Τη βάψαμε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 | 3:48 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Την πατήσαμε άσχημα. Είμαστε άτυχοι. Ειδικά οι Κύπριοι την έχουν βαμμένη. Δυστυχώς η Αμερικάνικη πολυεθνική Exxon Mobil βρήκε κοίτασμα φυσικού αερίου, που φτάνει ως τα 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τι θα πει αυτό πρακτικά: Φυσικά τρελά κέρδη για τον Αμερικανικό Κολοσσό. Το κοίτασμα είναι εξαιρετικά μεγάλο, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια.
Για την Κύπρο όμως σημαίνει μπελάδες. Η Τουρκία θα θελήσει μετρικό. Η Κύπρος φυσικά θα πει "θα το χαρίσουμε εμείς στα αφεντικά, τους Αμερικάνους" και μπορεί να πιαστούν. Αυτό θα πει πως θα βρεθούμε κι εμείς μπλεγμένοι στον ανταγωνισμό των κεφαλαιούχων.

Δώσε βάση καλέ μου αναγνώστη, τι έγινε σε όλες τις μικρές χώρες (τονίζω το μικρές), που βρέθηκαν θησαυροί. Πλάκωσαν οι μεγάλοι για να τους πάρουν. Όχι μόνο αυτό, αλλά πλιατσικολόγησαν και τα υπόλοιπα. Έτσι:

Στη Σαουδική Αραβία που έχει πετρέλαιο, έχουμε μια στυγνή, απάνθρωπη τυραννία των Σεΐχηδων που είναι ακόμα στο Μεσαίωνα, όσον αφορά τη νοοτροπία.
Στη Βενεζουέλα το πάνε για εμφύλιο οι ακροδεξιοί προδότες που παρακαλάνε τους Γιάνκηδες να κάνουν επέμβαση για να πάρουν τα αποθέματα του μαύρου χρυσού. Τόσο πατριώτες.
Στο Ιράν κυρώσεις, στο Ιράκ κατοχή, το Κουβέιτ ακόμα να συνέλθει από την εισβολή, στη Συρία χαμός. Σκληρότατος πόλεμος που δεν τέλειωσε ακόμα κι η χώρα ερείπια.
Και να ήταν μόνο το πετρέλαιο;

Χώρες που έχουν διαμάντια: Εκτός από τις μεγάλες δυνάμεις, που δεν πιάνονται (Ρωσία Κίνα) στο Ζαΐρ προβλήματα. Οικονομία διαλυμένη, πόλεμοι κλπ.
Από τις πιο φτωχές χώρες, 477 δολάρια κατά κεφαλή εισόδημα, που όμως έχει το πλούσιο υπέδαφος. Στη Ν. Αφρική κυβερνούσαν ρατσιστές μέχρι πριν λίγα χρόνια. Στη Σιέρα Λεόνε εμφύλιος, φτώχεια, πείνα καταραμένη.

Χρυσός; Μια από τα ίδια. Οι μεγάλες χώρες, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ κλπ τον χαίρονται, οι άλλες; Ν. Αφρική, Περού, Ουζμπεκιστάν, Μεξικό, Γκάνα. Φημίζεται καμιά για τους μεγάλους μισθούς ή τις συντάξεις;
Κι εδώ, ρωτήστε στις Σκουριές, ποιος ωφελήθηκε και ποιος έχασε σα βρέθηκε χρυσός στη Χαλκιδική. Πάει το δάσος, μια περιοχή δηλητηριάστηκε και καταστράφηκε. Μάλιστα, όταν τελειώσει η "επένδυση" και μείνουν άνεργοι οι υπάλληλοι της εταιρίας, τότε θα το καταλάβουν όλοι, ακόμα και αυτοί που έβαλαν μέσον για να τους πάρουν για ένα ξεροκόμματο. 

Κοντολογίς όλες αυτές οι χώρες που δεν μπορούν να υπερασπίσουν τους φυσικούς τους πόρους, είτε γιατί είναι υποταγμένες στους μεγάλους, είτε γιατί είναι αδύναμες, έχουν ή πόλεμο, ή χούντα, ή πείνα, ή συνδυασμό των παραπάνω.
Ο απλός κόσμος όχι μόνο δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι από αυτό, αλλά θα χάσει ακόμα περισσότερα; Γιατί; Θα δημιουργήσουν προβλήματα ώστε να εκμεταλλευτούν περισσότερο, για να κερδίσουν πιο πολλά. Περιμένω αύξηση της έντασης με την Τουρκία, νέα κούρσα εξοπλισμών και καινούρια χειρότερα Μνημόνια. Περαστικά μας.
Κι άμα δείτε προκοπή από αυτό, γράψτε μου. Πάντως καλό είναι, οι Κύπριοι να ζητήσουν αύξηση μισθού και συντάξεων, αφού τώρα θα "πλουτίσουν". Ή όχι; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

1 Μαρτίου 2019 στις 11:25 π.μ.

Σε γεύμα με επιχειρηματίες ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης υποσχέθηκε πόλεμο με την Τουρκία για τα συμφέροντα τους!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/02/blog-post_800.html

2 Μαρτίου 2019 στις 11:15 μ.μ.

"Σε γεύμα με επιχειρηματίες ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης υποσχέθηκε πόλεμο με την Τουρκία για τα συμφέροντα τους"! Σε “κλειστό γεύμα που παραχωρήθηκε στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι 30 επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών η Microsoft, αλλά και εκπρόσωποι της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ήρθε ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης να διαβεβαιώσει τους Επενδυτές ότι θα μας οδηγήσει σε πόλεμο για τα συμφέροντα τους"! "Αν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια θα υποστεί τις συνέπειες" είπε και έκανε τους πολεμοκάπηλους να χύσουν... δάκρυα χαράς. Περισσότερες πληροφορίες http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/02/blog-post_800.html
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο σύγχρονος πόλεμος στοιχίζει. Αυτό είναι καλό, γιατί αποτρέπει την καταστροφή σ' αρκετές περιπτώσεις. Πριν επιτεθούν οι ιμπεριαλιστές κάνουν τους λογαριασμούς τους. "Τόσα θα κερδίσουμε από τα όπλα, τόσο από το πλιάτσικο, αλλά είναι η περίπτωση να τον πιούμε, οι απώλειες"... Απώλειες χρημάτων, όχι ανθρώπων, δεν υπολογίζουν την πλέμπα. Είμαστε αναλώσιμοι γι αυτούς. Αν δούνε πως ο πόλεμος είναι ασύμφορος "τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του", πως μετά δεν θα πάρουν περισσότερα, αλλά θα έχουν λιγότερα να εκμεταλλεύονται, το ξανασκέφτονται. Φυσικά δημιουργούν κλίμα μίσους, ανταγωνισμού εξοπλισμών (με τις απαραίτητες μίζες) αλλά ως εκεί. Αν όμως το έπαθλο είναι μεγάλο, τα πράγματα αλλάζουν. Αν έχουν να κερδίσουν πολλά, θα κάνουν πόλεμο. Καλά, οι ηλίθιοι εθνικιστές και ακροδεξιοί θα κάνουν πόλεμο έτσι κι αλλιώς, χάσουν - κερδίσουν, αλλά τώρα μιλάμε για το Κεφάλαιο, τα μεγάλα αφεντικά, που κάνουν και κουμάντο.
Οι τύποι αυτοί δεν πρόκειται να πολεμήσουν ποτέ, αν και θα μας βάλουν σε χοντρές περιπέτειες. Όχι μόνο θα την κοπανήσουν οι ίδιοι στο εξωτερικό βλέποντας στην TV τρώγοντας χαβιάρι και πίνοντας σαμπάνια εμάς να σκοτωνόμαστε, αλλά θα πάρουν μαζί και τα λεφτά που μάζεψαν από την εκμετάλλευση μας. Τα φράγκα αυτά μετά τον πόλεμο θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί ότι απέμεινε όρθιο. Θα κερδίσουν ούτως ή άλλως. Από τη μαύρη αγορά, τη δυστυχία, την καταστροφή.
Εμείς από την άλλη, οι εργαζόμενοι και στις δυο πλευρές, θα χάσουμε σίγουρα. Αν δεν γίνουμε νεκροί ήρωες, οπότε θα περνούμε τα καλά λόγια των πολιτικών κι ένα στεφάνι σε κάθε επέτειο, δεν χάσουμε κάποιο μέλος του σώματος μας, θα βρεθούμε στο δρόμο γιατί, ή δεν θα έχουμε σπίτια αφού θα είναι ερείπια από τους βομβαρδισμούς, ή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια, όποτε θα μας τα πάρουν αυτοί που έχουν.
Δώσε βάση: Θα φάμε όλη την ταλαιπωρία, πολλοί από μας θα πεθάνουν, άλλοι θα τραυματιστούν σοβαρά, θα χάσουμε και τα λίγα που έχουμε, θα ψοφήσουμε της πείνας, για να κερδίσουν αυτοί που θα κάθονται σε πολυτελείς καναπέδες. Σου φαίνεται δίκαιο; Μήπως, αν τους κάνουμε το χατίρι, θα είμαστε μεγάλα κορόιδα;
Αν λοιπόν θέλουν πόλεμο να κάτσουν στο PC, έχει ωραιότατα παιχνίδια σχετικά τα οποία έχουν καταπληκτικά γραφικά, ήχο κοκ. Αλλά εγώ θέλω να μας δώσουν όπλα! Πραγματικά όπλα να δούμε σε ποιον θα τα χρησιμοποιήσουμε. Γιατί εμείς τους έχουμε "λιγάκι" άχτι. Άντε κύριε Αποστολάκη μου. Κάνε ότι έκανε ο Τσάρος το 1917. Αυτό περιμένω. Δεν πρόκειται να πολεμήσω, όχι για τους Αμερικάνους, για κανένα κάθαρμα που με έβαλε στα Μνημόνια. Δώστε μας βαριά όπλα και θα δείτε από πρώτο χέρι τι καλό σημάδι ξέρουμε. Εμπρός! Κάνε αστεία να γελάσουμε. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, πατρίδα μας όλη η Γη. Μάθε πως δεν τα έχω με τον Τούρκο εργαζόμενο, με το αφεντικό τον Ελληναρά τα έχω... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger