Home » , » Νέα αυταρχική κυβερνητική πρόκληση. Γκρέμισαν κτήριο όπου στεγαζόταν κατάληψη Αυτοοργανωμένου Γυμναστηρίου.

Νέα αυταρχική κυβερνητική πρόκληση. Γκρέμισαν κτήριο όπου στεγαζόταν κατάληψη Αυτοοργανωμένου Γυμναστηρίου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 | 9:47 π.μ.

Τέτοια κατασταλτική πολιτική απέναντι σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους όμως αυτή που εφαρμόζει σήμερα η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν έχει ίσως να επιδείξει καμιά από τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν.
Οσοι/ες συμμετέχουν σε κάθε τέτοιο εγχείρημα δεν είναι ότι κινδυνεύουν να βρεθούν κάποια στιγμή μαχαιρωμένοι από την εισβολή κάποιου δολοφονικού ναζιστικού "τάγματος εφόδου", όπως έγινε πριν κάποιους μήνες στον Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να δουν αυτό που με τόση προσπάθεια και μεράκι είχαν στήσει να ισοπεδώνεται γιατί απλώς έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και χτες. Κατακαλόκαιρο και σε μια χρονική στιγμή που δεν υπήρχε κανένας μέσα στο Κατειλημμένο Γυμναστήριο που στεγάζεται στην οδό Ειρήνης Αθηναίας & Πουλχερίας 5, μπουλντόζα την οποία συνόδευε μεγάλη αστυνομική δύναμη -προφανώς για να καταστείλει τις πιθανές αντιδράσεις που θα υπήρχαν- κατεδάφισε το κτίριο όπου υπήρχε η κατάληψη του Αυτοοργανωμένου Γυμναστηρίου.

Κτίρια μπορεί να γκρεμίζει η κυβέρνηση. Την θέληση και την απόφαση κάποιων νέων παιδιών όμως, να προτείνουν ένα άλλο τρόπο ζωής, την σωστή αξιοποίηση του όποιου ελεύθερου χρόνου υπάρχει, δεν θα μπορέσει να την καθυποτάξει.
Το μόνο που καταφέρνει για άλλη μια φορά είναι να μας δείξει πόσο αυταρχική είναι και φυσικά τέτοιες προκλήσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger