Home » , » Καλέ τι έκπληξη είναι αυτή;

Καλέ τι έκπληξη είναι αυτή;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 | 7:58 μ.μ.

 
Γράφει ο mitsos175.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, θα αιτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη 535 μόνιμων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας!
Αυτός όμως δεν ήταν ο υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης; Ο μέγας υπερασπιστής της ιδιωτικής πρω-βα-τοβουλίας; Ο στρατηγός των ιδιωτών; Τι έγινε η περίφημη προκήρυξη που χάριζε 192 χιλιάδες ευρώ στις εταιρείες καθαρισμού; Την πέταξαν στα σκουπίδια κι αυτή;

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Μπουτάρης, όπως είχαμε πει τότε, είχε κάνει εκβιασμό στους απεργούς. Αυτά, τα οποία έλεγε, ήταν παράνομα. Αν έκανε στ’ αλήθεια την ανάθεση, θα είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα σήμερα, αφού έδινε στον επιχειρηματία 160 ευρώ τον τόνο, όταν η αποκομιδή των απορριμμάτων του δήμου από τους συμβασιούχους, στοιχίζει πολύ λιγότερα.
Αλλά είναι πρακτικός και σίγουρα ξέρει αριθμητική, που κάνουμε στο Δημοτικό. Με τα λεφτά που θα έπαιρνε η ιδιωτική εταιρία καθαρισμού, παίρνει κι άλλους εργαζόμενους, ενώ μένουν και χρήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πιο κραυγαλέα ομολογία, ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο προσφέρουν πολύτιμο έργο, αλλά κι ότι είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονται πραγματικά. Είναι δικαίωση για όσους υποστήριζαν τον αγώνα των εργαζόμενων για τα αυτονόητα και άδειασμα των νεοφιλελέ κανιβάλων.

Βέβαια δείχνει και την υποκρισία του δημάρχου.
«Ο αριθμός 535 προήλθε μετά από μελέτη των αναγκών που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης».
«Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" είπε πως "κάθε φορά η διοίκηση καταφέρνει και κλέβει τις εντυπώσεις από την κυβέρνηση σε μια σειρά τέτοιων ζητημάτων" τονίζοντας ωστόσο πως θα ψηφίσει την εισήγηση "γιατί ακόμη και μία θέση εργασίας να ερχόταν προς ψήφιση εμείς θα τη στηρίζαμε"». Πηγή

Τώρα ο δήμαρχος θα κάνει τον καλό. Δήθεν φροντίζει την πόλη και τάχα παίρνει ανθρώπους. Οι άνθρωποι όμως δεν έχουν ούτε μνήμη χρυσόψαρου ούτε IQ ραδικιού. Θυμόμαστε πολύ καλά τον αήθη πόλεμο κατά των εργατών καθαριότητας. Επίσης ξέρουμε, ότι οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και Δημόσιο προσφέρουν.

Σκοπός του καπιταλιστή, είτε Κράτος, είτε ατόμου, δεν είναι η ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, αλλά η αποκόμιση της υπεραξίας. Υπεραξία είναι το μέρος της αξίας που δημιουργείται από την εργασία των μισθωτών εργατών (πνευματική ή χειρονακτική), αλλά δεν πληρώνεται από τον καπιταλιστή. Πιο απλά οι εργαζόμενοι πάντα παράγουν πράγματα που αξίζουν περισσότερο, από όσα αμείβονται. Πάντοτε, ιδιαίτερα όμως τώρα, που τους πετσοκόβουν τους μισθούς.

Που πάνε όμως όλα αυτά τα κέρδη; Ρωτήστε τους πλούσιους πόσα κέρδισαν από την Κρίση. Αν ψάξετε όλους τους λογαριασμούς τους, θα βρείτε που πήγαν τα λεφτά. Ρωτήστε τα λαμόγια, τους χρυσοκάνθαρους, τους καναλάρχες, εφοπλιστές, βιομήχανους, πολιτικούς... αυτούς που μας φέσωσαν κι από πάνω. Πολλά κέρδισαν κι οι ξένοι τοκογλύφοι. Πόσα κέρδισαν μόνο οι Γερμανοί το 2015 από μας; Παραδέχονται 1,34 δις $ «καθαρά» από πανωτόκια; Αμ δεν είναι καθαρά. Βρώμικα, πολύ βρώμικα είναι. Κι άδικα… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Ιουλίου 2017 - 11:31 μ.μ.

Μητσο, σεμναααά!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger