Home » » Υποκρισία, που φτάνει στη γελοιότητα.

Υποκρισία, που φτάνει στη γελοιότητα.

Από askordoulakos , Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 | 5:31 μ.μ.




Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

ΚΙ αν ο Αλέξης έχει πάρει σβάρνα την επαρχία, ο Κυριάκος είναι εξίσου αεικίνητος. Ο συναγωνισμός είναι και έντονος και υψηλού επιπέδου μάλιστα. Η πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παίξει ποδόσφαιρο, ήταν εντυπωσιακή.
Οπως παίζουν μπάλα τέτοιες μέρες οι φίλοι του Ρονάλντο με τους φίλους του Ζιντάν, έτσι παίξανε οι φίλοι του Κυριάκου με την Εθνική ομάδα των αστέγων. Φωνάξανε, λοιπόν, για γκεστ σταρ τον Θοδωρή Ζαγοράκη κι αυτός φώναξε τον Καραγκούνη και τον Τάκη Φύσσα, ενώ δεν θα μπορούσε να είναι εκτός κόλπου ο Κικίλιας. Ετσι πάει. Το να παίζανε μόνοι τους οι επίλεκτοι της Νέας Δημοκρατίας δεν λέει. Το σόου με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο είχε ανάγκη κι από κομπάρσους. Κι οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρήκανε τους καλύτερους.
Τα έχουμε ξαναπεί. Οτιδήποτε άλλο κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα πλην της δουλειάς τους. Τις προάλλες ο Κυριάκος ξενάγησε στη Βουλή παιδιά με ειδικές ανάγκες. Με φωτογραφίες να συνοδεύουν το ρεπορτάζ που διανεμήθηκε. Στα σκαριά είναι και παιχνίδι της ομάδας μπάσκετ της Νέας Δημοκρατίας με αναπηρικά αμαξίδια. Από τη μία στα καροτσάκια η ομάδα των αναπήρων κι από την άλλη η ομάδα των πολιτικάντηδων.
Μιλάμε για υποκρισία που φτάνει στη γελοιότητα. Δήθεν ότι είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ενώ στην πραγματικότητα οι άστεγοι, οι ανάπηροι, τα παιδιά είναι η αφορμή. Είναι η πρόφαση για την εύκολη δημοσιότητα. Από κοινωνική πολιτική έχουν ανάγκη οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οχι από φωτογραφίες.


Ο αξιότιμος καθηγητής κ. Ζουράρις επιμένει να μιλάει μια γλώσσα, που καταλαβαίνει μόνο αυτός
ΑΝ είναι δηλαδή να διαλέξεις ανάμεσα στον Κατρούγκαλο και στη Μαρία Αλεξάνδρου, ποια θα είναι η απόφασή σου; Ετσι ή αλλιώς, ό,τι είναι να γίνει γραμμένο έρχεται απέξω. Ετοιμο. Και μην πει κανείς ότι η Μαρία δεν είναι σοβαρή και θα ρίξει το επίπεδο της βουλής. Και ποιοι είναι οι σοβαροί εκεί μέσα;
Ο αξιότιμος καθηγητής κ.Ζουράρις; Κι ότι έχει αλλάξει πιο πολλά κόμματα απ' όσες φανέλες ο Τάσος Μητρόπουλος είναι το λιγότερο. Είναι ότι επιμένει να μιλάει μια γλώσσα που καταλαβαίνει μόνο αυτός. Τελευταία μάλιστα έχει υποτροπιάσει σε μεγάλο βαθμό. Βρήκε αφορμή μ' αυτήν την παρόλα που πέταξε, ότι «καλύτερα να μας πάρουνε δυο τρία νησιά παρά τη γλώσσα μας», και ξεσάλωσε. Γράφει και μιλάει αφρενάριστος: «Για κάθε ανελλήνιστον πλαστογράφον.
Για εταίρους και φιλεταίρους συνυπουργούντες. Προς λυσσάρικα αγράμματα κομματοβριθή. Για βοσκηματώδεις πλαστογράφους. Για σεσήποτα ντουβάρια. Για την πάνυ απέρπαδον. Για τη βεβορβορωμένη ασχετίλα. Για άπεφθα στουρνάρια. Για το σχήμα καθ' υπερβολή που ανασχημάτισε. Για τους γλωττοτροφούντας πλαστογράφους. Για την παχεία γαστήρ της Βαλιντέ Σουλτάνας του Ερντογάν. Για τα της ύβρεως ντουγάνια. Για τους άμυδις γλωσσοκοπανατζήδες».
Γιατί όμως αυτή η εμμονή στα αρχαία ελληνικά; Θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο πρωτότυπο και δύσκολο: Να γράφει και να μιλάει στα κινέζικα.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger