Home » , » Περί εκλογών και δημοκρατίας

Περί εκλογών και δημοκρατίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 | 12:41 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κοίταζα στην εγκυκλοπαίδεια και είδα ότι μόνο τέσσερα κράτη ισχυρίζονται ότι δεν είναι δημοκρατίες. Μέσα σ' αυτά η Σαουδική Αραβία, σύμμαχος των ΗΠΑ, που λένε, όταν επεμβαίνουν στον κόσμο, ότι θέλουν δήθεν να "αποκαταστήσουν τη δημοκρατία"! Ορίστε λοιπόν Αμερικάνοι, πείτε να υπάρξει δημοκρατία στη Σαουδική Αραβία. Φυσικά ξέρουμε ότι επεμβαίνουν για άλλους λόγους, για να επιβάλουν τις μαριονέτες τους ώστε να λεηλατούν ανενόχλητοι. Aς προχωρήσουμε λοιπόν.

Πριν όμως μια υπενθύμιση: Δεν κάνω διάλογο με ανόητους χουντικούς, που συγκρίνουν τη Κούβα με τη Χούντα στην Ελλάδα το 1967-1974, λέγοντας ότι τάχα δεν γίνονται εκλογές εκεί. Αν άξιζε τον κόπο, θα έλεγα στους αμαθείς, ότι στην Κούβα γίνονται εκλογές, αλλά δεν υπάρχουν κηφήνες, που απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια και που πληρώνονται "βασιλικά", όπως γίνεται εδώ, στη χώρα μας. Δεν αξίζει όμως τον κόπο, οπότε θα μιλήσω περισσότερο γενικά.

Συμφωνώ με τον ορισμό: Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Πολύ σωστά, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά: Μια χούντα όπως και να αυτοπροβάλλεται, δεν εξυπηρετεί παρά μόνο τα συμφέροντα των κυβερνόντων και όσων τη στηρίζουν. Επομένως στη χώρα μας (κι όχι μόνο) που εξυπηρετείται μόνο το 1% των πλουσίων και ένα ελάχιστο ακόμα ποσοστό βολεμένων πραιτοριανών ή απατεώνων, δεν έχουμε δημοκρατία.

 "Η λήψη αποφάσεων άμεσα ή έμμεσα με ψηφοφορία είναι κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας". Κι εδώ θα συμφωνήσω με μια βασικότατη προϋπόθεση: Να μην αλλοιώνεται η θέληση της πλειοψηφίας, πράγμα που γίνεται παντού στα καπιταλιστικά συστήματα.
Τα αποτελέσματα αλλοιώνονται με διάφορους τρόπους. Δεν είναι πάντα ανάγκη να καταφεύγουν σε "κλασική" νοθεία, να ψηφίζουν πχ και τα δέντρα ή να ψηφίζεις ΟΧΙ και να το μετράν για ΝΑΙ.

Τέτοια έκανε παλαιοτέρα η Δεξιά ένα σωρό. Η ψυχολογική βία από τα ΜΜΕ είναι νοθεία. Το εκλογικό σύστημα, όσον αφορά την αντιπροσώπευση σε Κοινοβούλιο, όταν δεν είναι άλλο από την απλή αναλογική, είναι νοθεία. Έτσι, οι πρόσφατες "εκλογές" των ΗΠΑ, όπου νίκησε αυτός που πήρε τις λιγότερες ψήφους, δεν είναι ούτε καν τυπική δημοκρατία, αλλά νόμος. Έχει μεγάλη διαφορά.

Επίσης, όταν μας παρουσιάζουν ψευτοδιλήμματα, όταν διαφημίζονται κόμματα, που έχουν την ίδια ακριβώς πολιτική, ενώ άλλα φιμώνονται και συκοφαντούνται, μας στερούν στην ουσία τις επιλογές, επομένως και την ίδια τη δημοκρατία. Ή ακόμα και όταν εξαγοράζουν τη ψήφο με τα γνωστά ρουσφέτια. Επίσης δημοκρατία δεν είναι να ψηφίζεις με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά ήρεμα χωρίς εξαναγκασμό, κατά τη δική σου κρίση, όχι των άλλων. Άρα η Ελευθερία είναι εκείνη που καθορίζει εκτός από συμφέρον του λαού τι είναι δημοκρατικό και τι αυταρχικό.

Η Κούβα και κάθε λαϊκή δημοκρατία όπως του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ κλπ είναι πραγματικές, αληθινές δημοκρατίες. Υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού. Ακόμα και η Βόρειος Κορέα, που κατασυκοφαντείται με απίστευτα ψεύδη από τους ιμπεριαλιστές, έχει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι σε κάθε αστική δημοκρατία: Κοιτάζει μόνο τα συμφέροντα των κατοίκων της, χωρίς να υποχωρεί σε πιέσεις από άλλα κράτη. Δηλαδή είναι Ανεξάρτητο κράτος, δεν έχει ξεπουλήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα ή τον πλούτο στους ξένους, δεν έχει μετατραπεί σε αποικία. Ενεργεί σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα κι όχι όπως την προστάζουν οι Μεγάλες Δυνάμεις.

Σίγουρα τα κράτη που αντιστέκονται στα ισχυρότερα είναι παράδειγμα για όλα τα άλλα, έτσι παράσιτα που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους και όρνεα που δεν μπορούν να αποκτήσουν τον πλούτο εξαγοράζοντας τους "δημοκρατικά" εκλεγμένους εκπροσώπους λυσσομανούν εναντίον τους. Η Κούβα έχει δημοκρατία, εμείς όχι, γιατί εμείς έχουμε δοσίλογους. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger