Home » , » Ιδιοκτήτες ΜΜΕ: Μια διαχρονική κατάσταση

Ιδιοκτήτες ΜΜΕ: Μια διαχρονική κατάσταση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 | 10:35 μ.μ.

Αξιο αναπαραγωγής είναι το κείμενο που υπογράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος και δημοσιεύεται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Δεν είναι απλώς ότι μας δίνει μια εικόνα από την φαυλοκρατία που επικρατούσε επί κυβέρνησης Ν.Δ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και το πώς τα 'δικά τους παιδιά" αναλάμβαναν κρατικές θέσεις με αστρονομικούς μισθούς. (Υψηλά αμειβόμενες αργομισθίες στην ουσία).
Το κυριότερο είναι ότι απεικονίζει μια διαχρονική κατάσταση. Το ότι δηλαδή όποιος έχει λεφτά μπορεί να δημιουργήσει ένα ΜΜΕ και φυσικά να το χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει τις δικές του επιχειρηματικές και πολιτικές του σκοπιμότητες.
Εξυπακούεται ότι η "ΕφΣ" αποκτάει άλλον έναν ανταγωνιστή γι' αυτό και αποκαλύπτει το "προβληματικό" ποιόν του.
Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον Στέλιο Συρμόγλου -λογικά πρέπει να είναι "αχυράνθρωπος"- ο οποίος παρουσιάζεται  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κάποιας εταιρείας η οποία σκοπεύει να εκδώσει σύντομα ημερήσια εφημερίδα.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο γι' αυτό το νέο εκδοτικό εγχείρημα, πέρα από όσα μας γνωστοποιεί το κείμενο του Γ. Πετρόπουλου, ενώ θα πρέπει να θεωρήσουμε ρητορικά και άνευ ουσίας τα ερωτήματα που θέτει στην κατακλείδα του άρθρου του:

Τα ΜΜΕ είναι ξέφραγο αμπέλι;

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούσε η είδηση ότι ετοιμάζεται μια νέα εφημερίδα -όχι αμιγώς πολιτική- στην οποία θα έχει εμπλοκή και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σήμερα στον zoornalistas έστειλε επιστολή, με διευκρινίσεις επί του θέματος, ο φερόμενος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της -υπό έκδοση- νέας εφημερίδας, κ. Στέλιος Συρμόγλου.

Γράφει ο κ. Συρμόγλου στον zoornalistas :

Σχετικά με το δημοσίευμα σας περί έκδοσης νέας εφημερίδας, που δεν θα έχει αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα, με εμπλοκή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, σας γνωστοποιούμε:

1. Ότι όντως θα εκδοθεί ημερήσια εφημερίδα της οποίας ηγούμαι ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

2. Ότι ουδεμία σχέση έχει το εκδοτικό μας εγχείρημα με τον επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

3. Ότι όντως Διευθυντής της νέας εφημερίδας έχει αναλάβει ο κ. Χρ. Μουλίνος.

Για την Tabloid ΜΙΚΕ

Δρ. Στέλιος Συρμόγλου

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Ποιος είναι ο κ. Συρμόγλου; Εγώ δεν θα πω τίποτα. Θα αφήσω σε σας να τα διαβάσετε.

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγραψε στις 23-2-2014:

«Τρελό πάρτι στήθηκε την εξαετία 2005-2010 με το “Εργο Πολιτών” υπό τον Στέλιο Συρμόγλου και με αναφορά κατευθείαν στον τότε πρωθυπουργό - Είχε μισθό πάνω από  9.000 ευρώ το μήνα, πανάκριβα γραφεία, πλούσια αμοιβόμενο προσωπικό αλλά ελάχιστο έργο - Τι αποκαλύπτει το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης»

Το iefimerida, επίσης, έγραψε στις 23-2-2014:

«Ο δημοσιογράφος και καθηγητής πανεπιστημίου Στέλιος Συρμόγλου ήταν ο άνθρωπος που, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, διαχειρίστηκε 8 εκατ. ευρώ περίπου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Εργο Πολιτών» αποστολή της οποίας ήταν να... μετρήσει τις εθελοντικές οργανώσεις και να συντονίσει τις δράσεις τους».

Ο κύριος αυτός απασχόλησε τότε και τα κανάλια ενώ έγινε αντικείμενο σάτιρας για τα χάλια αυτής της χώρας στους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ.

Δείτε το σχετικό video


Ορισμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, τα κόμματα και κάθε αρμόδιο.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι τα ΜΜΕ είναι η τέταρτη εξουσία που ελέγχει τις άλλες τρεις θεσμοθετημένες, δηλαδή τους πυλώνες του πολιτεύματος.

Κι είναι επίσης γνωστό και κοινώς παραδεκτό πως αυτή η τέταρτη εξουσία δεν επηρεάζει μόνο τους πολίτες παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση συνείδησης. Επηρεάζει αποφασιστικά- και ενίοτε ασκεί αποφασιστική πίεση στην κατεύθυνση που θέλει- τις άλλες τρεις εξουσίες.

Είναι δυνατόν μια τέτοια εξουσία που είναι τα ΜΜΕ να δίνεται χωρίς έλεγχο σε όποιον έχει ή σε όποιον μπορεί να αποκτήσει τα χρήματα που χρειάζονται;

Τελικά υπάρχει ευνομούμενη Πολιτεία στο χώρο του Τύπου; Ή μήπως ο Τύπος και γενικότερα τα ΜΜΕ είναι ξέφραγο αμπέλι που μπορεί να μπαίνει ο οποιοσδήποτε, ό,τι κι αν έχει κάνει, απ' όπου κι αν προέρχεται; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Φεβρουαρίου 2019 στις 8:48 π.μ.

Aυτη η φυλλαδα που ακουει στο ονομα Εφ των Συντακτων ειναι ενα θυμιατηρι του
συριζα και αλλιμονο σ οποιον τολνησει να γραψει εστω κι ενα ψυγμα κριτικου
λογου εναντια στον ``αριστερο`` συριζα ε τοτε τον περιμενει η δαμοκλειος σπαθη
της της παντοτεινης φιμωσης και λογογοκρισιας Γι αυτο αυτη η φυλλαδα καλα θα
κανει να μαθει πρωτα τη σημαινει ελευθερια του λογου και υστερα να ασχπλειται
με τ αλλα ΜΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger