Home » , » Τι δεν καταλαβαίνεις;

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 | 6:13 π.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2010 δεν ψήφισε και κατήγγειλε το πρώτο μνημόνιο. Αλλά, ενώ διεξήγαγε «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση, όταν τον ρωτούσαν τι θα κάνει αν ερχόταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση και γινόταν ο ίδιος πρωθυπουργός, απαντούσε: «Εμείς είμαστε κόμμα ευθύνης. Το πρώτο το οποίο έχω ήδη πει σήμερα στη Βουλή και έχω δηλώσει ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπεια της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της» (Αντώνης Σαμαράς, Mega, 1/11 /2010).

Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ως αντιπολίτευση θα «έσκιζε» τα μνημόνια. Αλλά ούτε 20 μέρες αφότου έγινε πρωθυπουργός, στο Eurogroup της 20ής Φεβρουάριου 2015, αναγνώρισε τα δύο προηγούμενα μνημόνια και άνοιξε τον δρόμο για το ολόδικό του, το τρίτο.

Τώρα είναι ο κ. Μητσοτάκης που καταγγέλλει ότι τα επερχόμενα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης συνιστούν τέταρτο μνημόνιο. Αλλά, όταν τον ρώτησε στο δελτίο του ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου αν γίνει πρωθυπουργός τι θα κάνει με τα μέτρα που τώρα καταγγέλλει, απάντησε: «Τα μέτρα δεσμεύουν, προφανώς, την ελληνική κυβέρνηση (...) Εγώ δεν είμαι αυτός που θα στέλνω επιστολές να λέω στους πιστωτές ότι δεν πρόκειται να τηρήσουμε τα μέτρα που δεσμεύει τη χώρα η σημερινή κυβέρνηση...».

Είναι πρόδηλο, συνεπώς, πού βρίσκονται οι διαφορές τους: θέλουν να είναι οι επόμενοι που θα εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα για τα οποία κατηγορούν τους προηγούμενους!

Τι δεν καταλαβαίνουν οι ψηφοφόροι τους;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Μαρτίου 2017 στις 1:22 μ.μ.

Αν ένας γιατρός έλεγε σε κάποιον, "Έχεις γάγγραινα, πρέπει να σου κόψουμε το πόδι" ο δυστυχής θα δεχόταν, αφού αλλιώς θα κινδύνευε να πεθάνει. Αν ερχόταν κάποιος σε έναν υγιή και του έλεγε "Θέλω να σου κόψω το πόδι" θα τον άφηνε; Φυσικά όχι. Τι θα γίνονταν όμως αν ο γιατρός δεν έκοβε το πόδι με th γάγγραινα κι έκοβε το άλλο το γερό, ή αν δεν υπήρχε λόγος να αφαιρεθεί το άκρο;
Η τελευταία περίπτωση όπου ο κομπογιαννίτης, στην ουσία δολοφόνος, αφαιρεί εκείνο που δεν πρέπει να αφαιρεθεί κι αφήνει το σαπισμένο, είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. Δεν είναι οι μόνοι. Tο ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΠΑΣΟΚ κλπ, κλπ. Το "ισοδύναμο" όμως του βρικόλακα είναι το εξής: Να αφαιρέσει φόρους από τις πολυεθνικές, να εξυπηρετήσει τους πλούσιους και ότι μερίδιο έχουν να πληρώσουν στους άλλους κόρακες, τους τοκογλύφους, να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι!
Γιατί ο Μητσοτάκης θα χάσει τις εκλογές; (Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα τιμωρηθεί δεόντως ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο). Διότι όχι μόνο είναι ανθρωποφάγος, αλλά και βλάκας. Τόσο ανόητος, που με γελοία τερτίπια προσπαθεί να μας πείσει ότι αρέσει και σε μας να φαγωθούμε!
Ακούτε σόφισμα: "Ο κόσμος -ισχυρίζονται- θέλει λιγότερο δημόσιο, μείωση της φορολογίας, ακόμα κι αν σημαίνει περικοπή κοινωνικών παροχών"! Όσο για την κρίση; "Φταίει ο λαός"! "Επενδύσεις" -λένε- "να σωθούμε"!
Λοιπόν παλιοτόμαρα παπαγάλοι, θα σας ξεπουπουλιάσουμε, όχι μόνο γιατί μας λεηλατείτε, μας καταστρέφετε, αλλά γιατί μας προσβάλετε απίστευτα. Κι εγώ θέλω μείωση φορολογίας, αλλά όχι για τις πολυεθνικές, ούτε να κοπούν μισθοί και συντάξεις.
Ας τα πάρουμε όμως ένα - ένα: "Επενδύσεις". Αν εννοούν ξεπούλημα να το ξεχάσουν. Ο κόσμος έδειξε και στην Κερατέα και στις Σκουριές τι γνώμη έχει γι' αυτού του είδους την "ανάπτυξη". Ανάπτυξη των τραπεζικών λογαριασμών των πλουσίων εις βάρος των άλλων ανθρώπων και του Περιβάλλοντος. Το έδειξε πολλές φορές με πολλούς τρόπους.
Μείωση φόρων με περικοπή κοινωνικών παροχών, όπου αυτοί όταν λένε "κοινωνικές παροχές" εννοούν και μισθούς - συντάξεις. Είδανε ότι με το να τα βαπτίσουν "δημόσιες δαπάνες" τους καταλάβανε, κι αλλάζουν ονομασία. Βγάλτε το από το διεστραμμένο σας μυαλό. Κάτι τέτοια τα άρχισε ο Γιωργάκης: "Για τη χώρα και τη σύνταξη μου να δώσω". Το άσχημο είναι πως ο κόσμος δεν τον πήρε κυριολεκτικά με τις πέτρες όπως περίμενε έτσι ξεθάρρευαν κι οι υπόλοιποι. Πληρώνουμε τα χαριστικά δάνεια των Τραπεζών στους πλούσιους και τα κόμματα. Τη φοροδιαφυγή τους. Τις λαμογιές και τις μίζες. Το ποιός φταίει είναι ξεκάθαρο. Ο κόσμος σιχαίνεται τους κηφήνες. Μισεί τους πλουσίους και τη νοοτροπία της Μαρίας Αντουανέτας. "Έχω λεφτά γαμώ και δέρνω". Ε λοιπόν πάτε γυρεύοντας και να σας δείρουμε και να σας "πηδήξουμε".
Αν νομίζετε ότι θα ανεχόμαστε για πολύ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, γελιέστε. Οι μισθοί και οι συντάξεις που απέμειναν, είναι το μόνο πραγματικό χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά. Όπως δεν συμφέρει να αυξηθεί κι άλλο η ανεργία με απολύσεις. 100.000 απολυμένοι σημαίνει 10% παραπάνω ανεργία. Σημαίνει κι άλλη μείωση του συνολικού τζίρου των καταστημάτων. Σημαίνει αδυναμία πληρωμής λογαριασμών και δανείων. Σημαίνει χίλια δυο άσχημα.
Τα κόλπα λοιπόν του στυλ "ισοδύναμα", "να κόψουμε 200€ να πάρουμε αεροπλάνα" κπλ δεν περνάνε. Ξέρουμε που λέγονται τέτοια, στα γραφεία των παρασίτων. Μόνον εκεί. Κούλη, όπως φαίνεται, θέλεις να πας πιο κάτω από και από το ΣΥΡΙΖΑ, που θα πιάσει πάτο. Εντάξει, είναι το μόνο χατίρι που δε θα σου χαλάσουμε. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger