Home » , » Η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον Ρουβίκωνα

Η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον Ρουβίκωνα

Από giorgis , Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 | 1:50 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Είναι αλήθεια αυτό που γράφει σήμερα συντάκτης της εφημερίδας Realnews -ο Θάνος Σωτήρης- ότι έχει δηλαδή στην κατοχή του "απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον Ρουβίκωνα". 
Η εκτίμησή μας είναι ότι η υπουργός Κατερίνα Παπακώστα του την προμήθευσε. Αυθαίρετη υπόθεση θα πείτε, αλλά έχουμε έναν συλλογισμό στον οποίο βασίζουμαι την εκτίμησή μας, αλλά δεν είναι σκόπιμο να τον παραθέσουμε.

Επί της ουσίας τώρα και σύμφωνα με όσα γράφει το δημοσίευμα (Αν κατορθώσουμε και έρθει στην κατοχή μας «η πολυσέλιδη απόρρητη αναφορά που διαβιβάστηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν αναλάβει την "υπόθεση Ρουβίκωνας", προς την ιεραρχία του Σώματος» και αν κρίνουμε ότι υπάρχει λόγος θα επανέλθουμε).

Η πρώτη αίσθηση που μας αφήνει η ανάγνωση του δημοσιεύματος είναι ότι πρόκειται περί μιας αστειότητας των μπάτσων που έφτιαξαν αυτό το κείμενο. 
Είναι τώρα να πάρει κανείς στα σοβαρά συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσης του τύπου "σημειώνουμε με ιδιαίτερη έμφαση τη συνεπή και συχνή παρουσία του ιδρυτικού μέλους της συλλογικότητας Γιώργου Καλαϊτζίδη στο facebook, με σχεδόν καθημερινές αναρτήσεις, που θεματικά ξεκινούν από αιχμηρά πολιτικά σχόλια, ανάληψη ευθύνης για διάφορες δράσεις, και φτάνουν μέχρι την αποκάλυψη επόμενου στόχου, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα, με ανάρτηση μάλιστα φωτογραφιών της βρετανικής πρεσβείας ως απάντηση σε δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα";.

Και καλά ρε τζιμάνια αφού σας αποκαλύπτεται ο "επόμενος στόχος" πώς γίνεται συνέχεια σε κάθε ενέργεια της αναρχικής ομάδας να πιάνεστε στον ύπνο; 

Και η ανοησίες της απόρρητης έκθεσης συνεχίζονται. 
Μας γράφει ότι "από το 2015, οπότε αρχίζει η ακτιβιστική δράση της ομάδας έχουν ταυτοποιηθεί 134 μέλη της"
Κι αυτό το συμπέρασμα το βγάζει γιατί όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν προσαγωγές και συλλήψεις, σε δράσεις της αναρχικής ομάδας, έχοντας σχηματιστεί 63 δικογραφίες σε βάρος μελών του "Ρουβίκωνα", αρκετές απ' αυτές κατέληξαν σε καταδικαστικές αποφάσεις
Προφανώς δεν έχει περάσει από το μυαλό των μπάτσων ότι στα 4 χρόνια παρουσίας της αναρχικής ομάδας θα έχουν υπάρξει "αποστρατεύσεις", θα έχουν αναπληρωθεί με "νέο αίμα" και ότι μια συλλογικότητα που κρατάει στοιχειώδες κανόνες συνωμοτικότητας πάντα έχει "ασταμπάριστα" μέλη. 

Αλλά εντάξει. Είναι λογικό η ασφάλεια να γνωρίζει κάποια άτομα του "Ρ". Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Απολύτως τίποτα όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της απόρρητης έκθεσης και θα δούμε παρακάτω.

Από κει και πέρα η απόρρητη έκθεση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αλλεπάλληλα φιάσκα των μπάτσων, από την δράση του "Ρ" με εκφράσεις όπως: "για να υπάρξει αποτελεσματική παρακολούθηση των μελών του Ρουβίκωνα θα πρέπει η Ασφάλεια να μην ασχολείται με τίποτε άλλο" γιατί όπως ισχυρίζονται «είναι δύσκολη η επιτήρηση του "στρατηγείου" του Ρουβίκωνα, της κατάληψης ΒΟΞ στην καρδιά των Εξαρχείων» και για τον ίδιο ... γεωγραφικό λόγο είναι επίσης δύσκολη η παρακολούθηση των ηγετικών στελεχών του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται μπατσάδικες πηγές: «για την αποτελεσματική παρακολούθηση ενός αντιεξουσιαστή, που κινείται κυρίως στα Εξάρχεια, χρειάζονται πέντε άτομα ανά βάρδια, δηλαδή -μαζί με τα ρεπό του προσωπικού- είκοσι άτομα ανά "ύποπτο" την ημέρα». Προφανώς αυτό είναι αδύνατον.

Συμπέρασμα: Αν κρίνουμε απ' αυτή την "γεύση" που πήραμε από το δημοσίευμα της Realnews βαριεστημένοι μπάτσοι κάθισαν και έγραψαν μια φιλολογική έκθεση, κατόπιν εντολής των ανωτέρων τους φυσικά, οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν από την εμμονή που έχει η πολιτική τους προϊστάμενη Παπακώστα μ' αυτή την αναρχική ομάδα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger