Home » , » Απ' τον Μένιο Κουτσόγιωργα στον Παύλο Πολάκη - «Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε»

Απ' τον Μένιο Κουτσόγιωργα στον Παύλο Πολάκη - «Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε»

Από giorgis , Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 | 9:16 μ.μ.

Του  Γ. Γ

Οσοι/ες έχουμε μια πολιτική διαδρομή κάποιων δεκαετιών και δεν φύρεψε εντελώς η μνήμη μας, αν μπήκαμε στην διαδικασία να παρακολουθήσουμε σήμερα την συζήτηση στην βουλή όπου δέσποσε η φημολογούμενη τηλεφωνική υποκλοπή Πολάκη - Στουρνάρα, και τους σχετικούς διαλόγους βουλευτών σε ενημερωτικές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σίγουρα θα αναλογιστήκαμε τους στίχους του τραγουδιού "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν".

Κι αυτό γιατί ασυναίσθητα η σκέψη σου γυρίζει πολύ πίσω, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του "80 με τις μνημειώδεις -προσχηματικές- αντιπαραθέσεις στην βουλή μεταξύ του τότε ΠΑΣΟΚικού κυβερνητικού ντόμπερμαν Μένιου Κουτσόγιωργα και στον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγό της Ν.Δ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 
Σε κάθε καταγγελία για τα πεπραγμένα κυβερνητικών στελεχών η κατακλείδα της απάντησης του Μένιου Κουτσόγιωργα ήταν πάντα η ίδια: «Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε». Ετσι προσπερνώντας κάθε φερόμενη ατασθαλία της τότε κυβέρνησης και στελεχών της, που ερχόταν στην δημοσιότητα, ο τότε κυβερνητικός αξιωματούχος άρχιζε να μιλάει για το αμαρτωλό παρελθόν της δεξιάς.

Ετσι ακριβώς και σήμερα οι Συριζαίοι ... ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα. 
Ναι, το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο Πολάκης δεν έπρεπε να είναι καν θέμα. Το ότι όμως ο υφυπουργός ηχογραφεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες -άσχετα αν αυτό τυπικά δεν μπορεί να αποδειχθεί- και με στον τρόπο που μιλάει στον κεντρικό τραπεζίτη, δείχνει για άλλη μια φορά την σαπίλα του αστικού πολιτικού σκηνικού.
(Ας μην ξεχνάμε και το ποιόν του συνομιλητή του Πολάκη: -«Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί». Αλέξης Τσίπρας 21/3/2013).

Ασχετα το ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχτηκε για το αν υπάρχει υποκλοπή είναι σίγουρο ότι θα αποβεί άκαρπη, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα πιστέψουν ότι δεν έγινε (είναι συζητήσιμο γιατί δημοσιοποιήθηκε).

Η ουσία όμως είναι άλλη. Το ότι οι αλληλοεκβιασμοί, οι μαφιόζικες μέθοδοι και τα υπόγεια μαχαιρώματα είναι ίδιο χαρακτηριστικό του πολιτικού προσωπικού των αστών.
Αν μάλιστα παρακολούθησε κανείς σήμερα τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και με τον τρόπο που προσπάθησαν τα κυβερνητικά στελέχη να δώσουν κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό θα συμφωνήσει με την αρχική μας διαπίστωση. Οτι το "δόγμα" Μένιου Κουτσόγιωργα είναι διαχρονικό, αλλά παράλληλα, οι νεότεροι απέκτησαν και ... ιστορικά μαθήματα.

Ποιος θυμόταν ας πούμε τις τηλεφωνικές υποκλοπές επί εποχές Γρυλάκη και Τόμπρα; Τις έφερε όμως σήμερα στην επιφάνεια η διαμάχη βουλευτών Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος γνωρίζει την υπόθεση με για το υποκλαπέν DVD από το "Πρώτο Θέμα" της υπόθεσης Ζαχόπουλου; Μας το επανέφεραν στην μνήμη μας οι κυβερνητικοί εθνοπατέρες.
Κοντά σ' αυτή ξανακούσαμε για την απολογία του Τσουκάτου για τα "μαύρα" χρήματα, "χορηγίες" που παίρνουν από τους πλουτοκράτες τα αστικά κόμματα, για τον καπιταλιστή που χρηματοδοτεί την λειτουργία των γραφείων της Ν.Δ, για κάποιον εφοπλιστή που δίνοντας 1.8 εκατ. ευρώ κρατάει στην ζωή το χρεοκοπημένο "Πρώτο Θέμα", για το ίδιο πρόσωπο που έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με με 800 χιλιάδες ευρώ

Ομορφος κόσμος ηθικός, που έλεγε και ο ποιητής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger