Home » , » Πεδίο μάχης το κέντρο του Παρισιού

Πεδίο μάχης το κέντρο του Παρισιού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 | 5:26 μ.μ.


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές -οι Γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για 36.000 αλλά σαφώς είναι πολλοί περισσότεροι- έχουν κατακλύσει τους δρόμους Γαλλικών πόλεων με το κέντρο του Παρισιού αυτή την στιγμή να θυμίζει πεδίο μάχης!

Τα Γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από τις συγκρούσεις που γίνονται αυτές τις ώρες στις Λεωφόρους γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και στα Ηλύσια Πεδία.

Οι πάνω από 4.000 αστυνομικοί και οι ειδικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να καταστείλουν τους διαδηλωτές και η κυβέρνηση του  Εμανουέλ Μακρόν,έχει πρόβλημα να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί.

Οι τραυματίες μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 20 ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 115 συλλήψεις διαδηλωτών.

Η Γαλλική κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού εσωτερικών Κριστόφ Καστανε, αποδίδει τα επεισόδια σε "1.500 ταραξίες", ενώ τα δακρυγόνα και οι αντλίες νερού που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψουν την δυναμική των διαδηλωτών που συγκρούονται σώα με σώμα με τους μπάτσους.

Υ.Γ: Φαντάζεστε τι θα είχε ακουστεί στην χώρα μας αν διαδηλωτές πυρπολούσαν περιπολικά και συγκρουόταν σώμα με σώμα με τους μπάτσους; Στην Γαλλία πάντως κανείς δεν μιλάει για προβοκάτορες ...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger