Home » , , » Συμβασιούχοι (Α’ Μέρος)

Συμβασιούχοι (Α’ Μέρος)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 | 2:46 π.μ.


Γράφει ο mitsos 175

Είναι πάρα πολλά που μπορούμε να πούμε για το θέμα των συμβασιούχων. Αναμφισβήτητα έχουν παίξει πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος τους. Οι πολιτικοί και τα κομματόσκυλα τους κορόιδευαν κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή εδώ και πολλά χρόνια.

Να τονίσουμε ότι δεν είναι όμηροι μόνο οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, ούτε αδικήθηκαν μονάχα οι σημερινοί. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια εδώ και καιρό, περιμένουν ακόμα την εφαρμογή των αποφάσεων.
Τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονται δεκαετίες, όπου για θέσεις που ολοφάνερα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παίρνουν συμβασιούχους ή όπως αλλιώς τους βαπτίζουν και όχι μόνιμους, όπως θα ήταν το λογικό. Παραβιάζουν ακόμα και αυτό το αστικό σύνταγμα. Mάλιστα οι νεοφιλελέδες αντιστρέφουν την πραγματικότητα και λένε «εφόσον δεν είναι μόνιμοι κατά το Σύνταγμα δεν καλύπτουν πάγιες ή διαρκείς ανάγκες»!!! Και παρανομούν και βγαίνουν από πάνω!

Για τη μισανθρωπία των γαλάζιων κανιβάλων θα τα πούμε στο Β’ Μέρος. Οι λόγοι που κάνουν αυτό το αίσχος με τις προσλήψεις δεν είναι άλλος από ένα διπλό εκβιασμό μια τρομοκρατία από δυο μεριές. Από τη μια ζητάνε τη ψήφο. «Αν δεν ψηφίσεις εμένα θα σε διώξουν οι άλλοι», οπότε πρόκειται ασφαλώς περί απόπειρας εξαγοράς συνειδήσεων. Όμως για τον εκβιασμό αυτό φταίνε κυρίως οι εκβιαστές πολιτικοί, οι εκμεταλλευτές, τα καθάρματα που καταχρώνται την εξουσία που έχουν και που κάνουν τα πάντα να παραμείνουν. Από ψέματα μέχρι απειλές. Από απάτες μέχρι τρομοκρατία. Από την άλλη οι εργαζόμενοι στοιχίζουν φυσικά λιγότερο ενώ δεν τολμούν να διεκδικήσουν, μαθαίνουν να συμβιβάζονται με ολοένα και λιγότερα.

Καταρχήν όσο έχουμε Μνημόνια που είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελευθέρων πολιτικών, γενικά όσο υπάρχει αυτό το σύστημα της διαφθοράς και της αδικίας, κι όχι μόνο δεν θα υπάρξει λύση αλλά τα πράγματα θα χειροτερεύσουν πολύ. Κι αυτό γιατί στόχος του νεοφιλελευθερισμού είναι η ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα μέσω της απαξίωσης.
Αφού καταστρέψουν λοιπόν το δημόσιο τομέα θα τον χαρίσουν στους ημετέρους, κι αυτοί με τη σειρά τους θα βγάλουν τρελά κέρδη εις βάρος όλων, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες. Θα την πατήσουμε όπως ακριβώς με τους ιδιωτικούς βόθρους που αποκαλούνται κανάλια. Μας έλεγαν ότι τάχα θα είχαμε πλουραλισμό και έχουμε σκουπίδια, προπαγάνδα, και φέσι ως το γόνατο αφού οι πλούσιοι πήραν δανεικά κι αγύριστα από τις Τράπεζες τα οποία πληρώνουμε εμείς.

Θυμάμαι όταν δούλευα σε ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας. Έμαθα κάποια πράγματα εκτός από το να καθαρίζω. Κάθε επιχειρηματίας έχει σκοπό το κέρδος, αυτό είναι γνωστό. Όταν πρόκειται να αναλάβει κάποια εταιρία ένα ή περισσότερα δημόσια κτήρια γίνεται διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση. Συνήθως διαγωνισμός ο οποίος είναι μειοδοτικός, δηλαδή παίρνουν αυτόν που έχει τη μικρότερη προσφορά. Θα πείτε αυτό είναι καλό.

Πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι πολλές δουλειές μαγειρεύονται. Το πώς είναι ολόκληρη ιστορία, δύσκολα αποδεικνύεται και δεν τη ξέρω και καλά, ότι έχω ακούσει. Υπάρχουν πχ συμφωνίες μεταξύ των ενδιαφερομένων ότι δεν θα χτυπήσουν κάτω από ένα όριο. Υπάρχουν οι λεγόμενοι «αεριτζήδες» πολλοί κερδίζουν κι όπως καταλαβαίνετε όταν κάποιοι κερδίζουν κάποιοι άλλοι χάνουν. Ακόμα όμως κι όταν πρόκειται για «χτυπημένη δουλειά» όπου γίνεται πραγματικά σφαγή για ποιος θα την πρωτοπάρει ο επιχειρηματίας θα βγάλει το κέρδος.
Πως; με άπειρους τρόπους. Ή θα μειώσει το προσωπικό ή δεν θα κολλήσει ένσημα, θα κάνει ένα σωρό κόλπα τα οποία θα μετατρέψουν τους εργάτες σε είλωτες. Τελικά και υποβάθμιση των υπηρεσιών θα έχουμε και ακριβότερη θα είναι η λυπητερή. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger