Home » , » Λίστα Μπόργιανς: "Μαύρο χρήμα" σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και τραπεζίτες;

Λίστα Μπόργιανς: "Μαύρο χρήμα" σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και τραπεζίτες;

Από giorgis , Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 | 11:09 π.μ.

Του Γ. Γ.

«Ξύλινος» και πολύ «πιασάρικος» ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews. «Μεγάλα πολιτικά ονόματα στη λίστα Μπόργιανς», μας γράφει η εφημερίδα του Ν. Χατζηνικολάου και στο σχετικό κείμενο αναφέρεται στην πρόσφατη αποκάλυψη που έκανε ο Α. Τσίπρας στην βουλή δηλώνοντας ότι παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές από τον υπουργό Ρηνανίας – Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς μια λίστα με 475 λογαριασμούς Ελλήνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δικαστικές αρχές αισιοδοξούν ότι ερευνώντας τους συγκεκριμένους λογαριασμούς θα φτάσουν σε «μαύρα» χρήματα ελληνικών κομμάτων ή και στελεχών τους.
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που αναφέραμε –και το οποίο έχει διαρρεύσει το Μαξίμου- κάνει λόγο ότι στην λίστα Μπόργιανς περιλαμβάνονται μέλος μεγάλης πολιτικής οικογένειας και τουλάχιστον ακόμα τρεις πολιτικοί. Επίσης βρίσκονται κορυφαία επιχειρηματικά ονόματα της χώρας καθώς και δύο πρώην τραπεζίτες.

Αρχικά να πούμε ότι αφού ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές, ένα από τα βασικά θέματα που θα δεσπόσει στην προεκλογική περίοδο είναι μια ανούσια ψευτοδιαμάχη για το ποιο απ’ τα δυο αυτά κόμματα είναι καταλληλότερο για να αντιμετωπίσει την διαφθορά και την διαπλοκή.
Να τονίσουμε επίσης ότι και για την λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ είχαν ακουστεί «φοβερά και τρομερά» πράγματα. Το αποτέλεσμα ήταν «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα», όπως λέει και μια λαϊκή ρήση. Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση. Γιατί τώρα με αυτή την λίστα να «χαλάσει η συνταγή»; Η οικονομική ολιγαρχία της χώρας μας καθώς και το πολιτικό υπηρετικό της προσωπικό έχει αποδείξει διαχρονικά ότι έχουν τους μηχανισμούς να συγκαλύπτουν τις λαμογιές τους, όσες δεν είναι "νόμιμες".

Προφανώς παίζονται χοντρά παρασκηνιακά πολιτικά παιχνίδια και σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εντάξουμε κι’ αυτό το διοχετευμένο αυτό την κυβέρνηση ρεπορτάζ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger