτει και «τρέχει» εκτός χρόνου να τα υλοποιήσει.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική τοποθέτηση στη Θεσσαλονίκη, συνοψίζονται σε ανάπτυξη, επενδύσεις, θεσμικές αλλαγές και κοινωνικό κράτος. Με έμφαση δήθεν στη δίκαιη ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζει επτά παρεμβάσεις για την ανασυγκρότηση του κράτους, οι οποίοι είναι Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία των κοινωνικά αδύναμων, προστασία της Εργασίας, αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στεγαστική πολιτική, και παρεμβάσεις για την Παιδεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστεύει ότι με τις συγκεκριμένες εξαγγελίες μπορεί να κερδίσει λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο, καθώς βλέπει καθημερινά ότι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger