Home » , » 57 = 917.048.300

57 = 917.048.300

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 | 4:09 π.μ.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς"

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί το 57 να ισούται με 917/048.300! Κι όμως, στον κόσμο που ζούμε, όλα γίνονται.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα το Φεβρουάριο, 57 Ινδοί δισεκατομμυριούχοι κατέχουν τόσο πλούτο όσο και το 70% των συμπατριωτών τους -δηλαδή σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Νίσα Αγκραβάλ, επικεφαλής της Oxfam στην Ινδία, η «φιλελευθεροποίηση» της ινδικής οικονομίας, που εντάθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του '90, είχε ως αποτέλεσμα «το εισόδημα και ο πλούτος να αναρροφούνται από το πλουσιότερο 1% με αυξανόμενο ρυθμό, που θα έπρεπε να προκαλέσει συναγερμό».
Αντί για συναγερμό, όμως, η κυβέρνηση του ακροδεξιού ινδουιστή προέδρου Μόντι επιβάλλει πολιτικές που αυξάνουν κι άλλο το ήδη τεράστιο χάσμα. Η βίαιη «απονομισματοποίηση» που προωθεί, δηλαδή η απόσυρση χαρτονομισμάτων σε μια χώρα όπου το 98% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά, καταστρέφει κυριολεκτικά τη μεγάλη πλειοψηφία προς όφελος της χρηματοπιστωτικης μαφίας.

 Η επικεφαλής της Oxfam τονίζει ότι «καθώς η απονομισματοποίηση πλήττει το εισόδημα κυρίως των φτωχών παρά των πλούσιων, θα χειροτερέψει κι άλλο το πρόβλημα της υψηλής και αυξανόμενης ανισότητα».

Αυτά είναι βέβαια αδιάφορα για τον πετρελαιά Μουκές Αμπάνι, έναν από τους 57 δισεκατομμυριούχους που δεν ξέρουν τι έχουν. Πέρυσι η περιουσία του υπολογιζόταν σε 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια, φέτος ανέρχεται σε 22,7 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τη λίστα Forbes... Ποσά ασύλληπτα για τον κοινό νου, κι ακόμη περισσότερο για tous φτωχοδιαβόλους της Ινδίας που αγωνίζονται να σώσουν τη γη τους από τα νύχια του Αμπάνι και των ομοίων του.

Το ξεπούλημα τεράστιων εκτάσεων σε ινδικές και ξένες πολυεθνικές, κυρίως για εξόρυξη πρώτων υλών, έχει φουντώσει την εξέγερση των «ανύπαρκτων» για την κεντρική εξουσία δεκάδων εκατομμυρίων που εκτοπίζονται από τη γη τους.

Η απάντηση του ινδικού καθεστώτος είναι η εξαπόλυση γενοκτονικών εκκαθαριστικών επιχειρήσεων ενάντια στους «μαοϊκούς τρομοκράτες» στην ύπαιθρο, και η ανηλεής καταδίωξη των «ανατρεπτικών» στις πόλεις.
'Ο,τι και να κάνουν όμως οι από πάνω, όσο το 57 ισούται με το... 1 δισεκατομμύριο, θα παραμένει όνειρο απατηλό η επιδίωξη να πνίξουν στον τρόμο την αντίσταση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger