Home » , » Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την "ανομία που βασιλεύει" στην χώρα μας, - Μίζες, σκάνδαλα και "καθάρσεις"

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την "ανομία που βασιλεύει" στην χώρα μας, - Μίζες, σκάνδαλα και "καθάρσεις"

Από giorgis , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 | 11:26 π.μ.


Του  Γ. Γ.

Ένα σημερινό κείμενο από την ελληνική παρουσία της ιστοσελίδας Deutsche Welle, το οποίο κάνει λόγο για δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στον κατηγορούμενο απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου, αποτέλεσε την αφορμή σε πολιτικάντηδες και δεξιές ιστοσελίδες να αναφέρουν για την "ανομία που υπάρχει στην Ελλάδα", για την "Αθήνα που βρίσκεται στο έλεος των κουκουλοφόρων".

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την πραγματική και όχι αυτή που θέλουν να κατασκευάσουν "ανομία που βασιλεύει" στην χώρα μας, προσπερνώντας το ότι αυτή την στιγμή ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, αρκούμενοι να παραθέσουμε σε βίντεο τα όσα είπε ο συνήγορος του Φ. Ραγκούσης.

Η κομπραδόρικη από γεννησιμιού της ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό τις μεγαλύτερες κομπίνες τους τις κάνουν "νόμιμα", αφού έτσι είναι η φύση του καπιταλισμού. Προφανώς όμως δεν αρκούνται σ' αυτό. Τα όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες μας δείχνουν ότι όντος η "ανομία" επικρατεί και οι δικοί τους νόμοι για άλλη μια φορά γίνονται κουρελόχαρτο.
Αυτό όμως δεν είναι το σημαντικό. Το εντυπωσιακό, αλλά και αναμενόμενο ταυτόχρονα είναι ότι οι "ταγοί" του πολιτικού συστήματος και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, παρουσιάζονται "αιφνιδιασμένοι" με τα όσα βλέπουν το φως της επικαιρότητας.

Και εδώ μιλάμε για μια τεράστια υποκρισία. Σιγά τώρα μην μας πείσουν ότι σήμερα ανακάλυψαν τον τροχό.
Και προφανώς μιλάμε για την είδηση που μας λέει  ότι κρατικοί αξιωματούχοι "λαδωνόταν" από πολυεθνικές, αλλά ότι υπάρχει και  "τιμολογήσεις μιζών" για πολιτικά κόμματα, ώστε να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
(Δημοσιεύτηκε κατάθεση -μεγαλοστελέχους γερμανικής κοινοπραξίας, η οποία ανέλαβε και εκτέλεσε έργα του ΜΕΤΡΟ την περίοδο 2003-2007 -επί πρωθυπουργίας Σημίτη, Καραμανλή- και η οποία έφτασε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, από την Γερμανική δικαιοσύνη. Αυτή μιλάει για μίζες 370.000 ευρώ που διοχετεύονταν μέσω ενός συγκεκριμένου προσώπου στην Ελλάδα -αναφέρεται με κωδική ονομασία- σε κρατικούς αξιωματούχους αλλά και ποσοστό 5-7% που είχε τιμολογηθεί στα πολιτικά κόμματα).

Να προσπεράσουμε το γεγονός του ότι όποιο σκάνδαλο αποκαλυφθεί ειδικά αν έχει σχέση με μιζαδόρους πολιτικούς ή με χρηματισμό πολιτικών κομμάτων αποκαλύπτεται από το εξωτερικό και τις περισσότερες φορές έρχεται στην επιφάνεια από ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.
Να σταθούμε μόνο στα αντανακλαστικά Ραντανπλαν αστικής δικαιοσύνης και καθεστωτικών ΜΜΕ. (Μηδαμινό αποτέλεσμα θα έχουν, και αποσκοπούν μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων. Να καλλιεργηθεί δηλαδή η μαζική αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα έχει μηχανισμούς "αυτοκάθαρσης")

Πάμε λοιπόν στο "μακρινό" 2010, για να σας θυμίσουμε μια παλιά ιστορία και το φινάλε της.
Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης κάνει μπουκάρισμα στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας Deutsche Bahn International (DBI) -είναι η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Γερμανίας αυτή, που έπαιρνε δουλειές στο εξωτερικό.
Από τα στοιχεία που προκύπτουν αποκαλύπτεται ότι η Deutsche Bahn μέσω της εταιρίας Lahmeyer που είχε κάνει την κοινοπραξία με το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Ελλάδα, έδινε μίζες στην Ελλάδα, την Αλγερία, την Λιβύη, στην Ρουάντα και στην Ταϊλάνδη.

Μάλιστα σχετικά με την Ελλάδα αναφέρεται ότι είχαν δοθεί μίζες 315.000 ευρώ για έργα που έγιναν στον Προαστιακό σε κρατικούς αξιωματούχους που ήταν αυτοί που θα έδιναν την δουλειά.

Από τότε πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια. Κανενός "υπευθύνου¨ το αυτί δεν ίδρωσε. Κανένας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένα ΜΜΕ δεν ανέδειξε το θέμα και στην όλη υπόθεση μπήκε ταφόπλακα.

Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και σήμερα με τις καινούργιες μίζες που αποκαλύπτονται, είτε στην περίπτωση της Deutsche Bahn είναι, είτε στην υπόθεση της Novartis.  Είναι αυτό που λέει η λαϊκή ρήση: "Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα". 

Να θυμίσουμε τι έχει δηλώσει ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ, ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Ζήμενς σε συνέντευξη που είχε δώσει στον δημοσιογράφο Παντελή Βαλασόπουλο: "Εμείς στην Ζήμενς είχαμε δυο κατηγορίες χωρών με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Αυτές που ξέραμε ότι το πολιτικό σύστημα θέλει μίζες για να κάνουμε δουλειές και αυτές στις οποίες δεν χρειαζόταν. Η Ελλάδα ανήκε στις χώρες στις οποίες ξέραμε απ' την αρχή ότι πρέπει να δώσουμε μίζες γιατί αν δεν τις δίναμε εμείς θα τις δίναν οι ανταγωνιστές".  

Πλεονασμός να επαναλάβουμε εμείς ότι στο αστικό σύστημα, η οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό είναι δεμένοι «νύχι με κρέας». Αποτελούν «σάρκα μία», με τα «λαδώματα», τη φοροδιαφυγή, τις μίζες, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, την εκποίηση του κοινωνικού πλούτου κλπ να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού. Αυτά όμως είναι συνεπακόλουθα ενός καθεστώτος που πυρήνα του έχει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Επίλογος. Σε ένα σύστημα τόσο διεφθαρμένο όσο ο καπιταλισμός όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου.
Μην πέσουμε στην λούμπα να συζητάμε περί διεφθαρμένων και άφθαρτων, περί ηθικών και ανήθικων, έντιμων και ανέντιμων, εθνοπατέρων, και κρατικών αξιωματούχων. Σε μια τέτοια περίπτωση ο αποπροσανατολισμός παραμονεύει στη γωνία να μας τυλίξει με τα αόρατα πέπλα του. Κινδυνεύουμε να κοιτάζουμε το δέντρο και να μας ξεφεύγει το δάσος. 

Η ουσία είναι μία: Ο καπιταλισμός δεν «καθαρίζεται» παρά μόνο ανατρέπεται και το πολιτικό προσωπικό που τον υπηρετεί είναι ανάλογο του ανήθικου, σάπιου καθεστώτος. 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Μαρτίου 2018 στις 11:54 π.μ.

Καταρχήν η Αστική τάξη δεν είναι ...κομπραδόρικη.... Είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο απο το 1911.... στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ασφαλώς και ο Καπιταλισμός δεν γίνεται ανθρώπινος. Θα ανατραπεί με τον αγώνα του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με Εξοδο απο την Ε.Ε και Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Πάνω απο όλα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger