Home » , , , » Αναπάντητα ερωτήματα 7 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αντιεξουσιαστή Λάμπρου Φούντα

Αναπάντητα ερωτήματα 7 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αντιεξουσιαστή Λάμπρου Φούντα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 | 1:12 π.μ.

Στις 10 Μάρτη το 2010 πέφτει νεκρός ο αντιεξουσιαστής Λάμπρος Φούντας πυροβολημένος πισώπλατα από μπάτσους. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν μείνει μια σειρά αναπάντητα ερωτήματα.

Η εκδοχή της αστυνομίας τότε ήταν ότι αυτός ο αντιεξουσιαστής μαζί με συνεργό του προσπάθησαν να «απαλλοτριώσουν» αυτοκίνητο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ανταλλάχτηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα τον θάνατο του Λ. Φούντα.

Αυτό είναι το μπατσάδικο σενάριο που όμως δεν απαντάει στα αυτονόητα ερωτηματικά που δημιουργούνται:

Γιατί να πάει να απαλλοτριώσει ένα αυτοκίνητο κάποιο μέλος οργάνωσης ένοπλης μειοψηφικής βίας οπλισμένος σαν αστακός –με πιστόλι και χειροβομβίδα, όπως είχε ανακοινώσει τότε η αστυνομία; 

«Σεσημασμένος», όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι μπάτσοι, δεν ήταν ο Λ. Φούντας, ούτε επικηρυγμένος, ούτε εκκρεμούσε σε βάρος του καμιά δικαστική δίωξη. 

Αντε και να υποθέσουμε ότι του καθόταν στραβή και τον μπουζούριαζαν. Ακόμα και να του χρέωναν απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου θα έτρωγε ένα μήνα φυλακή με αναστολή και θα καθάριζε. 

Γιατί, λοιπόν να δημιουργηθεί όλο το σκηνικό που αναφέρουν οι μπάτσοι;

Απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί.

Με την ευκαιρία να παραθέσουμε δυο δημοσιεύματα που προέρχονται από αστούς δημοσιογράφους και είδαν το φως μετά την δολοφονία του Λάμπρου Φούντα.

«Το πιο δύσκολο είναι η ανίχνευση των αιτιών και η παντελής εξάλειψη της τρομοκρατίας. Γιατί τρομοκρατία η ανεργία. Τρομοκρατία τα ψίχουλα της μισθοδοσίας. Τρομοκρατία ο ανελέητος βομβαρδισμός με την κρίση στην οικονομία. Τρομοκρατία το οργανωμένο έγκλημα της νύχτας. Τρομοκρατία η διεφθαρμένη μπατσαρία. Τρομοκρατία η φορολογία. Τρομοκρατία η τραπεζική τοκογλυφία. Τρομοκρατία η ρακένδυτη Παιδεία. Τρομοκρατία η αυθαιρεσία και η οικολογική αναισθησία. Τρομοκρατία η κομματική πελατεία. Τρομοκρατία η πολιτική αναλγησία. Τρομοκρατία η συναλλαγή με την κρατική γραφειοκρατία. Ακούστε τον αναστεναγμό. Προσπαθήστε. Κατεβείτε από το ρετιρέ της εξουσίας. Εκατομμύρια πλάσματα δουλεύουν, ιδρώνουν, ματώνουν, αργοπεθαίνουν. Για ένα άδειο πουκάμισο γεμάτο από τρόμο καθημερινό!».

Δ. Δανίκας

«Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το Ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία. 

Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη των νέων θα ονομάζεται βία».

Ρ. Βρανάς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Μαρτίου 2017 στις 8:33 π.μ.

Συνήθως, (λένε....) οι μπάτσοι υπερφαλαγγίζουν την δικαστική εξουσία και εφαρμόζουν οι ίδιοι επί τόπου τον δικό τους "νόμο", όταν έχουν με τον διωκόμενο προσωπικές η συντεχνιακές διαφορές, και δεν εμπιστεύονται το δικαστικό. Ως τέτοια περίπτωση αυτοδικίας προβάλλεται, π.χ. ο Κορκονέας. Αυτό, μπορεί να έχει κάποια βάση, μπορεί να είναι επίσης και "αστικός μύθος" για να μεταθέσει η αστική εξουσία σε κατώτερα όργανα της τις δικές της ευθύνες για τις δικές της μηχανορραφίες και εγκλήματα. Η μπορεί κάλλιστα να συμβαίνουν και τα δύο, γιατί δεν αλληλοαποκλείονται.
Υπήρχε τέτοια "δικαιολογία" εδώ;
Το πιθανότερο κατ' εμένα είναι να θέλανε να του κλείσουν το στόμα.
Και δεν χρειάζονται διαταγές γι αυτό. Ξέρει ο μηχανισμός, πως να δαιμονοποιεί τους ενοχλητικούς η και "περισσευάμενους", ώστε η φυσική εξόντωσή τους να προκύπτει ως "ατύχημα". Η εκμεταλλευτική εξουσία είναι τέχνη δουλεμμένη πολλές χιλιετηρίδες.
Ταυτόχρονα συντηρείται και ο μύθος της "Τρομοκρατίας", ένας νομιμοποιητικός μύθος, ζωτικός για την κεφαλαιοκρατία μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger