Home » , » Αναζητώντας εξήγηση

Αναζητώντας εξήγηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 | 9:12 π.μ.

Μπορείς να δώσεις εξήγηση στην τηλεοπτική εικόνα στην οποία εμφανίζονται εκατοντάδες πολίτες να  συνωστίζονται στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν μια δωρεάν σακούλα με τρόφιμα ή φρούτα σε κάποια κίνηση  κοινωνικής αλληλεγγύης.
Υποθέτεις βάσιμα ότι εκεί οδηγήθηκαν, οι συνάνθρωποι μας, από την φτώχεια, και την μιζέρια. Οι πολυετείς εφαρμοζόμενες βάρβαρα ταξικές - μνημονικές πολιτικές  έχουν οδηγήσει πλατιές λαϊκές μάζες στην έσχατη εξαθλίωση.

Είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν κρύβεται. Ακόμα και με τα δικά τους, πλασματικά στοιχεία, μας λένε ότι μέσα σε εφτά χρόνια τριπλασιάστηκε ο αριθμός Ελλήνων πολιτών που επιβιώνουν στα όρια ή και κάτω απ’ αυτά της φτώχειας.

Κι ενώ μπορείς να κατανοήσεις τους λόγους που οδηγούν κάποιους συνανθρώπους μας να αναζητούν την τροφή τους σε συσσίτια κοινωνικών δομών και σε δωρεάν προσφορές επαγγελματικών κλάδων, προβληματίζεσαι να εντοπίσεις το σκεπτικό που οδηγεί εκατοντάδες νέα κορίτσια «να στέκονται υπομονετικά έξω από ένα μαγαζί στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, ως προεόρτιο της "Μαύρης Παρασκευής", για να πάρουν δωρεάν ένα κραγιόν», όπως διαβάζουμε σε καθεστωτικό ΜΜΕ.

Θα μπορούσε κάποιος θεωρητικολογώντας να ισχυριστεί ότι η ατομική συνείδηση και κατά συνέπεια η μαζική είναι ένα μέγεθος μεταβλητό και διαμορφώνεται ανάλογα τα ερεθίσματα που παίρνει. Η εξωτερική ομορφιά μιας γυναίκας θεωρείται «σημαντικό προσόν» και ένα δωρεάν κραγιόν θα συμβάλλει να αποκτηθεί. Αυτά τα πρότυπα προωθεί το σύστημα και σαν συνέπεια είναι η αρχική φωτογραφία που παραθέτουμε.

Όχι, εμάς δεν μας πείθει αυτή η απάντηση. Αλλά δεν έχουμε κάποια καλύτερη να σας δώσουμε. Εσείς μήπως;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger