Home » , » Το θράσος του πάμπλουτου μπασιμπουζούκη, Παντελή Καψή, που συμπλήρωσε τον οχετό του Τσίμα ενάντια στον "Ρουβίκωνα"

Το θράσος του πάμπλουτου μπασιμπουζούκη, Παντελή Καψή, που συμπλήρωσε τον οχετό του Τσίμα ενάντια στον "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 | 10:06 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Παραλλάζοντας το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλες αυτές τις μέρες από την τηλεόραση του Αλαφούζου κάνει σεργιάνι δημοσιοκαφρικό χαφιεδότσουρμο. 

Σήμερα τον Παύλο Τσίμα αντικατέστησε ο Παντελής Καψής αλλά μόνο στην καρέκλα.
Ο χαβάς όμως που ακούμε όλες αυτές τις μέρες από την τηλεόραση του Αλαφούζου παρέμεινε ο ίδιος, όπως ίδιος είναι και ο μαέστρος που τον συντονίζει.
Μας είπε λοιπόν αυτός ο "έγκυρος"  πολιτικός σχολιαστής ότι η κυβέρνηση «φέρνει μεγάλη ευθύνη» γιατί δείχνει «Μονόπλευρη ανοχή σε ορισμένα φαινόμενα, με τον κύριο Τόσκα να μιλάει για μωρά του "Ρουβίκωνα"» -παριστάνοντας ότι αγνοεί την συνέχεια της δήλωσης του υπουργού μπάτσων και καταστολής ο οποίος συμπλήρωσε ότι αποδίδει αυτόν τον χαρακτηρισμό γιατί θεωρεί ότι τα μέλη της αναρχικής ομάδας έχουν "πρωτόγονη πολιτική σκέψη" ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα του στον ομόσταυλο του λέγοντας ότι «ήταν πολύ καλό το χθεσινό σχόλιο του Παύλου Τσίμα».

Ο Παντελής Καψής είναι παλιά καραβάνα στο δημοσιοκαφρικό κουρμπέτι. Το ίδιο παλιά είναι και η εμπάθεια που εκδηλώνει απέναντι στην αναρχική ομάδα και τον έχουμε ξανακούσει από το ίδιο μετερίζι των αστών να μας λέει ότι  «ο Ρουβίκωνας με τις ευλογίες κυβερνητικών στελεχών κινείτε ανενόχλητος» και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Για να δούμε όμως ποιος είναι ο δημοσιοκάφρος που έχει αναλάβει την "ενημέρωσή" μας. (Ολα αυτά τα καλόπαιδα τα έχουμε "φακελώσει" στο αρχείο του ιστότοπου μας)

Αυτός ο τύπος λοιπόν, -που για να μην ξεχνάμε προέρχεται από την «ανανεωτική αριστερά», ενώ υπήρξε και αρθρογράφος του «Θούριου», έντυπο της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος»-, έχει μια «αξιοθαύμαστη» πορεία τα τελευταία χρόνια, κι αυτό το κατόρθωσε κύρια λόγω οικογενειακών καταβολών. Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Γιάννης Καψής ο οποίος ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, είχε «άκριες» σε όλο το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο.

Στα βήματα του πατέρα του, λοιπόν, και ο Παντελής Καψής βρίσκεται να δημοσιογραφεί στο συγκρότημα Λαμπράκη με μισθό πάνω από 18.000 ευρώ τον μήνα, ενώ όταν ο ΔΟΛ κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας που είχε μαζί του, του δίνει σαν αποζημίωση πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ!!!  

Στην συνέχεια τον Δεκέμβρη του 2011 ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα σαν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.
Η κατάληξη του αυτή υπήρξε σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών του, αφού σαν διευθυντής των φυλλάδων του ΔΟΛ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υποστήριξε τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργού, απαξιώνοντας εντελώς το όνομα του Φ. Πετσάλνικου που είχε ακουστεί να διεκδικεί την ίδια θέση. 
Βρίσκεται δηλαδή σε ένα υψηλά αμειβόμενο κυβερνητικό πόστο με αρμοδιότητες που μπορεί να του αποδώσουν και άλλα πράγματα πέρα από την αναγνώριση και τον μισθό του.

Ερχεται Ιούνης του 2013, οι πολιτικές καταστάσεις έχουν αλλάξει στην χώρα και ο Αντώνης Σαμαράς δεν αφήνει αναξιοποίητο ένα άτομο με το "πολιτικό βεληνεκές" που διαθέτει ο Παντελής Καψής. Τον διορίζει Υφυπουργό, παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 
Εχουμε δηλαδή έναν τύπο «φυτευτό», αφού ποτέ δεν εκλέχτηκε αλλά πάντα κατόρθωνε να βρίσκεται σε καίριες θέσεις μέσω «γνωριμιών».

Για τις «αποδόσεις» του, σ’ αυτό το πόστο έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 

Αυτό που μας εξοργίζει σήμερα είναι το θράσος που έχουν κάτι τέτοιοι μπασιμπουζούκηδες σαν τον Π. Καψή να βγαίνουν και να εξαπολύουν τον οχετό τους ενάντια σε μια συλλογικότητα που αν μη τι άλλο τα μέλη της αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, ενώ βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο του αστικού κράτους. (Σήμερα μάλιστα δικαζόταν μέλη του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση που είχαν κάνει στην Ισπανική πρεσβεία. Τελικά η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε για τον Δεκέμβρη) 

Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά παιδιά απ’ τον «Ρουβίκωνα». Δυο μάλιστα αρθρογραφούν και στον ιστότοπο μας. Ξέρω δηλαδή από «πρώτο χέρι», πώς τα «φέρνουν βόλτα» στην καθημερινότητά τους.

Γι’ αυτό μου φαίνεται εξωφρενικά προκλητικό, πάμπλουτα άτομα σαν τον Παντελή Καψή, δημοσιοκάφροι που τόσα χρόνια μας λένε ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις, να σφαγιαστούν ακόμα περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα … «για να σωθεί η χώρα», τώρα να στρέφονται απέναντι σε αγωνιστές που με το δικό τους οπτικό πρίσμα, παλεύουν ενάντια στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Για μας είναι ξεκάθαρο: Να σώσουν το παντεσπάνι τους και να υπερασπιστούν τα  συμφέροντα των αφεντικών τους αγωνίζονται όλα αυτά τα θρασίμια του καθεστώτος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger