Home » , » Απάντησε ο Γαλλικός λαός στο δίλημμα «χολέρα ή πανούκλα»

Απάντησε ο Γαλλικός λαός στο δίλημμα «χολέρα ή πανούκλα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 | 2:10 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Το δίλημμα «χολέρα ή πανούκλα» έχει απαντηθεί ξανά από τους Γάλλους. Το 2002 ο δεξιός Jacques Chirac είχε εκλεγεί με ποσοστό 82,21% - 25.537.956 ψήφους, ενώ ο ακροδεξιός Jean-Marie Le Pen είχε πάρει μόλις 17,79% ή 5.525.032 ψήφους. Η συμμετοχή τότε ήταν αρκετά πιο υψηλή, αφού οι εγγεγραμμένοι ήταν 41.191.169 δηλαδή περίπου τρεις στους τέσσερις είχαν επιλέξει τον «ανεπίσημο» φασίστα.

Το τι έγινε μετά είναι λίγο - πολύ γνωστό και απόλυτα αναμενόμενο από τους Αριστερούς: Ο Chirac «το Δεκέμβριο του 2011 κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες: Υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης, παράνομη οικειοποίηση συμφερόντων, πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν, κατά τη γαλλική δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1990 - 95 και ενώ κατείχε τη θέση του ηγέτη του κόμματος RPR».
Ακολούθησε πολιτική εκμετάλλευσης, καταπίεσης και ρατσισμού, πράγμα που παγίωσε τους φασίστες κι εκεί που μπήκαν στο τσακ, το 2017 η κόρη του Le Pen πέρασε πάλι στο δεύτερο γύρο πιο άνετα δυστυχώς.

Πιο υποψιασμένος όμως φέτος κι ο Γαλλικός λαός κατάλαβε πως στην ουσία δεν είχε επιλογή. Έτσι δεν ψήφισε κανένα από τους δυο κανιβάλους. Βέβαια το κακό είχε γίνει στον πρώτο γύρο, όπου οι υποψήφιοι της δεξιάς πήραν συγκεντρωτικά πάνω από τα ¾ των ψηφοφόρων. Ο Αριστερός Melenchon πήρε 19,58% κι ήρθε τέταρτος. Το ΓΙΑΤΙ πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον ίδιο και το κόμμα του. Φυσικά τα ΜΜΕ έπαιξαν ρόλο κάνοντας πιο έξυπνη προπαγάνδα απ’ ότι στην Ελλάδα, αλλά υπήρχαν κι άλλοι παράγοντες...
Παρόλα αυτά οι Γάλλοι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στους υποψηφίους. «Μα ο νεοφιλελές Emmanuel Macron πήρε περίπου τα δυο τρίτα των ψήφων (65,05%)».

Το ποσοστό είναι επί των εγκύρων ψηφισάντων. Αν μετρήσουμε τα κουκιά (στο 93%) θα δούμε πως η Λεπέν με 23,17% έχει απλά τους ψήφους της ακροδεξιάς του Α’ γύρου, ενώ ο νέος Πρόεδρος το 43,12% στο σύνολο των ψηφοφόρων. Με τα λευκά και τα άκυρα στο 11,71% των ψηφισάντων και την συμμετοχή στο 66,28% καταλαβαίνουμε ότι τουλάχιστο ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους είπε «τίποτα από τα δυο, ούτε χολέρα, ούτε πανούκλα» δίνοντας έτσι άλλη δυναμική σε όσους παλεύουν για δικαιώματα.

Βλέπετε ο κόσμος κατανοεί - αργά ίσως αλλά ολοένα και περισσότερο - πως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν λύνονται με εκλογές, με απατεώνες που βαφτίζονται «Σωτήρες». Τα προβλήματα λύνονται με Δράση. Δυναμικούς αγώνες, αγώνες που αυτή τη φορά δεν θα καθυστερήσουν από τα τερτίπια της Αστικής Δημοκρατίας. «Δημοκρατία» μόνο στο όνομα στην ουσία Ολιγαρχία διεφθαρμένων και πολεμοκάπηλων αποικιοκρατών.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν ετοιμάζονται να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται μην έχοντας αυταπάτες, μην περιμένοντας απολύτως τίποτα από τέτοιους πολιτικούς… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

8 Μαΐου 2017 στις 2:26 π.μ.

Εσυ μήτσο που στηρίζεις οπως ισχυρίζεσε ΚΚΕ γιατί δεν δημοσιέυσατε την απάντηση του Ριζοσπάστη στην προβοκάτσια που έστησε η ΛΑΕ με όχημα μια τάχα Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών απο Χώρες της Πρώην ΕΣΣΔ;

8 Μαΐου 2017 στις 10:49 π.μ.

Ολοι αύριο στις εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ για την 9η ΜΑΗ μέρα νίκης της ΕΣΣΔ απέναντι στο Γερμανικό Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό που έγινε δυνατό χάρη στους 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ της ΕΣΣΔ που διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Σας περιμένουμε όλους και τους Ζαφείρη Λαφαζάνη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger