Home » , » Για τα επεισόδια στο Μενίδι

Για τα επεισόδια στο Μενίδι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 | 10:37 μ.μ.

Της Ε.Χ.

"Δεν πρέπει να μείνει ούτε ένας καταυλισμός τσιγγάνων στο γαλλικό έδαφος!" είχε δηλώσει το 2011 ο τότε γάλλος πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί με αφορμή επεισόδια στο χωριό Σεν Ενιάν.

Εξι χρόνια μετά "το γαλλικό πνεύμα" μεταφέρθηκε και στη ψωροκωσταινα και βάζει μπροστά πογκρόμ κατά των ρομά.

Η εύκολη λύση βέβαια αντί της ένταξής τους στην κοινωνία. Γκετοποιούμε ανθρώπους και μετά τους καταδικάζουμε όλους συλλήβδην για την παραβατική συμπεριφορά κάποιου.

Β.Κ Την μόνη πληροφόρηση που έχουμε για το τι συμβαίνει για τρεις συνερχόμενες μέρες στο Μενίδι προέρχεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν, σήμερα κουκουλοφόροι, των οποίων δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους, αλλά μπορεί να την υποθέσουμε, μαζί με ορισμένους κατοίκους της περιοχής προσπάθησαν με άγριες διαθέσεις να προσεγγίσουν στον οικισμό των Ρομά.
Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διασπάσουν το μπλόκο των μπάτσων πετώντας πέτρες και μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Για την αφορμή που δόθηκε να ξεσπάσουν αυτά τα επεισόδια, το τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου, έγραψε στο μπλοκ μας ο σύντροφος Μήτσος και δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε.
Αξίζει όμως να θυμηθούμε τον αβυσσαλέο ρατσισμό και την απέχθεια που νιώθει το αστικό πολιτικό σύστημα απέναντι στους τσιγγάνους.
Είναι συγκλονιστική η κατάθεση ψυχής που είχε κάνει σε τηλεοπτική εκπομπή ο τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, ενώ η πρώην νεοδημοκράτισσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μέσα σε ελάχιστες λέξεις δεν άφησε σε κανέναν αμφιβολία για τον τρόπο που διαχρονικά το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τους Ρομά. «Γύρω εκεί γύρω» εννοώντας τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι, «ζουν άνθρωποι» μας είχε πει. «Και μέσα στον καταυλισμό κ. Βούλτεψη τι ζουν;», αναρωτιόμαστε τότε εμείς στην σχετική ανάρτηση που είχαμε κάνει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger