Home » , , » Ο θαυμαστός κόσμος της εθνικοφροσύνης

Ο θαυμαστός κόσμος της εθνικοφροσύνης

Από askordoulakos , Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 | 1:59 μ.μ.

Μετά το «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της φασιστικής οργάνωσης «4ης Αυγούστου» (πρόκειται για την ακροδεξιά οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1960 από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, Τηλέμαχο Κομπή ή Κομπέ, που διακινούσε μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να σου κι ο συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, Αθανάσιος Μπαλασάκης, που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε στην Αττική και διακινούσε το αμφεταμινούχο εχάπι Captagon, γνωστό ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών»., σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

(Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να θυμίσουμε ότι αρχές Σεπτέμβρη του 2013 στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχαν ανακαλύψει ότι ο Κ. Πλεύρης στην οργάνωση του οποίου ανήκε ο Τηλέμαχος Κομπής «έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο σε μια θυρίδα του οι άνδρες του ΣΔΟΕ βρήκαν και δέσμευσαν 4.000 χρυσές λίρες», όπως ανέφερε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ένα θέμα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την επικαιρότητα)

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης» ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου, που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του.

Να σημειωθεί ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός διαφεύγει, όπως και ένας Αλβανός και ένας Τούρκος, τη σύλληψη. Και οι τρεις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Επιπλέον, όπως διαβάζουμε εν λόγω συνταξιούχος αστυνομικός-πολιτικός αστέρας, είχε αναλάβει τη στρατολόγηση ειδικών σχετικά με τη διακίνηση «του ναρκωτικού των τζιχαντιστών».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επικεφαλής της σπείρας έκανε πολύ ακριβές διακοπές μετά της συζύγου στον Αγιο Δομήνικο ένώ τα στελέχη του ΣΔΟΕ, όπως και οι ίδιοι λένε, προσπαθούσαν - επί έξι μήνες- να καταγράψουν κάθε κίνηση και να ξεμπλέξουν το κουβάρι με το διεθνές αυτό κύκλωμα παρασκευής ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχε και ένας Τούρκος χημικός που είχε φτιάξει τη φόρμουλα για το «ψήσιμο» της αμφεταμίνης και την παρασκευή των χαπιών, είχε ένα σπίτι στο Λουτρόπυργο στη Νέα Πέραμο το οποίο λειτουργούσε ως εργαστήριο παρασκευής. Από τις ποσότητες των χημικών ουσιών που υπήρχαν στο εργαστήριο προέκυψε ότι το κύκλωμα προετοίμαζε την παρασκευή ακόμη μίας παρτίδας χαπιών, πιθανώς σε δεύτερο δρομολόγιο, τα οποία είχαν στόχο να περάσουν στην Τουρκία, μέσω θαλάσσης, προκειμένου να καταλήξουν στη Συρία και στο Ιράκ στους μαχητές του ISIS.

Τα χάπια εικάζεται ότι θα τα περνούσαν στην Τουρκία με ένα ταχύπλοο σκάφος με την εμπορική ονομασία CIGARETTE, μοντέλο TOP GUN, μήκους 12,05 μέτρων, το οποίο είχε πάνω του δύο μεγάλες μηχανές 500 ίππων η καθεμία ώστε να ταξιδεύει με 70 μίλια την ώρα. Με αυτές τις ταχύτητες θα ήταν σχεδόν αδύνατον για τις Αρχές να το εντοπίσουν.
Παρόμοιες πρακτικές συναντώνται στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής που μεταφέρουν κοκαΐνη στο Μαϊάμι μέσω πανίσχυρων ταχύπλοων. Κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν  περισσότερα από 635.000 χάπια, τα οποία θα μεταφέρονταν στην Τουρκία. Η εκτιμώμενη αξία του φορτίου υπολογίζεται σε 10 εκατ. ευρώ, με την εμπορική τιμή για ένα χάπι να ανέρχεται στα 20 δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που εξαρθρώνεται κύκλωμα παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών στην Ελλάδα και είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ουσιών που έχει κατασχεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι Αρχές συνέλαβαν και το δεύτερο αρχηγικό μέλος, επίσης υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είναι ο αδελφός της γυναίκας του «συνεταίρου»  του, που έκανε διακοπές στον Αγιο Δομίνικο. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger