Home » , » 72 χρόνια απ’ τη δολοφονία του κομμουνιστή δημοσιογράφου Κώστας Βιδάλη. – Συγκλονιστικές μαρτυρίες και γι’ αυτό το έγκλημα των «εθνικοφρόνων»

72 χρόνια απ’ τη δολοφονία του κομμουνιστή δημοσιογράφου Κώστας Βιδάλη. – Συγκλονιστικές μαρτυρίες και γι’ αυτό το έγκλημα των «εθνικοφρόνων»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 | 4:27 μ.μ.


Ηταν σαν σήμερα 14 Αυγούστου του 1946 όταν ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Κώστας Βιτάλης δολοφονείται μετά από άγρια βασανιστήρια από τους συμμορίτες του Σούρλα.

Το πώς έχασε την ζωή του ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» από τους πρώην συνεργάτες των κατακτητών, ληστές και δολοφόνους που αποτελούσαν αυτή την εξοπλισμένη από αγγλικά όπλα και με «προστασία» του επίσημου κράτους  συμμορία, το παραθέτουμε παρακάτω από εκτενή αποσπάσματα του βιβλίου του Λάζαρου Αρσενίου «Η δολοφονία του Κώστα Βιδάλη».

Θεωρήσαμε σκόπιμο επίσης, να αναπαράγουμε κείμενα από το ίδιο βιβλίο που μας δείχνουν την κατάσταση που επικράτησε στην Θεσσαλία –ανάλογη κατάσταση επικρατούσε και σε όλη την Ελλάδα- μετά την εγκληματική συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση του οπλισμού του ΕΛΑΣ.

 …. Στην ύπαιθρο της Θεσσαλίας συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα. Σχεδόν αμέσως με την εγκατάσταση κρατικών Αρχών στις πόλεις και την παράδοση των όπλων από τις μονάδες του ΕΛΑΣ, εμφανίζονται στην ύπαιθρο συμμορίες ενόπλων της Δεξιάς, που παίρνουν το όνομα από τον αρχηγό τους. Στην περιοχή Φαρσάλων, π.χ. εμφανίζονται οι Σούρληδες, με αρχηγό τον Γρηγόρη Σούρλα, στην περιοχή του Βόλου οι Καλαμπαλίκηδες και Αρχιμανδρίτηδες, στον Αλμυρό οι Κουντούρηδες, στη δυτική Θεσσαλία οι Βουρλάκηδες και Μπισδαίοι, οι Ταμπούρηδες αλλού κ.λ.π.

Τον πρώτο καιρό, όλες οι συμμορίες αριθμούν κάμποσες εκατοντάδες μέλη. Τα πιο δυναμικά από αυτά είναι πρώην συνεργάτες των κατακτητών, ληστοτρόφοι και γνωστοί κλέφτες της υπαίθρου. Τα άλλα προέρχονται από βασιλόφρονες και δεξιούς, παρασυρμένους αγρότες και νομάδες αντιΕΑΜίτες.
Ο οπλισμός τους είναι καινούργιος αγγλικός με αυτόματα και η στολή μερικών επίσης καινούργια αγγλική. Πού τα βρήκαν όλα αυτά; Τους τα έδωσαν με «τρόπο» οι Αγγλοι, που στρατοπέδευαν στη Θεσσαλία.

Κάθε ομάδα κινείται σε περιοχή καθορισμένη από κάποια αόρατη αρχή ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger