Home » » Αντίο Τζιμάκο...

Αντίο Τζιμάκο...

Από askordoulakos , Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 | 7:16 μ.μ.


Μαζί σου έφυγε κι ένα κομμάτι απ’τα καλύτερά μας χρόνια.
Στο καλό μεγάλε κι αγαπημένε Τζιμάκο...



ΥΓ Μια, από τις πιο μνημειώδεις ατάκες σου: «Μην πετάτε γιαούρτια στο Νταλάρα, γιατί τα μαζεύει και τα πουλάει!»





Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

14 Ιανουαρίου 2018 στις 2:04 π.μ.

Ένας τάχα μου αντισυστημικός Καραγκιόζης που τα έπαιρνε κάργα από το σύστημα λιγότερος.

14 Ιανουαρίου 2018 στις 12:31 μ.μ.

deldio= ενας ακομα εμπαθης ηλιθιος

14 Ιανουαρίου 2018 στις 3:01 μ.μ.

Δελτίο βλακείας και κομπλεξισμού

14 Ιανουαρίου 2018 στις 9:24 μ.μ.

Σε τί διαφωνείς από όλα για τον "Τζιμάκο" σου; Ότι ήταν μούφα αντισυστημικός, ότι ήταν Καραγκιόζης ή ότι τα έπαιρνε κάργα από το σύστημα; Και μόνο το γεγονός ότι το λουμπεναριό θαύμαζε τις μαλακίες που έλεγε και τον καμάρωνε που έπαιρνε τάχα θέση "απέναντι" στην εξουσία είναι για γέλια. Πού δούλευε ρε τόσα χρόνια ο αντισυστημικός; Ποιά εξουσία που ενοχλήθηκε ποτέ από τη "σάτιρά" του τον πείραξε και πώς;

14 Ιανουαρίου 2018 στις 11:29 μ.μ.

Από την Κατιούσα (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ σε εκείνους που "θυμιατίζουν¨" το "Τζιμάκο").

Μόνο που δε σταμάτησε τότε. Και θα εθελοτυφλούσε όποιος δεν έβλεπε την άλλη πλευρά του νομίσματος για τον Πανούση. Τον Πανούση που έγινε κι αυτός κομμάτι του συστήματος. Βολεύτηκε κι έβγαλε αρκετά λεφτά, έβρισκε βήμα (και χρήμα) σε ιδιωτικούς σταθμούς επιχειρηματιών και σε μαγαζιά για ζωντανές εμφανίσεις με εισιτήρια και τιμές που βαρούσαν στην τσέπη. Κι αυτό από μόνο του μπορεί να μην είναι κατακριτέο (στον καπιταλισμό ζούμε), αλλά είναι παράδοξο για κάποιον που κατέκρινε άλλους, με παρόμοιο σκεπτικό.

Τον αντιφατικό Πανούση που πήγε να τραγουδήσει σε ένα από τα πρώτα gay-pride αλλά μιλούσε ενάντια στο… “gay κατεστημένο” και τους “κουνιστούς”. Που τραγουδούσε “στης Βουλής τα έδρανα, αχ και εγώ να έκλανα” -που το έγραψε, κατά τραγική ειρωνεία ο μετέπειτα βουλευτής Ψαριανός- αλλά ύστερα από χρόνια είπε πως το κόμμα έχει το κίνημα καθηλωμένο στο 4% -μετρώντας το με καθαρά εκλογικούς όρους!

Τον Πανούση που ξέπλυνε ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, όταν έλεγε πως είναι ένα είδος αριστερής Χαμάς και κάνει την κοινωνική πολιτική που θα έπρεπε κανονικά να έχει το ΚΚΕ. Τον Πανούση που έβγαλε μαζί με τον Αγγελάκα τη δική του χυδαία “Κατιούσα” -απλή συνωνυμία με τη δική μας- κερδίζοντας ακόμα και τα εύσημα του φασίστα Τζήμερου, μετά θάνατον, που τον αποχαιρέτησε ποστάροντας αυτό ακριβώς το τραγούδι.

Αυτά δεν αναιρούν όσα γράφτηκαν στην αρχή του κειμένου, αλλά δε γίνεται να τα παραβλέψει κανείς, στη λογική “ο νεκρός δεδικαίωται”. Και δεν είναι σεβασμός να κλείνουμε μάτια και αυτιά στην αλήθεια, εξιδανικεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις (στη ζωή και στο θάνατο).

Τα λέτε αυτά, γιατί δεν τον συμπαθούσατε πολιτικά, μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Ο Πανούσης πολιτικά ήταν ανέκαθεν αλλού, αν όχι απέναντι, ήδη από την εποχή του Χημείου. Δεν ωφελεί να το κρύβει κανείς ή να υποκρίνεται. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Ο Πανούσης των Μουσικών Ταξιαρχιών και των πρώτων χρόνων μπορεί πχ να τραγουδούσε το “βάρα μας Μαλάμη”, αλλά είχε χιούμορ, μια ποιότητα, κι αυτό απέπνεε αν όχι σεβασμό, τουλάχιστον μια αναγνώριση για το ταλέντο του. Σίγουρα υπάρχουν σύντροφοι που θα έλεγαν “μ’ αρέσει στα κρυφά και ο Τζιμάκος” για να παραφράσουμε ένα στίχο από το “Νεο-Έλληνα”.

Ο Τζίμης Πανούσης των πολλών τελευταίων χρόνων, όμως, ήταν ο πρώτος που πουλούσε τον εαυτό του, τον τυποποιούσε και τον σέρβιρε με το κατάλληλο περιτύλιγμα, πασπαλισμένο με κάποιες δάφνες του παρελθόντος του. Δεν ενοχλούσε πια το σύστημα, αλλά αναπαρήγαγε σε μεγάλο βαθμό τα εύκολα κλισέ και την προπαγάνδα του. Και σου έδινε την εντύπωση ότι έβριζε το ΚΚΕ όχι μόνο από άποψη ή για τα βιώματά του, αλλά γιατί αυτό πουλούσε στο κοινό του -και όχι μόνο- και έτσι κέρδιζε επαίνους από πολλές μπάντες.
Ο Πανούσης ήταν πάντα αυτό που ήταν, αλλά κανείς Τζήμερος δε θα πόσταρε πχ την Μπαλάντα για το Χημείο, για να τον αποχαιρετήσει -όπως έκανε τώρα με την “Κατιούσα” του.

15 Ιανουαρίου 2018 στις 2:08 μ.μ.

Deldio@ Πολύ εύστοχο αυτό πού ανέβασες από τήν κατιούσα...

16 Ιανουαρίου 2018 στις 4:39 π.μ.

Ο Ν. Μπογιόπουλος για τις τοποθετήσεις "εμβληματικών κουραδοϋποδειγμάτων" μετά τον θάνατο του Τζίμη Πανούση. https://www.youtube.com/watch?v=fpOvqkRqSls&feature=youtu.be

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger