Home » , » Μαζικό και δυναμικό το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο

Μαζικό και δυναμικό το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 | 3:15 μ.μ.

Εκατοντάδες ήταν οι μαθητές/ιες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και πραγματοποίησαν σήμερα μια δυναμική και μαζική διαδήλωση στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

"Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία! Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει χειρότερο το σχολείο ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!!!"
Αυτό είναι το μήνυμά μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό", τονιζόταν στο κάλεσμα αγώνα.

Και η συμμετοχή της μαθητιώσας νελοαίας στην κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή. «Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», ήταν το κεντρικό σύνθημά τους, ενώ ένα άλλο πανό έγραφε: «Παιδεία για ανθρώπους, όχι για μηχανές».
Οι μαθητές διατράνωσαν την θέληση τους να παλέψουν «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει», ενώ παράλληλα εκτίμησαν ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας τους στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τους οδηγούν στην παραπαιδεία.

Δεν έλειψαν και κάποιες αψιμαχίες μεταξύ μαθητών και δυνάμεων καταστολής στο Σύνταγμα, κάτι που στοίχισε την προσαγωγή τριών μαθητών στην Ασφάλεια.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger