Home » , » Όταν η γενικότερη πολιτική απαιτεί ανθρωποθυσίες, μια είναι η επιλογή: Να την αλλάξουμε πριν μας φάνε.

Όταν η γενικότερη πολιτική απαιτεί ανθρωποθυσίες, μια είναι η επιλογή: Να την αλλάξουμε πριν μας φάνε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 | 6:14 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Στην προηγούμενη Κατοχή από τους Γερμανούς τα κάποια συσσίτια που οργάνωσαν οι κατοχικές κυβερνήσεις, ήταν μια ασπιρίνη για τον καρκίνο. Οι χιλιάδες νεκροί από την πείνα έδειξαν πως βοήθησαν ελάχιστα τους πεινασμένους και βασανισμένους Έλληνες.
Οι κατακτητές κι οι ντόπιοι συνεργάτες τους φρόντιζαν να λεηλατούν συστηματικά τα αγαθά και να δημιουργούν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης με απώτερο σκοπό τον αφανισμό ενός λαού, που αντιστάθηκε στα σχέδιά τους.

Σήμερα οι δοσίλογοι και οι ναζί της ΕΕ θεώρησαν πως οι ουρές για ένα πιάτο φαΐ έχουν κακό αντίκτυπο για το νέο Ράιχ και τις Ευρωπαϊκές αποικίες. Έτσι δίνουν στους πλέον εξαθλιωμένους το αντίτιμο μιας μερίδας φαγητού την ημέρα ώστε να μην βλέπουμε την κατάντια εξ αιτίας των Μνημονίων και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που εφαρμόζουν.

Αλλά ο σαδισμός, ο ναζισμός και ο νεοφιλελευθερισμός είναι τόσο στενά δεμένοι που δεν εφαρμόζεται νεοφιλελεύθερη πολιτική χωρίς βασανιστήρια.
Την ίδια στιγμή που οι κλέφτες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, γενικά όλων των αστικών συμμοριών λεηλατούν συστηματικά το δημόσιο χρήμα, την ώρα που απατεώνες, μιζαδόροι, διεφθαρμένα λαμόγια αρπάζουν ότι βρουν, τα κομματόσκυλά τους λυσσάνε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δηλαδή το σύγχρονο συσσίτιο.

Δεν μας κάνει εντύπωση ο κανιβαλισμός τους. Πάντα καθάρματα ήταν οι καπιταλιστές και καθάρματα παραμένουν. Σε κάθε καταστροφή κάποιοι βλέπουν ευκαιρίες.
Μετά το 1922 πχ λήστευαν τους πρόσφυγες και τους εκμεταλλεύονταν ποικιλοτρόπως. Όχι μόνον αυτό, αλλά τους έβριζαν και από πάνω.
Την κατοχή 1941 - 1945 έκαναν μαύρη αγορά και πρόδιδαν αντιστασιακούς. Πολλοί πλούτισαν από τη δυστυχία των άλλων.

Σήμερα ζητάνε μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων, για να υπάρχει όσο το δυνατό περισσότερη απελπισία κι εξαθλίωση ώστε να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα θύματά τους. Οι συντάξεις, των άλλων όχι οι παχυλές των παρασίτων, βαπτίζονται «γενναιόδωρες» αποσιωπώντας το γεγονός ότι το πρόβλημα στα ταμεία υπάρχει εξ αιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην ανεργία και την καταλήστευση του εθνικού πλούτου από μια χούφτα καπιταλιστών.

Τα μόνα πραγματικά χρήματα που κυκλοφορούν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Τα κεφάλαια των πλουτοκρατών, κατά βάση, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Το χρήμα όταν μεταναστεύει είναι πάντα καλοδεχούμενο, οι άνθρωποι όχι. 

Βέβαια υπάρχουν και οι κομμουνιστές. "Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν επίκαιρο όσο ποτέ το ιστορικό δίδαγμα από την πάλη της δεκαετίας του 1940, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τον πόλεμο, τις κρίσεις, τη φτώχεια, το τέρας του φασισμού", τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

Λαμπρό παράδειγμα συνεπούς αγωνιστικής στάσης είναι και του δημάρχου Πάτρας. Τελευταίο παράδειγμα του. η πάλη του κομμουνιστή Κώστα Πελετίδη και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας να μειώσει τα δημοτικά τέλη στους δικαιούχους ΚΕΑ.
Θα τα καταφέρουν; Πιθανόν και όχι. Γιατί; Γιατί οι υπόλοιποι έχουν αντίρρηση. Το Κράτος δεν συνεργάζεται με το Δήμο και χωρίς συνεργασία δε βλέπω προκοπή.
Πολλά τα προβλήματα και θα φανούν στην πράξη.
Με τους Γερμανούς και τις ΗΠΑ πάντως οι αστοί πολιτικοί συνεργάζονται μια χαρά. Είναι η συνήθεια.
Τι να σου κάνει κι ένας δήμαρχος; Ότι μπορεί. Όταν όμως η γενικότερη πολιτική απαιτεί ανθρωποθυσίες μια είναι η επιλογή: Να την αλλάξουμε πριν μας φάνε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger