Home » , » Κάποιες σκέψεις για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Κάποιες σκέψεις για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 | 2:46 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Για να υπάρξει οποιοδήποτε κράτος χρειάζεται να εξασφαλίσει βασικά αγαθά στους κατοίκους του. Πρέπει επίσης να διαθέτει αποτρεπτική ικανότητα, ώστε να αποθαρρύνει όσους το επιβουλεύονται.
Η Καταλονία είναι πλούσια περιοχή. Έχει βιομηχανία. Άρα θα μπορούσε να επιβιώσει, αν φυσικά κάνει Κομμουνισμό. Μέσα σε Καπιταλιστικό Σύστημα, όπως έχουν τα πράγματα είναι αδύνατο κι αυτό γιατί:

1) Ο Τουρισμός πηγή πολλών εσόδων θα σταματήσει απότομα, αν η Ισπανία αποφασίσει να εισβάλει. To ίδιο άσχημα θα πληγεί και το εμπόριο.

2) Η μη Αναγνώριση από κανένα κράτος ακόμα και από κράτη ανταγωνιστικά στις ΗΠΑ - ΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα την απομόνωση της. Τι θα γίνει, αν οι Ισπανοί Ιμπεριαλιστές απαιτήσουν εμπάργκο; Η Καπιταλιστική Οικονομία της Καταλονίας θα καταρρεύσει αμέσως. Οι ιδιωτικές Τράπεζες και εταιρίες θα καταστρέψουν εκ των έσω την Οικονομία για να κερδίσουν οι ίδιες.

3) Η ανυπαρξία στρατού. Αυτό ενισχύει την πιθανότητα στρατιωτικής εισβολής από την Ισπανία, που δεν ξέχασε το κακό παρελθόν των κονκισταδόρων και του Φράγκο. Οι κάτοικοι της Καταλονίας είναι στην ουσία άοπλοι. Γι αυτό προσπαθούν να Αντισταθούν με τρόπο ώστε να δημιουργήσουν συμπάθεια στην Κοινή γνώμη των άλλων χωρών.

Μάταιος κόπος! Το πολύ - πολύ οι κυβερνήσεις να προτείνουν «αυτοσυγκράτηση από όλες τις μεριές»! δηλαδή στην ουσία να αδιαφορήσουν για τη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις στρατού και μπάτσων. Ίσως γίνουν και μερικές διαδηλώσεις συμπαράστασης από Αριστερά Κόμματα και αυτό ήταν όλο. Ήδη ΝΑΤΟ και ΕΕ θεωρούν εσωτερικό πρόβλημα το όλο ζήτημα δίνοντας την αδεία στο φασίστα - νεοφιλελέ Ραχόι να χτυπήσει όποτε θελήσει.

Ο μόνος τρόπος επιβίωσης του νέου κράτους, ώστε να βρει δικαίωση ο πόθος του κόσμου για Ελευθερία είναι η σοβαρή προετοιμασία για πόλεμο με την Ισπανία. Αν η Καταλονία προλάβει ίσως αποτρέψει μια πιθανή εισβολή από Ισπανούς μπάτσους και στρατιωτικούς.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να αλλάξει ριζικά το Οικονομικό Σύστημα. Να προσανατολιστεί στην παραγωγή όλων όσων χρειάζονται οι κάτοικοι και φυσικά στην δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αυτό γίνεται με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Ευτυχώς υπάρχει εμπειρία από τον Ισπανικό Εμφύλιο. Επίσης οι υποδομές (εργοστάσια κοκ) είναι ανέπαφες.

Θα γίνει όμως κάτι τέτοιο; Τα αστικά κόμματα της Καταλονίας είναι ανίκανα να εξασφαλίσουν την επιβίωση της. Πιστεύω μάλιστα πως κάποιοι αστοί πολιτικοί παίζουν βρώμικα παιχνίδια εις βάρος των Καταλανών. Δεν θα διστάσουν να πουλήσουν τους αγώνες τους, αν τα πράγματα αγριέψουν.
Χρειάζεται επίσης να δημιουργηθούν σταθερές σχέσεις με κράτη που μπορούν να προμηθεύσουν ότι δεν μπορεί να παραχθεί στην περιοχή αλλά χρειάζεται. Εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα, στη Β. Κορέα, την Κούβα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Όμως οι αστοί Καταλανοί πολιτικοί είναι λίγοι για κάτι τέτοιο.

Τέλος επιβάλλεται η δημιουργία στρατού προσαρμοσμένου στις ανάγκες της Καταλονίας. Για να γίνουν αυτά πρέπει να αλλάξουν πολλά. Πρέπει να υπάρξει Λαϊκή Δημοκρατία αλλιώς δεν θα υπάρξει καθόλου Δημοκρατία. Όσο δεν γίνεται τίποτα απ' όσα χρειάζονται, ο χρόνος τρέχει εις βάρος της Καταλονίας... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Οκτωβρίου 2017 στις 3:14 μ.μ.

Μήτσος. Τίποτα απο όλα αυτά δεν ισχύει. Ιμπεριαλιστική είναι και η Καταλανική Αστική τάξη που επιδιώκει να κάνει ελεύθερες μπίζνες σε δικό της κράτος. Το θύμα είναι ο λαός της Καταλονίας που θα Σφαχτεί κάτω απο ξένη Σημαία. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για όλο τον Ισπανικό λαό βρίσκεται στην Ενίσχυση παντού της Κοινωνικής Συμμαχίας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποιηση των μέσων παραγωγής και Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Για αυτό παλεύουνε οι Κομμουνιστές σε ολόκληρη την Ισπανία με επικεφαλής τον Γ.Γ του Κ.Κ των λαών της Ισπανίας σ. ΑΣΤΟΡ ΓΚΑΡΣΙΑ. Και πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους όχι κάτω απο ξένη Σημαία Μήτσο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger