Home » , » Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 | 12:36 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί όσον αφορά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, ενώ οι κύριοι ύποπτοι είναι δύο. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αν και συμφωνούν ότι ο στόχος ήταν οι Ρωσοτουρκικές σχέσεις πιστεύουν, ότι αυτοί που έστειλαν το δολοφόνο ήθελαν να χτυπήσουν κυρίως τη Ρωσία. Ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος, αλλά ούτε και ο τρόπος ήταν τυχαία, υποστηρίζουν. Όπως κι ο στόχος.
Ο Αντρέι Καρλόφ, ήταν από τους πιο έμπειρους και ικανούς διπλωμάτες. Βοήθησε πολύ στην αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας - Άγκυρας.

Πριν μιλήσουμε για το ποιόν θεωρούν ύποπτο οι Ρώσοι να πούμε ποιόν υποπτεύονται λιγότερο. Αυτόν που κατηγορεί ο Ερτογκάν. Ο Γκιουλέν είναι στις ΗΠΑ. Δεν έχει κανένα λόγο να χαλάσει την προσέγγιση Μόσχας και Άγκυρας, αφού η Τουρκία θα στραφεί πάλι προς την Αμερική ζητώντας προφανώς την έκδοσή του. Οι Αμερικάνοι ίσως μπουν στον πειρασμό να τον ανταλλάξουν παίρνοντας πλήρως τον έλεγχο του τουρκικού στρατού στη Συρία. Εδώ να αναφέρουμε ότι η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα Δυτικά ΜΜΕ κατά της Μόσχας αύξησε κατακόρυφα την καχυποψία. Οπότε αντιλαμβάνονται όλοι ποιός είναι ο πρώτος στη λίστα με τους υπόπτους. Ποιός έχει συμφέρον (κίνητρο) να αλλάξει πάλι η κατάσταση στην περιοχή.

Αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάτι δεν κολλάει. Λόγω ακριβώς της ταυτότητας του δολοφόνου. Ήταν μπάτσος, "ΜΑΤατζής" διορισμένος σχετικά πρόσφατα. Το προφίλ του ταιριάζει καλύτερα σε εθνικιστή σύμμαχο του Ερτογκάν, παρά σε αντίπαλο. "Η ασφάλεια των διπλωματών στην Τουρκία αφορά την κυβέρνησή της" δηλώνουν με νόημα. Δηλαδή υποπτεύονται τον ίδιο το Σουλτάνο; Και ναι και όχι, για την ακρίβεια ψάχνουν παντού κοιτώντας τα στοιχεία, τα πραγματικά γεγονότα, όχι θεωρίες που τους σερβίρουν. Έτσι ακόμα κι αν κατηγορούνταν το PKK ή οι Αριστεροί, οι "αγαπημένοι ύποπτοι" του Σουλτάνου κανείς δεν θα το πίστευε, λόγω ακριβώς του δράστη.

Οπωσδήποτε το κύρος του Τούρκου Πρωθυπουργού έχει πληγεί. Αλλά ο Ερτογκάν έχει την ικανότητα να αρπάζει ευκαιρίες. Εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του. Άσχετα με το τι λένε δημόσια, γιατί συμφέρει και τους δυο προς το παρόν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, οι Ρώσοι ξέρουν ότι πίσω από την κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν ο ίδιος. Ο ίδιος στηρίζει ή στήριζε αντιπολίτευση και ISIS. Επίσης είναι πλεονέκτης, θέλει πολύ περισσότερα. Παίζει σε πολλά ταμπλό. Με τους Αμερικάνους, με τους Ρώσους, ακόμα και με το ISIS, όταν αυτό του αποφέρει κέρδη. Έλα όμως που φτάνει η στιγμή της επιλογής.

Κι εδώ είμαστε τώρα. Οι Τούρκοι πρέπει να διαλέξουν. Ο στρατός είναι στην Αλ Μπαμπ, ενώ χτυπά και τους Κούρδους. Που θα στραφεί; Θα ζητήσει ο Ταγίπ να πουλήσουν ξανά οι ΗΠΑ τους Κούρδους, ώστε να προσβάλει το Χαλέπι και τον Άσαντ σώζοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από αφανισμό την δήθεν συριακή αντιπολίτευση; Ή θα αρκεστεί στην Al Bab, θα δεχτεί τον Άσαντ (που είχε πει ότι θα ανατρέψει) σπάζοντας κάθε δεσμό με τους πρώην συμμάχους του, στρεφόμενος αλλού; Κάθε επιλογή έχει κέρδη γι αυτόν αλλά και κινδύνους. Και δεν μπορεί να έχει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Μια δυο μέρες πριν την δολοφονία υπήρχε μια πληροφορία. Ότι ο Ερτογκάν ήδη από το Σεπτέμβριο (που ο Συριακός στρατός έκλεισε πάλι τον κλοιό γύρω από τη πόλη) είχε συμφωνήσει να εκκενωθεί το Χαλέπι. Για κάποιους λοιπόν στον FSA και την Nusra η ήττα ήταν αποτέλεσμα και αυτής της απόφασης. Ίσως αυτό εξηγεί πολλά. Ίσως. Θα δούμε όμως πολύ σύντομα από τις κινήσεις του στρατού στη Συρία, τι μήνυμα στάλθηκε και σε που. Ο φονιάς ήταν μάλλον γκρίζος λυσσασμένος λυκάνθρωπος. Τομάρι όπως κάθε φασίστας. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger