Home » , » Το δίλημμα του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Το δίλημμα του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 | 12:25 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Έμμεση αλλά σαφέστατη προειδοποίηση στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τα επεκτατικά της σχέδια, είναι το μήνυμα από το video το οποίο  παραθέτουμε και μας δείχνει πως "Σύριοι, Ρώσοι και οι Κούρδοι γιορτάζουν στην γραμμή άμυνας της Ιεράπολης Συρίας την οποία ελέγχει πλέον ο Συριακός Στρατός". 

Όπως αναμένονταν, λόγω της αλαζονείας και της απληστίας του "Σουλτάνου" τις προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων αλλά και Τούρκων με Σύριους κυβερνητικούς στρατιώτες, όπου είχαν σκοτωθεί αρκετοί άνθρωποι από όλες τις πλευρές.

Σήμερα οι Ρώσοι στέλνουν μήνυμα στον αλλοπρόσαλλο Ερτογκάν δίνοντας του την ευκαιρία να υποχωρήσει αξιοπρεπώς με πρόσχημα ότι νίκησε τον ISIS στην Al Bab, αλλιώς η Τουρκία θα γίνει... "καλοκαιρινή".
Σύγκρουση με τους Σύριους και Κούρδους για να πάρει τα Κουρδικά εδάφη ή υποχώρηση και αναμονή; Αυτό είναι το δίλημμα του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Από ένα λογικό άνθρωπο είναι εύκολο να απαντηθεί, το πρόβλημα είναι πως ο Ερτογκάν δεν στέκει και πολύ στα καλά του. Να τον βοηθήσουμε υπενθυμίζοντας του ότι:

1) Η Ρωσία παραείναι δυνατή για να την αγνοήσει ή να την προκαλέσει.

2) Η Ρωσία θεωρεί τη Συρία πολύ σημαντική και έχει "επενδύσει" πάρα πολλά για να κάνει πίσω.

3) Ο Συριακός στρατός και οι Κούρδοι πολεμούν τον ISIS. Πως θα δικαιολογήσει στον ΟΗΕ, ακόμα και το ΝΑΤΟ, την επίθεση η Τουρκία; Θα είναι το "επιτιθέμενο μέρος" κι αυτό θα δώσει αφορμή στις ΗΠΑ να τιμωρήσουν τον "άτακτο" Ταγίπ, πιθανότατα αφήνοντας τον Πούτιν, να κάνει "τας κεμπάπ" την γείτονα. Μια επίθεση θα σημαίνει αυτόματη αναγνώριση του Κουρδικού Κράτους στις περιοχές που ζουν Κούρδοι στην Τουρκία.

4) Οι Κούρδοι είναι στη Ράκκα. Έχουν όχι μόνο πείρα αλλά πλέον και τον εξοπλισμό ώστε να αποκρούσουν επίθεση του Τουρκικού Στρατού, τουλάχιστον αυτούς που βρίσκονται στα σύνορα και τη Β. Συρία. Ο δε Συριακός στρατός κάθε άλλο παρά "κουρασμένος" είναι. Νικάει κατά κράτος κάθε μισθοφόρο, ενώ οι Σύριοι συσπειρώνονται όλο και περισσότερο στο πλευρό του Άσαντ. Επιπλέον θα μάχονται για να μην είναι πολίτες β' κατηγορίας σε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Καλό θα ήταν κι εμείς από τη χώρα μας να μην "ανάβουμε φωτιές" με ανόητες δηλώσεις, που έχουν σκοπό να πεισθούμε, ώστε να πάρουμε αεροπλάνα, για να πάρουν τη μίζα τους οι κηφήνες μας. Καλό θα ήταν να κοιτάξουμε τα δικά μας χάλια που είναι μεγάλα. Αρκετό μπαρούτι έχει μαζευτεί.

Νομίζω πως ο Ερτογκάν θα το σκεφτεί διπλά πριν τολμήσει αυτοκτονία. Εν τούτοις κι αν ακόμα υποχωρήσει, είναι εντελώς αναξιόπιστος, τυχοδιώκτης και καιροσκόπος. Θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Πάντως, αν υποχωρήσει εκεί τώρα, που είναι αρκετά πιθανό, μπορεί να στραφεί αλλού, όπου κάποιοι ηλίθιοι του δίνουν αφορμή να συσπειρώσει τους Τούρκους ψηφοφόρους στο πρόσωπό του με την πρόφαση ενός "εξωτερικού κινδύνου"..
. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Μαρτίου 2017 στις 12:44 π.μ.

Την μοιράσανε την Συρία Αμερικάνοι και Ρώσοι Ιμπεριαλιστές Μήτσο. Σφάξανε τον λαό στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το ..ΚΚ.. Εγκλωβισμένο σε Κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού παρέα με τους Ρώσους Ιμπεριαλιστές. Αυτή είναι η Τραγωδία Μήτσο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger